Μια και σήμερα για την επανεκκίνηση του κλάδου της εστίασης και οι καταστηματάρχες από χθες ξεκίνησαν τις προετοιμασίες με γενική καθαριότητα μέσα και έξω από τα μαγαζιά τους , αφαιρώντας τα τραπέζια που «περισσεύουν» αυτό το καλοκαίρι, αφού ο κορονοϊός θέλει αποστάσεις μεταξύ των θαμώνων άλλα και των εργαζομένων με τους πελάτες. Έτσι, από το πρωί της Παρασκευής, οι καταστηματάρχες προσπαθούν να ρυθμίσουν τον χώρο των τραπεζοκαθισμάτων, σε πολύ συγκεκριμένες αποστάσεις, να απολυμάνουν, να προμηθευτούν προστατευτικά που επιβάλλουν τα μέτρα, ακόμα και να ρυθμίσουν τον εξαερισμό αλλά και την χρήση των αιρκοντίσιον στους εσωτερικούς τους χώρους.
Και μπορεί να
φαίνεται ότι επιστρέφει η… κανονικότητα στην καθημερινότητα της πόλης,
ωστόσο, δεν θα είναι για κανέναν ίδια αυτή η Δευτέρα, με την 25η Μαίου
της περσινής χρονιάς.
Στα μπαρ, στα καφέ, στα εστιατόρια και τα φαστφουντάδικα θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 2 τ.μ., ενώ σε κάθε τραπέζι θα κάθονται έως έξι άτομα, εκτός αν πρόκειται για περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα. Επιπλέον, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό, ενώ για τους πελάτες απλά συνιστάται
Αλλαγές
υφίστανται και τα ταμεία, τα σημεία παράδοσης take-away και οι
τουαλέτες των καταστημάτων. Σε όλα αυτά τα σημεία πρέπει να υπάρχουν
αντισηπτικά, ενώ αποτελεί υποχρέωση των καταστημάτων να τα απολυμαίνουν
συστηματικά.
Οι επαγγελματίες καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για την
επανεκκίνηση του κλάδου τους και παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες,
αισιοδοξούν και ελπίζουν ότι δεν θα βγει με αρνητικό πρόσημο το καλοκαίρι του
2020.