Ονομάζεται Γεώργιος Κασσιώτης, είναι επικεφαλής του Εργαστηρίου Ρετροϊικής Ανοσολογίας στο Ινστιτούτο Francis Crick και καθηγητής Ρετροϊολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Imperial College στο Λονδίνο και σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το οποίο αποφοίτησε το 1995.
Η διδακτορική διατριβή του, επικεντρώθηκε σε διαγονιδιακά μοντέλα ποντικών για μελέτη ανθρώπινων νευροανοσολογικών διαταραχών, στο Εργαστήριο Μοριακής Γενετικής του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ. Ακολούθησαν μεταδιδακτορικές μελέτες του στο Λονδίνο, στο Εθνικό Ινστιτούτο Ιατρικής Ερευνας του Ιατρικού Συμβουλίου Ερευνας της Βρετανίας (MRC) για την ομοιόσταση των Τ-κυττάρων και την ανοσολογική μνήμη και συνέχισε μια εξαιρετική καριέρα με επίκεντρο τους ιούς και τελευταία τη μελέτη του SARS-CoV-2.
Συγκεκριμένα διερευνούν την αντισωματική απόκριση που μπορεί να μας προστατεύσει από τον νέο κορωνοϊό, στα αντισώματα που παράγονται ως απόκριση στους κορωνοϊούς που προκαλούν κοινό κρυολόγημα αλλά μπορούν να ενεργοποιηθούν και με τον νέο κορωνοϊό όσο και στα αντισώματα που παράγονται αποκλειστικά έπειτα από μόλυνση με τον νέο κορωνοϊό, προσπαθώντας να δώσουν απαντήσεις σε μεγάλα ερωτήματα της πανδημίας. Και διερευνά επίσης πώς και πόσα εμβόλια μπορούν να προκαλέσουν ανοσολογική απόκριση ενάντια στον SARS-CoV-2.
Η έρευνά του ρίχνει φως στον τρόπο που άνθρωποι και ιοί συνυπάρχουν και εξελίσσονται στο χρόνο, αποκαλύπτοντας τον ρόλο πολλών ιών στην υγεία και την ασθένεια και ανοίγει δρόμους για νέες αντι-ιικές θεραπείες.
Ο Γιώργος Κασσιώτης κατάγεται από την πλευρά της μητέρας του, Αλεξάνδρας Τσακαλίδου, από το Μακροχώρι Βέροιας και από την πλευρά του πατέρα του από την Κάσσο και είναι ένας από τους δυο επιφανείς Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού- ανάμεσα στους συνολικά 209 από όλη την Ευρώπη- που επέλεξε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC) για να χρηματοδοτήσει το επιστημονικό έργο τους μέσω των Επιχορηγήσεων Προωθημένης Έρευνας (Advanced Grants).
Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, ο Γιώργος Κασσιώτης υπήρξε από τους άριστους μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου Μακροχωρίου, άριστος φοιτητής με υποτροφίες και άριστος επιστήμονας πλέον, στην υπηρεσία της Ιατρικής και του Ανθρώπου.