Πέρα από την διευκόλυνση των πολιτών αλλά και την αποσυμφόρηση των υπηρεσιών, η ψηφιοποίηση δημοτολογικών και ληξιαρχικών πράξεων, που με την «πίεση» του κορονοϊού, άρχισε να κάνει πιο γρήγορα βήματα, έχει και οικονομικές ωφέλειες για όλους, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, μόνο το κόστος για τα πιστοποιητικά που αφορούν την οικογενειακή κατάσταση είναι ένα εκατομμύριο ευρώ για το ελληνικό δημόσιο.
Επιτέλους γινόμαστε κράτος, είπαν πολλοί και έχουν δίκιο, δεδομένου ότι η εικόνα στο ελληνικό δημόσιο έφτασε να είναι από τα προσφιλή επιθεωρησιακά νούμερα, προκαλώντας μέχρι και αντιδράσεις διαμαρτυρίας των υπαλλήλων.
Και πώς να μην είναι, αν σκεφτεί κανείς τον φόρτο και την χαρτούρα που είχαν (και ίσως έχουν ακόμα) να διαχειριστούν οι υπηρεσίες, πολλές από τις οποίες δεν είχαν καν τα εργαλεία και τις συνθήκες για να δουλέψουν.
Αν αναλογιστούμε τα στοιχεία που δόθηκαν χθες για 7 με 6,6 εκατομμύρια επισκέψεις ετησίως σε δήμους και σε ΚΕΠ, αντιλαμβανόμαστε πόσο πολύτιμος χρόνος θα εξοικονομηθεί για πιο ουσιαστικές ώρες στην καθημερινότητά μας, όταν θα μπορούμε πλέον να αποφεύγουμε την φυσική μας παρουσία σε υπηρεσίες με ουρές, αφού αυτές θα παρέχονται πλέον online.
Και το πιο σημαντικό,; Αποφεύγουμε τον εκνευρισμό και προστατεύουμε την υγεία μας και την ψυχική μας ηρεμία, που χτυπάει κόκκινο, όταν τα νεύρα μετά από μια πολύωρη ταλαιπωρία στα γκισέ, γίνονται κρόσσια και όποιον πάρει η μπάλα… Λίγο πολύ, όλοι το έχουμε ζήσει!