ΣΤΑΘΜΙΣΗ, ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!

ΣΤΑΘΜΙΣΗ, ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Μετά από 15 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 24 χρόνια γάμου και 27 χρόνια ως ελεύθερος ε-παγγελματίας κατέληξα: να ντύνομαι στη «μπουτίκ μπαμπάς & μαμά», να τρώω από το «μάρκετ πεθερός & πεθερά» και να σας «πολεμώ» με το πληκτρολόγιο μου».



Φίλοι μου, καλή σας ημέρα,

σας έχω πει ότι πριν από χρόνια εκτός από μοντέλο, έπαιζα και καλή μπαλίτσα, εκεί άλλωστε με θαύμασε και η Μόνικα, στα γήπεδα.

Σε αυτούς τους «στίβους μάχης» όμως, εκτός από τη Μόνικα, συνδέθηκα με δεσμούς φιλίας και με κάποιον άλλο, που τώρα είναι μεγάλος και τρανός.

Πρόκειται για τον «φίλο» μου τον Ταγίπ, τον Ερντογάν, ντε!

 

Που λέτε φίλοι μου, ψες το βράδυ κουδούνισε το κινητό και στην άλλη άκρη της οθόνης, ο κολλητός μου.

Που είσαι ρε καρντάσι, τι χαμπάρια του είπα!

Αδελφέ μου, σώσε με, ως καλός Χριστιανός πρέπει να με βοηθήσεις, με κυνηγάνε οι πάντες, δεν έχω που να πάω, που να σταθώ!

Με διώκει ολόκληρη η Ευρώπη, διάβασες την χθεσινή ανακοίνωση του Ευρωπαικού Συμβουλίου, σκέτος κόλαφος.

Ο Μητσοτάκης τα κατάφερε τελικά και επέβαλλε τη θέση του!

 Ρε καρντάσι με στενοχωρείς, μπράβο του «γκαντέμη» και δεν του τόχα!

Διάβασέ μου, τι λέει η καρδινάλιος, συγνώμη καγκελάριος ήθελα να πληκτρολογήσω!

Να δώσε βάση:

«οι τουρκικές μονομερείς και προκλητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται, συμπεριλαμβανομένης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταγράφει την αποχώρηση του πλοίου Ορούτς Ρέις και επιμένει στη συνέχιση της αποκλιμάκωσης για την επανέναρξη και την ομαλή συνέχιση των απευθείας διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας».

 



Τι λέει ρε αδελφέ μου, κόλαφος η ανακοίνωση!

Και που είσαι ακόμη έχει και συνέχεια, μου ζητάνε να έχουμε ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας, δηλαδή θέλουνε να έχω ανοιχτό τέρμα, για να μιλήσουμε ποδοσφαιρικά, δεν μπορεί να συμβεί αυτό:

η «ατζέντα θα μπορούσε να εκταθεί στα πεδία της οικονομίας, του εμπορίου, επαφές ατόμων, υψηλού επιπέδου διάλογο και συνεχή συνεργασία στα θέματα της μετανάστευσης».

Ταυτόχρονα, «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπογραμμίζει τη σημασία που έχει να διατηρηθούν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας. Η ΕΕ είναι επίσης έτοιμη να συνεχίσει να χορηγεί οικονομική βοήθεια στους Σύρους πρόσφυγες και τις κοινότητες που φιλοξενούνται στην Τουρκία» και «η συνεργασία» με την κυβέρνηση στην Άγκυρα «για την υπεύθυνη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών προς τα κράτη-μέλη» και «τη μάχη εναντίον των δικτύων διακινητών μεταναστών».

 

Το καρντάσι φίλοι μου του εξήγησα ότι δεν τρέχει και τίποτα και το ηρέμησα, στους «συμμάχους» όμως, λέω άντε ούστ!

 

Και μετά τον θρίαμβο στα εθνικά θέματα, ερχόμαστε και στο πεδίο της πανδημίας, εκεί που τα νούμερα δεν «βγαίνουν» δυστυχώς, και φταίνε ποιοι άλλοι οι ψεκασμένοι!

Έχω ομολογήσει βέβαια, ότι ψεκασμένος είμαι, αλλά όχι ηλίθιος να πιστεύω και να υποστηρίζω με φανατισμό, ότι η ζωή πρέπει να σταματήσει.

Αυτό λέτε τόσο καιρό «ανεγκέφαλοι», που αμολάτε διαγγέλματα εκ του ασφαλούς, με γεμάτες τσέπες δηλαδή.

Επαναλαμβάνω ότι έπρεπε να είσαι ο πρώτος Έλληνας, που θα αρνείτο την αποζημίωση του κοινοβουλίου, σε ένδειξη συμπαράστασης στους υπόλοιπους πολίτες αυτής της χώρας.

Επίσης να επισημάνουμε ότι οι ψεκασμένοι, συνήθως μεταφέρουν απόψεις, μελών της επιστημονικής κοινότητας που διαφωνούν!

Κατά συνέπεια ψεκασμένο θα αποκαλείς τον διαφωνούντα επιστήμονα και όχι τον απλό Έλληνα πολίτη!

Και από τη στιγμή που τους θεωρείς ψεκασμένους και επικίνδυνους, απέλυσέ τους από τα πανεπιστήμια για να δούμε και τη συνέχεια, θα έχει πλάκα!

 

Εκνευριστήκατε το ξέρω, βρίζετε το γνωρίζω, αλλά σας έχω και συνέχεια!

Ο αναπληρωτής υπουργών των οικονομικών, τόνισε ότι τα χρήματα που δίδονται τώρα ως αποζημίωση ή επίδομα θα ζητηθούν πίσω με φορολογία, διότι είναι δανεικά χρήματα και όπως καταλαβαίνεις μπούφο ευσωμούλη, τα δανεικά της πανδημίας επιστρέφονται!

Καινούρια μέτρα φορολογικά, προς Θεού δεν το λένε μνημόνιο!

 

Και αφού σας κατευνάσω, σας ηρεμήσω, λέγοντας ότι τηρώ τα μέτρα κατά γράμμα και προσέχω αρκετά έως πολύ, σας παραθέτω τμήμα συζήτησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Άδωνη Γεωργιάδη, στον δημοσιογράφο κ. Αυτιά, λαμβάνοντας βέβαια υπόψιν ότι πρόκειται για στέλεχος κυβερνητικό, που σημαίνει ότι λέμε την άποψή μας για να έχουμε κρατημένο στασίδι, όταν θα έλθει η ώρα, να πει εγώ σας τα έλεγα και ταυτόχρονα, συμφωνεί και με τους άλλους, με γλυκούτσικο τρόπο, ζήτω το σάμαλι!

 

Είπε λοιπόν μεταξύ άλλων ο υπουργός:

“κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή δεν είναι μόνο ο covid-19, κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή είναι και τα ψυχικά νοσήματα από το στρες, είναι και τα δράματα από την οικονομική χρεοκοπία, είναι και η ταλαιπωρία από μία μακροχρόνια ανέχεια, άρα πρέπει και οι γιατροί μας να ξέρουν ότι υπάρχουν και αυτές οι διστάσεις στη ζωή, δεν είναι μόνο η μία πλευρά Γιώργο μου, είναι και η άλλη πλευρά, άρα πρέπει να κάνουμε μία καλή στάθμιση εδώ, για να μην έχουμε δράματα για πολλά χρόνια.

Ο ιατρικός κόσμος να σκεφτεί πιο ψύχραιμα,

 

Και συνεχίζει σε άλλο σημείο λέγοντας:

«Η ζωή δεν είναι μόνο covid, εάν αύριο ο άνθρωπος αυτοκτονεί από τα χρέη, αλλά έχει σωθεί από τον covid, τότε δεν κάναμε και τίποτα σπουδαίο, άρα ψυχραιμία, εδώ χρειάζεται μία στάθμιση των πραγμάτων, διότι είμαστε σε ένα πάρα πολύ οριακό σημείο, και επαναλαμβάνω για να ξέρουμε τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη τουλάχιστον, όλες οι χώρες το εμπόριο το ανοίξανε, χωρίς να έχουνε φτάσει, τελικά καμία, στον επιθυμητό αριθμό κρουσμάτων, διότι παντού υπάρχει το ίδιο πρόβλημα, ένα κεφάλαιο της ζωής είναι η πανδημία το σέβομαι, οφείλω όμως ως υπουργός ανάπτυξης να σας πω, ότι εάν δεν ανοίξει καθόλου η αγορά στις γιορτές, η ζημιά στις πραγματικές ζωές των ανθρώπων θα είναι πάρα πολύ μεγάλη, άρα πρέπει και οι γιατροί να βοηθήσουνε να κάνουμε τη σωστή στάθμιση εδώ, να γλυτώσεις κάποιον από τον covid και να τον οδηγήσεις στο τρελάδικο, …

 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

 

 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις  για τους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τους 27 Βρεφονηπιακούς...

Συνεχίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για...

Τάσος Μπαρτζώκας:  Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση στους αγρότες για ζημιές  σε θερμοκήπια και φωτοβολταϊκά  από φυσικές καταστροφές

Τάσος Μπαρτζώκας: Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Τάσου...

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 3/7 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 3/7 του Δημοτικού Συμβουλίου...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας,...

Θανάσιμος τραυματισμός 85χρονου από  Τροχαίο στην Αλεξάνδρεια

Θανάσιμος τραυματισμός 85χρονου από Τροχαίο στην...

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και ώρα 11:05 περίπου, στην...

Δήμος Βέροιας: Έκτακτο  Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  για Τετάρτη 3/7  και Πέμπτη 4/7

Δήμος Βέροιας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για...

Ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε από την  Ε.Μ.Υ. Δελτίο...

Αεροψεκασμός, αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου, σε ορυζώνες και υγροτοπικά συστήματα του Αρδευτικού Κλειδίου

Αεροψεκασμός, αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου, σε ορυζώνες και...

Στα πλαίσια των ενεργειών εναέριας ακμαιοκτονίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Λαπατούρας σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Λαπατούρας σε ηλικία 91...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024...

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...