Για την ανάγκη να εκκινήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το πρωτάθλημα της Football League, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα και στα πρωταθλήματα της Γ΄ Εθνικής και της Α΄ Γυναικών να κάνουν… σέντρα, μίλησε στο «Πρακτορείο FM104,9» ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, Γιώργος Μπαντής.
Ο πρώην τερματοφύλακας του Ηρακλή αναφέρθηκε αρχικά στο «ΟΚ» που πήραν οι ομάδες της Football League για να επιστρέψουν στις προπονήσεις: «Δόθηκε επιτέλους το ‘’πράσινο φως’’ για επανεκκίνηση της Football League. Από τη Δευτέρα (15/2) μπορούν να πραγματοποιούν προπονήσεις, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο όπως συμβαίνει σε Super League 1 και 2». Διαφώνησε, ωστόσο, στο χρονικό διάστημα αναμονής που θα χρειαστεί να κάνουν – και πάλι – οι 20 ΠΑΕ της κατηγορίας για να ξεκινήσουν οι αγώνες:
«Η διοργανώτρια αρχή πρότεινε τα τέλη του Μάρτη. Είναι πέρα από κάθε λογική να αρχίσει το πρωτάθλημα τόσο αργά. Δεν κάναμε τόσο μεγάλη προσπάθεια άδικα. Ο χρόνος μας πιέζει. Η εκκίνηση μπορεί να γίνει εντός 20-25 ημερών. Έχουμε την εμπειρία, έγινε κάτι αντίστοιχο και στη Super League 2. Πήραμε το ‘’πράσινο φως’’ στις 15/12 και ακριβώς 29 ημέρες μετά έγινε ο πρώτος αγώνας. Θα είμαστε πανέτοιμοι 10-15 Μαρτίου ώστε να γίνει η πρεμιέρα. Οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση μόνο κακό θα κάνει».
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναφέρθηκε στα πρωταθλήματα της Γ΄ Εθνικής και της Α΄ Γυναικών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για τη Γ΄ Εθνική δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Υπάρχουν 137 ομάδες σε όλη την Ελλάδα που ακόμη περιμένουν. Περιμένει, επίσης, και η Α΄ Γυναικών. Είναι η μοναδική κατηγορία που παραμένει ανενεργή, ενώ σε μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, πόλο έχουν ξεκινήσει κανονικά οι μεγάλες κατηγορίες στις γυναίκες. Θέλω να πιστεύω πως όλα θα κυλήσουν ομαλά».
Αναφορικά με το αν οι ομάδες μπορούν να καλύψουν το κόστος των τεστ και όσων προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο Γιώργος Μπαντής ήταν απόλυτος: «Όλες οι ομάδες, όλων των κατηγοριών, έχουν δεσμευτεί και υπογράψει πως θα τηρούν το υγειονομικό πρωτόκολλο. Επιπλέον, σε σχέση με πέρυσι, το κόστος των τεστ έχει μειωθεί σημαντικά. Δεν λέμε πως είναι αμελητέο, αλλά είναι απόλυτα διαχειρίσιμο.
Στη δε Football League το κόστος γίνεται μικρότερο, καθώς θα χρειαστεί οι ομάδες να το καλύψουν για μόνο 3,5 μήνες. Ο αθλητισμός έχει αποδείξει πως μπορεί να τηρήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να το κάνει με αποτελεσματικότητα. Η θετικότητα του Covid-19 στον αθλητισμό βρίσκεται στο 0,4%. Το 100% των εργαζομένων στον αθλητισμό κάνει τεστ. Σε διάστημα εννέα μηνών έχουμε μόλις 168 κρούσματα σε 41.000 τεστ».
Και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών κατέληξε, λέγοντας πως το πρόβλημα είναι κοινό σε όλα τα αθλήματα: «Έχουμε επικοινωνία με όλους τους συνδέσμους των υπολοίπων αθλημάτων. Δεν είμαστε αποκομμένοι. Μας ενδιαφέρει το σύνολο του αθλητισμού. Δεν είμαστε εδώ μόνο για τα συνδικαλιστικά, αλλά για να βελτιώνεται συνολικά ο αθλητισμός. Σίγουρα υπάρχουν αρκετά προβλήματα και στα άλλα αθλήματα, ειδικά σε αυτά που δεν έχουν και μεγάλη απήχηση.
Θα μπορούσε η Πολιτεία να εκμεταλλευτεί καλύτερα τον αθλητισμό, καθώς είναι ιδιαίτερα ευεργετικές οι ιδιότητές του, αλλά σιγά-σιγά γίνονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Η πανδημία του κορονοϊού ήρθε για να μείνει, αλλά με υπομονή, ψυχραιμία και προσπάθεια από όλους, θα έχουμε τα αποτελέσματα που όλοι επιθυμούμε».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ