Μετά τη δεύτερη (2η) θεματική διαβούλευση για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) της πόλης της Αλεξάνδρειας με τη συμμετοχή φορέων της περιοχής, η ομάδα έργου προχώρησε στη διαμόρφωση τριών εναλλακτικών σεναρίων για την ανάπτυξη του μελλοντικού συστήματος κινητικότητας της πόλης.
Ένα σενάριο κινητικότητας προδιαγράφει την προτεραιότητα (ή και τις προτεραιότητες) που θα δοθεί(ούν) στο σχεδιασμό των μέτρων αστικής κινητικότητας. Θα αποτελέσει δηλαδή τον οδηγό στον οποίο θα βασιστεί ο δήμος προκειμένου να εφαρμόσει και να υλοποιήσει νέα έργα και ρυθμιστικές διατάξεις στο σύνολο των υποδομών του κοινόχρηστου χώρου της πόλης.
Για τη διαμόρφωσή τους, η ομάδα έργου προχώρησε σε εκτεταμένη συλλογή δεδομένων για την ανάλυση των υφιστάμενων συνθηκών κινητικότητας της πόλης και αξιολόγησε τις ανάγκες και τα προβλήματα του συστήματος που επισημάνθηκαν κατά της διάρκεια της 1ης και 2ης θεματικής διαβούλευσης από το δίκτυο εμπλεκομένων φορέων.
Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στον παρακάτω σύνδεσμο, και αφού διαβάσετε και μελετήσετε τα τρία σενάρια και τα βασικά χαρακτηριστικά τους, να επιλέξετε το σενάριο που θεωρείτε ότι θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση για τη διαμόρφωση του συστήματος αστικής κινητικότητας και θα είναι αυτό που θα χαρακτηρίζει το σύνολο των μελλοντικών μετακινήσεων.
Σύνδεσμος έρευνας: https://docs.google.com/forms/d/1SIzMez1qWm7CYIwl8Y8HYC2hYrFd0VSM3SjCS3yY95U/edit
https://i0.wp.com/www.alexandria.gr/wp-content/uploads/2019/10/χέδιο-Βιώσιμης-1.jpg?resize=300%2C256&ssl=1 300w, https://i0.wp.com/www.alexandria.gr/wp-content/uploads/2019/10/χέδιο-Βιώσιμης-1.jpg?resize=600%2C511&ssl=1 600w" sizes="(max-width: 281px) 100vw, 281px" data-recalc-dims="1" style="max-width: 100%; height: auto; margin-left: auto; margin-right: auto;">
Η συμμετοχή όλων των Δημοτών κι ιδιαίτερα των κατοίκων της πόλης της Αλεξάνδρειας θεωρείται απαραίτητη! Ημερομηνία λήξης των συμμετοχών η 15η Ιουνίου, ώστε να προκύψει ένα ικανοποιητικό δείγμα.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε και την πύλη του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (θα την βρείτε εδώ) όπως και τη σελίδα του ΣΒΑΚ Αλεξάνδρειας στο Facebook (εδώ).