Την αναφορά του Συλλόγου Νεφροπαθών Ημαθίας για τα τεστ κορωνοϊού από  τον ΕΟΔΥ φέρνει στη Βουλή η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου.

Την αναφορά του Συλλόγου Νεφροπαθών Ημαθίας για τα τεστ κορωνοϊού από τον ΕΟΔΥ φέρνει στη Βουλή η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου.

To σοβαρό περιστατικό κλονισμού της αξιοπιστίας του ΕΟΔΥ, που αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Νεφροπαθών Ημαθίας και αφορά στη διενέργεια τεστ κορωνοϊού στο διάστημα 2-5 Δεκεμβρίου 2020 σε νεφροπαθείς και νοσηλευτές ιδιωτικού θεραπευτηρίου, φέρνει στη Βουλή με Ερώτησή της η βουλευτής του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου.

Όπως αναφέρει η κα Καρασαρλίδου:

Κατά την κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας  του κορωνοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας καταγράφεται καθημερινά διψήφιος αριθμός κρουσμάτων και πολλοί θάνατοι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας, που λειτουργούν υποστελεχωμένα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αφενός μεν λόγω μη κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων αφετέρου δε εξαιτίας του γεγονότος ότι νοσούν και οι ίδιοι, οι κλινικές Covid να είναι υπερπλήρεις με περιστατικά, οι κλίνες ΜΕΘ γεμάτες με διασωληνωμένους και ο γενικός πληθυσμός έντρομος να παρακολουθεί τις αρνητικές εξελίξεις.

Μέσα σε αυτό το κλίμα του φόβου και της απελπισίας και ενώ δεν πραγματοποιούνται μαζικά τεστ στον πληθυσμό και ιχνηλατήσεις των κρουσμάτων με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία εντοπισμού των εστιών μόλυνσης είδε το φως της δημοσιότητας η καταγγελία από τον Σύλλογο Νεφροπαθών Ημαθίας ενός σοβαρού περιστατικού που κλονίζει περαιτέρω την ήδη κλονισμένη, μετά την δημοσιοποίηση της τήρησης διπλών βιβλίων, αξιοπιστία του ΕΟΔΥ, δηλαδή του πιο σημαντικού Οργανισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το περιστατικό που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο δεν έχει μέχρι σήμερα διαψευσθεί ούτε έχουν δοθεί οι απαραίτητες εξηγήσεις από την πλευρά του ΕΟΔΥ που να αποκαθιστούν την αλήθεια και την αξιοπιστία των ευρημάτων του.

Επειδή το περιστατικό αυτό έχει δημιουργήσει εύλογα ανησυχία και αμφισβήτηση στους πολίτες της Ημαθίας σχετικά με την αξιοπιστία των τεστ που διενεργούνται από τον κατ' εξοχήν αρμόδιο Οργανισμό στην κρισιμότερη φάση της πανδημίας.

Επειδή οι πολίτες της Ημαθίας θρηνούν για τις απώλειες των δικών τους ανθρώπων και αγωνιούν για την επόμενη ημέρα της οικονομικής καταστροφής.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1.    Ο έλεγχος για COVID που έγινε στις 2/12 στο συγκεκριμένο θεραπευτήριο έγινε στα πλαίσια του περιοδικού ελέγχου, στο πλαίσιο νοσηλευόμενων περιστατικών ή κατά την διαδικασία ιχνηλάτησης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων;

2.    Ποια αποτελέσματα είναι σωστά, τα πρώτα ή τα δεύτερα;

3.    Εκτιμάτε ότι τέτοιου είδους περιστατικά επηρεάζουν την αξιοπιστία του ΕΟΔΥ;

4.    Τι είδους Τεστ (μοριακό ή rapid) έγινε την πρώτη φορά και τι την δεύτερη;

5.  Σε ποιους λόγους αποδίδει ο ΕΟΔΥ το σοβαρό αυτό λάθος και ποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη;

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι θέσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας για το σχέδιο νόμου «ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης»

ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι θέσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας...

Η ενταγμένη ως τακτικό μέλος στη δύναμη της ΕΣΑμεΑ...

Την Παρασκευή 26/7 ειδική συνεδρίαση στη Νάουσα

Την Παρασκευή 26/7 ειδική συνεδρίαση στη Νάουσα

Δημόσια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ Ανακοίνωση στήριξης εκπαιδευτικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ Ανακοίνωση στήριξης...

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας εκφράζει την αλληλεγγύη του...

Συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με τον ΔΙΔΕ Ημαθίας

Συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με τον ΔΙΔΕ Ημαθίας

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας ανακοινώνει τα εξής:«Ενημερώνουμε τις...

Καμάλα Χάρις: Υποψήφια πλανητάρχης με ινδικές ρίζες

Καμάλα Χάρις: Υποψήφια πλανητάρχης με ινδικές ρίζες

 -Η ΙΝΔΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΩΝ 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ...

H Διεθνής Κοινότητα  εδώ και 50 χρόνια κλείνει τα μάτια της  στην κατάφωρη  καταπάτηση των  ανθρωπίνων  δικαιωμάτων στην Κύπρο

H Διεθνής Κοινότητα εδώ και 50 χρόνια κλείνει τα μάτια...

50 χρόνια Τουρκικής Κατοχής στην Κύπρο!Όλα όσα έχουμε...

Βέροια: Σαββατοκύριακο με δύο φωτιές που περιορίστηκαν άμεσα από την ΠΥ, στην περιοχή Νοσοκομείου και Άλσους Παπάγου

Βέροια: Σαββατοκύριακο με δύο φωτιές που...

Λαχτάρισαν οι κάτοικοι γύρω από την περιοχή...

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...