Πρόγραμμα 500 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την στήριξη της Εστίασης στην Ελλάδα

Πρόγραμμα 500 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την στήριξη της Εστίασης στην Ελλάδα

-Μέγιστο ποσό ενίσχυσης στο 7% του τζίρου του 2019
– Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα

«Ελληνικό πρόγραμμα ύψους 500 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στον τομέα της εστίασης ενέκρινε χθες η Κομισιόν, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις. Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων.

«Στηρίζουμε έμπρακτα την επιστροφή στην κανονικότητα, την ανάκαμψη της οικονομίας και χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις και οικογένειες», ανέφερε για το θέμα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η Επίτροπος Μαργκρέτε Βεστάγκερ, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού, σημείωσε ότι «αυτό το πρόγραμμα ενίσχυσης 500 εκατομμυρίων ευρώ θα επιτρέψει στην Ελλάδα να βοηθήσει αυτές τις εταιρείες να ανταποκριθούν στις ανάγκες ρευστότητάς τους και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Το πρόγραμμα των 500 εκατομμυρίων ευρώ θα παρέχει στήριξη σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών τροφίμων, όπως εστιατόρια και κινητές υπηρεσίες τροφίμων, τροφοδοσία εκδηλώσεων, εξυπηρέτηση ποτών και άλλες δραστηριότητες εξυπηρέτησης τροφίμων, που επηρεάζονται από την έξαρση του κορονοϊού, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και θα είναι ανοιχτό σε εταιρείες όλων των μεγεθών που παρουσίασαν μείωση του κύκλου εργασιών πάνω από 30% το 2020, σε σύγκριση με το 2019. Η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, με κάθε επιχορήγηση να ανέρχεται έως και στο 7% του ετήσιου κύκλου εργασιών του δικαιούχου.

Το πρόγραμμα σκοπεύει να παρέχει στους δικαιούχους κεφάλαιο κίνησης για την απόκτηση πρώτων υλών απαραίτητων για τις δραστηριότητές τους.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το καθεστώς που κοινοποίησε η Ελλάδα είναι σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Συγκεκριμένα, η ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ ανά δικαιούχο και θα χορηγηθεί το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τις επιδοτήσεις

Σύμφωνα με όσα είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, την Παρασκευή (14/05) ανοίγει και η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων κρατικής επιδότησης των πρώτων υλών για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων εστίασης. Οι αιτήσεις, θα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 31 Ιουλίου, ενώ τα σχετικά τιμολόγια και αποδείξεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Παράλληλα, η πλατφόρμα θα εμφανίζει το ποσό που δικαιούται κάθε δικαιούχος, ώστε όποιος θεωρεί ότι δεν μπορεί να το καλύψει να ζητά μικρότερη ενίσχυση.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr. Θα εξετάζονται κατά περίπτωση οπότε και οι εκταμιεύσεις θα γίνονται μέσα από μία σύντομη διαδικασία. Οι πρώτες εκταμιεύσεις, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων του υπουργείου Ανάπτυξης θα έχουν γίνει ως τα τέλη του μήνα.

Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης έχει οριστεί στο 7% του συνολικού τζίρου του 2019, ενώ δεν θα μπορεί να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ και το συνολικό ποσό θα είναι μη επιστρεπτέο και ακατάσχετο.

Δικαίωμα ένταξης και χρηματοδότησης θα έχουν οι επιχειρήσεις που:

παρουσιάζουν μείωση ετήσιου τζίρου 2020 σε σχέση με το 2019 μεγαλύτερο ή ίσο του 30%.

να είναι υπόχρεες σε υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.

για τις επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2019 για την πτώση του τζίρου υπολογίζεται ίσος αριθμός ημερών λειτουργίας.

επιχειρήσεις εστίασης που έκαναν έναρξη το 2019 αλλά δεν είχαν έσοδα μέσα στην χρονιά θα μπαίνουν αυτόματα στην δράση.

επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2020 θα μπαίνουν αυτόματα στη δράση.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΠΑΝ: 27 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες  για την καταβολή των ενισχύσεων  των Αναπτυξιακών Νόμων

ΥΠΑΝ: 27 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για την καταβολή...

Με 27.213.940,70 ευρώ θα ενισχυθούν οι Περιφέρειες της χώρας...

Νέα Αριστερά: «Ακραία αισχροκέρδεια στην αγορά του ρεύματος, στα 850 ευρώ η μεγαβατώρα» -Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού σήμερα ο Αλ. Χαρίτσης

Νέα Αριστερά: «Ακραία αισχροκέρδεια στην αγορά του...

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Αριστεράς,...

Διασύνδεση των υπηρεσιών  ΑΑΔΕ – ΕΦΚΑ και ενιαίο  πιστοποιητικό για φορολογική  και ασφαλιστική ενημερότητα

Διασύνδεση των υπηρεσιών ΑΑΔΕ – ΕΦΚΑ και ενιαίο ...

Ενιαία πλατφόρμα για την έκδοση ασφαλιστικής και...

Σε λειτουργία ο νέος ιστότοπος των Σχολών της ΔΥΠΑ schools.dypa.gov.gr

Σε λειτουργία ο νέος ιστότοπος των Σχολών της ΔΥΠΑ...

Ενεργοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουλίου, ο νέος...

Αναρτήθηκε το μητρώο καταρτιζομένων για το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ σε πράσινες δεξιότητες για 50.000 ανέργους  -Μέχρι την Τρίτη οι αιτήσεις παρόχων κατάρτισης

Αναρτήθηκε το μητρώο καταρτιζομένων για το νέο...

Αναρτήθηκε χθες Παρασκευή 19 Ιουλίου, το Mητρώο...

Καταπέλτης  η Εισαγγελέας για  το μπάζωμα στα Τέμπη: «Πετάξατε 300 κυβικά χώμα ως αχρείαστα»

Καταπέλτης η Εισαγγελέας για το μπάζωμα στα Τέμπη:...

Καταπέλτης η Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας η οποία ζητά...

Δυναμικό «παρών»  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνή έκθεση τροφίμων  και ποτών στη Νέα Υόρκη

Δυναμικό «παρών» της Περιφέρειας Κεντρικής...

Στην αγορά των ΗΠΑ προέβαλε τα προϊόντα που παράγονται...

Οι φορολογικές δηλώσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηδάκη με ΔΣ Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Οι φορολογικές δηλώσεις στο επίκεντρο της συνάντησης...

Τα μείζονα θέματα, που απασχολούν τους λογιστές...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...