Παναγιώτης Διακοφώτης: «Έναρξη Γ’ Εθνικής τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου»

Παναγιώτης Διακοφώτης: «Έναρξη Γ’ Εθνικής τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου»

Στην εκπομπή του Q Radio Χανιά Sport Fm φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσων Παναγιώτης Διακοφώτης και μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ και μίλησε, μεταξύ άλλων, για την έναρξη προπονήσεων στις 7/1 και πρωταθλημάτων αρχές Φεβρουαρίου.

 Εν τω μεταξύ, αποκάλυψε πώς η ΕΠΟ σκέφτεται αλλαγή στα μπαράζ της Γ’ Εθνικής ενώ τόνισε και πώς υπάρχουν συζητήσεις  να πάρουν χρήματα από το στοίχημα και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής αλλά και του τοπικού!

Επίσης, ανέφερε πώς θα γίνει πρόταση για εκλογές στην ΕΠΟ στις 17/1.

Αναλυτικά τα όσα είπε o κ. Διακοφώτης:

Ποια είναι εκτίμησή σας για το πότε και αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα;

«Εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής απλώς περιμένουμε τις εξελίξεις, σιγά-σιγά βελτιώνεται η κατάσταση.

Υπάρχει και η δήλωση που έκανε ο κ. Αυγενάκης ο οποίος λέει έναρξη προπονήσεων για τα υπόλοιπα αθλήματα αρχές του χρόνου. Φαντάζομαι ότι στο πλαίσιο αυτό θα κινηθούμε κι εμείς, θα περιμένουμε να δούμε αν τελικά ξεκινήσουν οι προπονήσεις όπως ανακοίνωσε και ο Υπουργός.

Θα πάμε πλέον σε μια συζήτηση να δούμε πώς μπορούμε να το ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Σίγουρα τα δεδομένα αλλάζουν όσο αφορά τις ομάδες που θα ανέλθουν στην κατηγορία, καταλαβαίνετε ότι το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο πλέον να ολοκληρωθεί, μιλάω για τους πρωταθλητές των 10 ομίλων.

Φαντάζομαι θα πάμε σε μια λύση σε μονά παιχνίδια, σε ουδέτερα για να μπορέσουμε να έχουμε τις 4ομάδες που θα ανέβουν στη Football League και βέβαια να πάμε στη λύση να ολοκληρωθεί όπως έχει προγραμματιστεί το πρωτάθλημα.

Δηλαδή κανονικά σε δύο γύρους και όχι όπως έχει ακουστεί από κάποιους για ένα γύρο.»

Οπότε ουσιαστικά πρόκειται για μια τροποποίηση των μπαράζ, έτσι;

«Αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι ότι θα τροποποιήσουμε τα μπαράζ. Δεν έχει μπει στο τραπέζι γενικά κάτι, γιατί ότι και να κάνεις αν δεν δεις τις εξελίξεις της πανδημίας δε μπορείς να προγραμματίσεις…»

«Ελπίζουμε να μπουν μέσα στα χρήματα από το στοίχημα και οι ενώσεις ώστε να τα μοιράσουμε και στις ομάδες της Γ’ Εθνικής και των τοπικών»


«Χρειάζεται στήριξη από την πολιτεία ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο ερασιτεχνικός…»


Θα αποτελέσουν εμπόδιο τα τεστ για την έναρξη της Γ’ Εθνικής και των ερασιτεχνικών; Σε τι πλαίσιο θα ξεκινήσουμε, αν ξεκινήσουμε;

«Το πρωτόκολλο θα το δούμε, θα δούμε και τις εξελίξεις. Μην ξεχνάτε ότι το καλοκαίρι ζητούσαμε μόνο θερμομέτρηση από τις ομάδες και βέβαια θα πρέπει να καταλάβουν και οι φίλαθλοι, γιατί είδαμε φαινόμενα τέτοια, όταν λέμε 80, δεν γίνεται να εισέρχονται φίλαθλοι στα γήπεδα, δε γίνεται να μπαίνουν και να στοιβάζονται στις εξέδρες.

Κι όχι μόνο αυτό είδαμε και φαινόμενα να τιμωρούνται ομάδες για ρίψη κροτίδων σε παιχνίδι Γ’ Εθνικής στην αρχή, το θυμάστε πολύ καλά!»

Το είχαμε θίξει γιατί δε γίνεται οι Ενώσεις και οι παρατηρητές να κάνουν τους αστυφύλακες . Το είδαμε να γίνεται σε γήπεδα. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι προσπαθούμε να επιστρέψουμε σε μια όποια «κανονικότητα»  θα πρέπει να βοηθήσουν και οι ίδιοι. Δηλαδή γίνεται μάχη για να ξεκινήσουν αυτά τα πρωταθλήματα, μην πάμε τώρα εμείς να τους δώσουμε μια και τα ρίξουμε στον Καιάδα…

«Ακριβώς και πιστεύω ότι το φαινόμενο αυτό επηρέασε αρνητικά την επιτροπή να μας δώσει το πράσινο φως για τις δύο κατηγορίες.

Νομίζω ότι τα διαβάζουν, τα βλέπουν, παίχτηκε στα δελτία ειδήσεων, ανέβηκε στα σάιτ, στις εφημερίδες. Όλα αυτά είναι κατά του ποδοσφαίρου επομένως θα πρέπει όλοι να συμμορφωθούν, και να πάμε να βοηθήσουμε το άθλημα να τελειώσουμε αυτή τη δύσκολη χρονιά φέτος που την αναμέναμε δύσκολη.»

Γίνεται και μεγάλη μάχη από όλους γενικότερα, ειδικά στο χώρο του αθλητισμού, κυρίως στις μικρότερες κατηγορίες, να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Δυστυχώς έχει εχθρούς και εκ των έσω σε αυτό το κομμάτι…

«Ακριβώς έτσι είναι όπως τα λέτε. Εντάξει δε θα πάμε στη λύση να έχουμε σε κάθε γήπεδο αστυνόμο. Θα πρέπει να συμμορφωθούμε όλοι να περάσει αυτή η χρονιά.»

Σε περίπτωση που ξεκινήσουμε 7/1 προπονήσεις φαντάζομαι τέλη Ιανουαρίου θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τόσο τη Γ’ όσο και τα ερασιτεχνικά…

«Σωστά, κάπου εκεί υπολογίζουμε ότι θα είναι η έναρξη!»


Στο κλείσιμο της συνομιλίας, ο κ. Διακοφώτης έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο:

«Θέλω να ευχηθώ υγεία πάνω από όλα, υπομονή να ξεπεράσουμε την πανδημία, να είμαστε όλοι στα σπίτια μας και να περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών έτσι ώστε να βοηθήσουμε».

 

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στήριξη του Δημάρχου Βέροιας K. Βοργιαζίδη στη «βασίλισσα  του βορρά»

Στήριξη του Δημάρχου Βέροιας K. Βοργιαζίδη στη...

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Βέροιας...

Στα

Στα "κυανέρυθρα" ο Αντώνης Λέκα

Συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τη μεταγραφική της...

Γκολ και θέαμα στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Ολυμπιακού Βόλου

Γκολ και θέαμα στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας -...

Δύο σπουδαίες ομάδες του παρελθόντος, η Βέροια και ο...

Στο 25ο Πανελλήνιο-Παγκύπριο  Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Σ.Ε.Π.Ε. η ομάδα του Σ.Ε.Π.Ε Ημαθίας

Στο 25ο Πανελλήνιο-Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου...

Το τμήμα ποδοσφαίρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ...

Συνάντηση εκπροσώπων της Βέροιας 1960 με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Βέροιας

Συνάντηση εκπροσώπων της Βέροιας 1960 με τον...

Ενημερωτική συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού...

Σχηματίστηκε ο πρώτος όμιλος της Γ' Εθνικής - Οι αντίπαλοι της Αλεξάνδρειας

Σχηματίστηκε ο πρώτος όμιλος της Γ' Εθνικής - Οι...

Ο πρώτος όμιλος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας για την...

Τον Γιώργο Πρασσά και πέντε ανανεώσεις ανακοίνωσε η Βέροια

Τον Γιώργο Πρασσά και πέντε ανανεώσεις ανακοίνωσε η...

Συνεχίζει δυναμικά τον προγραμματισμό ενόψει της νέας...

Παραμένουν στο ΓΑΣ Κοπανού τα αδέρφια Ορμανίδη

Παραμένουν στο ΓΑΣ Κοπανού τα αδέρφια Ορμανίδη

Στον ΓΑΣ Κοπανού θα συνεχίσουν να αγωνίζονται τη νέα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...