Για υποστελέχωση των Νοσοκομείων στην Ημαθία, παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Νάουσας εκτιμώντας ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της παράκαμψης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων.
«Το άνοιγμα του τουρισμού ‘για να πάρει μπροστά η οικονομία’ έγινε με τους όρους των επιχειρηματικών ομίλων και όχι με κριτήριο την προστασία της υγείας του λαού και των τουριστών…» αναφέρει το κείμενο, μιλώντας για εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης.
«Σήμερα, 6 μήνες μετά, 30.000 μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές εξακολουθούν να λείπουν από τα νοσοκομεία. Στην περιοχή μας συνεχίζει να μην υπάρχει ούτε ένας πνευμονολόγος σε δημόσια μονάδα υγείας. Το νοσοκομείο συνεχίζει να στενάζει από την υποστελέχωση, ενώ την ίδια στιγμή σχεδιάζουν να παραδώσουν σίτιση και καθαριότητα σε εργολάβους!» σημειώνει η ίδια ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:
«Το Εργατικό Κέντρο από την έναρξη της πανδημίας βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων με κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς και παραστάσεις σε ΣΕΠΕ και Τεχνική Επιθεώρηση Ημαθίας. Απαίτησε εφαρμογή των μέσων προστασίας, άδειες (όπου χρειαζόταν), διεκδίκησε πλήρη στελέχωση και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και εφόδια για τις μονάδες υγείας. Καλούμε τους εργαζόμενους να μη φοβηθούν, να καταγγέλλουν την εργοδοτική ασυδοσία. Δε θα θυσιάσουμε την υγεία μας, τη ζωή μας για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.»
Τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου:
• ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!
• Τώρα δωρεάν Παροχή Μέσων προστασίας για όλους τους εργαζομένους στους τόπους δουλειάς με επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
• Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια, στην εστίαση, στον τουρισμό, στο εμπόριο, αλλά και τους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια κ.τ.λ.) με επιβάρυνση της εργοδοσίας.
• Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία.
• Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
• Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή, σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.