Ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έλεγε σε συνέντευξη, πριν γίνει Πρωθυπουργός, ότι δεν θα επιτρέψει να γίνουν διοικητές των νοσοκομείων αποτυχόντες πολιτευτές. Ήταν επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έλεγε στη Βουλή, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ότι θα μειώσει τον αριθμό των μετακλητών κατά 12%.
Ο ίδιος, που εκλέχθηκε σημαία την “αριστείας”, μέσα σε ενάμιση χρόνο έχει επιτρέψει ένα όργιο κομματικών ρουσφετιών σε κρίσιμους τομείς της δημόσιας διοίκησης και με υπέρογκο κόστος. Ας τα δούμε ένα – ένα:
1. Διοικητές νοσοκομείων:
Όπως αποκάλυψε πρόσφατα η ιστοσελίδα news247.gr, στο τιμόνι των νοσοκομείων βρίσκονται άνθρωποι πλήρως άσχετοι με τον χώρο της Υγείας. Γυμναστές, αγρονόμοι, ακόμα και αλουμινάδες έχουν τοποθετηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στις θέσεις των διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων στην πιο κρίσιμη φάση που περνάει το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν μέσω πανδημίας. Το κακό είχε φανεί από την αρχή, όταν είχαν διορίσει έναν 80χρονο ως διοικητή στο νοσοκομείο Καρδίτσας, ο οποίος μετά την απομάκρυνσή του, είχε “καρφώσει” τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη αποκαλύπτοντας ότι αυτός προσωπικά τού είχε υποσχεθεί τον διορισμό την προεκλογική περίοδο. Θυμίζουμε ότι ο νυν υπουργός Εσωτερικών, ο κ. Βορίδης, έλεγε τότε “Και ποιους να βάλουμε; Τους ξένους;”.
2. Μετακλητοί:
Όπως αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες η “Εφημερίδα των Συντακτών”, η κυβέρνηση έχει φτάσει να συντηρεί 2.965 μετακλητούς, κάτι που αποτελεί ρεκόρ δεκαετίας. Το κόστος, μάλιστα, των “γαλάζιων παιδιών” αποτιμάται στα 65 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το κόστος της συντήρησης των Γενικών Γραμματειών που υπάγονται στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά έχει αυξηθεί κατά 236%! Την ώρα που η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν κάνει προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανδημία, έχει γεμίσει τον κρατικό μηχανισμό με κομματικά ρουσφέτια που απολαμβάνουν μάλιστα και παχυλούς μισθούς. Ο κ. Μητσοτάκης, που ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχει μείνει για τους δημοσίους υπαλλήλους ως ο υπουργός των απολύσεων, τώρα ως πρωθυπουργός, με παλαιοκομματικές πρακτικές, γυρίζει τον δημόσιο τομέα δεκαετίες πίσω.
Συμπέρασμα:
Οι υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη για “αριστεία” και “αξιοκρατία” πριν γίνει Πρωθυπουργός αποδείχθηκαν ψεύτικες. Με το που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, επανήλθαν και οι γνωστές παλαιοκομματικές πρακτικές της Δεξιάς, που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και εκατοντάδες χιλιάδες νέες και νέους, μορφωμένους και με προσόντα, στο εξωτερικό. Αλήθεια, τι μήνυμα στέλνει σε όλους αυτούς που εγκατέλειψαν τη χώρα η εικόνα μιας κυβέρνησης που βολεύει “τα δικά της παιδιά”. Με τι κίνητρο να επιστρέψουν στην πατρίδα;
Πλέον, οι Έλληνες πολίτες καταλαβαίνουν πως όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για “επιτελικό” κράτος, εννοούσε “πελατειακό” και τίποτα περισσότερο. Αριστεία στα λόγια, ρουσφέτια στην πράξη.