Με Χάλκινο μετάλλιο επιστρέφει από την Στουτγκάρδη της Γερμανίας η ομάδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής στην κατηγορία «Community Catering», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας και με τη στήριξη ιδιωτών χορηγών.
Η ομάδα παρουσίασε μοναδικά πιάτα της μακεδονικής κουζίνας, προβάλλοντας τη γαστρονομία της περιοχής, τα προϊόντα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Λέσχης, της οποίας ο team manager της, Χρήστος Γκότσης, δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής για τη διάκριση.
Η ομάδα αποτελείται από τους σεφ Κώστα Γεωργαντζά (αρχηγό), Ηλία Ζευκιλή, Θανάση Μπακάλη, Μανώλη Στράτο και τον ζαχαροπλάστη Δημήτρη Χατζημελετίου, ενώ έχει την υποστήριξη του προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, Γιώργου Μαστροδημήτρη, του Operation Manager Δημήτρη Κυριακόπουλου και των σεφ Πατέρα Επιφάνιου, Δημήτρη Τσανανά και Νανά Καμπούρα και του διατροφολόγου Βασίλη Τσιρώνη.
Στους αγώνες μαγειρικής παρουσίασε συνταγές από τη μακεδονική παράδοση, πίτα με κολοκύθια και μυρωδικά, ψάρι μαγειρεμένο με Αγιορείτικη συνταγή, γιαούρτι με μέλι και με μαρμελάδα από βατόμουρα και παντζάρι.
Να θυμίσουμε ότι τόσο τον team manager όσο και άλλλους σεφ της ομάδας, τους γνωρίσαμε και στην Ημαθία από τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις του ΤΟΒ για το ροδάκινο, αλλά με του «Κάρανου» σε γαστρονομικές του συναντήσεις με το κοινό…