Κι όμως, θα το ζήσουμε κι αυτό….Τρόφιμα για γλυκίσματα, εκτυπωμένα και…βρώσιμα!
«Η φαντασία των σκηνοθετών και σεναριογράφων περνά σταδιακά στην πραγματική ζωή», λέει ο ερευνητής του Ινστιτούτου του ΕΛΓΟ-Δήμητρα κ. Κατσαντώνης, επισημαίνοντας πως «υπάρχει μεγάλη εξέλιξη σήμερα και σε αυτό το πεδίο, αν και η εκτύπωση φαγητού είναι στα σπάργανα ακόμη στη χώρας μας».
Δεν παύει ωστόσο να είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο ΕΛΓΟ- Δήμητρα έχει στα εργαστήριά του, στη Θεσσαλονίκη, έναν 3D εκτυπωτή τροφίμων που προμηθεύτηκε από την Ισπανία και ίσως πολύ σύντομα να μας σερβίρουν στα μαγαζιά εκτυπωμένο φαγητό, φρέσκα υλικά, σε εκτυπωμένες συσκευασίες.
Και ίσως κάποια στιγμή, στο μέλλον, να καταργηθούν κατσαρόλες και φούρνοι και αντί να μαγειρεύουμε, να εκτυπώνουμε….