Με την ίδια αγάπη και μεράκι για την ζαχαροπλαστική, ο πιο παλιός μάστορας της Βέροιας, ο Κώστας Φλώρος, έδωσε την σκυτάλη του ΕΛΥΖΕ στην οδό Θερμοπυλών (Προμηθέας) στον γιο του Ζώη,
αλλά δεν μπορεί να αποχωριστεί τα υλικά και τις μυρωδιές του εργαστηρίου του. «Αγνά υλικά, προετοιμασία και χρόνο είναι το μυστικό για το παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι.
Από τις 5 το πρωί που ξεκίνησε η προετοιμασία, με ζέσταμα των υλικών, καλό ζύμωμα, αναμονή να φουσκώσουν, θα ξεφουρνίσουμε τα πρώτα τσουρέκια μετά από 4-5 ώρες», μας εκμυστηρεύτηκε ο κ. Φλώρος.
«Θέλουν ζεστασιά και φροντίδα τα τσουρέκια σαν μικρά παιδιά», είπε χαρακτηριστικά ο μερακλής ζαχαροπλάστης.
Αγάπη και αφοσίωση ενός επαγγελματία για την δουλειά και το καταναλωτικό κοινό που κρατά εδώ και 62 χρόνια!