Τα ραδιόφωνα της περιφέρειας, είναι σύμφωνα με τις μετρήσεις της focus, το κύριο μέσο ενημέρωσης που επιλέγουν οι πολίτες στις τοπικές κοινωνίες. Ωστόσο σύμφωνα με όσα λέει στο tvxs.gr, o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών (ΠΕΙΡΑΣ) Αντώνης Γρηγορόπουλος, κανένα από τα 650 ραδιόφωνα της περιφέρειας, δεν έχει πάρει ακόμα, ούτε ένα ευρώ από το πακέτο ενίσχυσης που διέθεσε η κυβέρνηση για τα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να απειλούνται με λουκέτο πολλά από αυτά, τα οποία στο σύνολο τους απασχολούν 5000 εργαζόμενους.
«Η πολιτεία μας υποχρέωσε, και ανταποκριθήκαμε σε αυτό, να παίξουμε δωρεάν το ενημερωτικό σποτ της καμπάνιας Μένουμε Σπίτι. Θέλω να μάθουν οι ακροατές μας, γιατί εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε λεζάντα όπως οι τηλεοράσεις, ότι δεν έχουμε πάρει χρήματα, ενώ ακούσαμε τον κύριο Πέτσα να λέει ότι μας έχει συμπεριλάβει» λέει ο Αντ. Γρηγορόπουλος και προσθέτει, ότι ακόμα κι αν πάρουν αυτά τα χρήματα θα είναι... «παρηγοριά στον άρρωστο».
Ο πρόεδρος της Ένωσης, που εκπροσωπεί το σύνολο των ραδιοφωνικών σταθμών της περιφέρειας (εξαιρούνται μόνο τα ραδιόφωνα Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης), τονίζει ότι τα ραδιόφωνα της περιφέρειας, σε αντίθεση με εκείνα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στηρίζονται στην τοπική αγορά, η οποία λόγω του λουκέτου των καταστημάτων, είχαν μηδενικά έσοδα.
«Τα ραδιόφωνα της Αθήνας, δεν έχουν πληγεί τόσο γιατί ο τζίρος τους στηρίζεται κατά 95% στις διαφημιστικές και σε μεγάλους πελάτες που δεν έχουν αναστείλει την δραστηριότητα τους, όπως είναι για παράδειγμα οι εταιρείες τηλεφωνίας. Εμείς όμως που στηριζόμαστε στην τοπική αγορά, γονατίσαμε με τα κλειστά καταστήματα. Και τώρα που ανοίγουν, τι τζίρο θα έχουν με δύο και τρία τραπέζια; Ποιος θα μπορέσει να διαθέσει χρήματα στη διαφήμιση;» αναρωτιέται ο Αντ. Γρηγορόπουλος.
Η πολιτεία έκανε δεκτό το αίτημα της Ένωσης, να ενταχθούν τα ραδιόφωνα στις πληττόμενες επιχειρήσεις, ωστόσο αυτό δεν ανακουφίζει τους ιδιοκτήτες: «Αν ένα ραδιόφωνο, πάψει να εκπέμπει αδικαιολόγητα πάνω από μία ώρα, του ανακαλείται η άδεια. Άρα το ραδιόφωνο δεν μπορεί να κλείσει. Έχουμε τη δυνατότητα αναστολής των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων επειδή ενταχτήκαμε κι εμείς στις πληττόμενες επιχειρήσεις. Όταν κληθούμε όμως να τις πληρώσουμε, όπως όλοι οι επιχειρηματίες, πρέπει να τα βρούμε από μια αγορά που υπολειτουργεί. Για εμάς είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Αν συνεχίσω να ενημερώνω θα χάσω την επιχείρηση μου γιατί δεν έχω τρόπο να πληρώνω τους δημοσιογράφους, αν τους έχω σε αναστολή και δεν μπορούν να εργαστούν, χάνω τους ακροατές μου άρα μακροπρόθεσμα και την επιχείρηση μου».
Ο κος Γρηγορόπουλος αναρωτιέται που πήγαν τα 11 εκατομμύρια ευρώ, αφού κανένα από τα μέσα της επαρχίας δεν επωφελήθηκε. «Λένε ότι το σποτ του κου Παπαδόπουλου, κόστισε 1.5 εκ. ευρώ. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο υψηλό κόστος, αφού ο ίδιος δεν αμείφθηκε. Αν αφαιρέσεις το ΦΠΑ από τα 11. εκ μένουν 8 εκ. ευρώ. Πως μοιράστηκαν αυτά τα χρήματα τα οποία απ'ότι φαίνεται πήγαν όλα ΜΜΕ Αθήνας και Θεσσαλονίκης ή μόνο στης Αθήνας;»
Σε λίγες μέρες το ΔΣ της Ένωσης θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης για να αποφασίσει ποια αιτήματα θα απευθύνει στην κυβέρνηση. Ένα από αυτά είναι η επιδότηση ρεύματος, καθώς τα πάγια έξοδα τρέχουν όπως λένε. «Δεν πιστεύω ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας, αν θέλετε την προσωπική μου άποψη. Η ζημιά που πάθαμε, δεν ξέρουμε πως θα αναπληρωθεί. Σε λίγο θα αρχίσουμε να βλέπουμε λουκέτα