10 tips για να γίνει η διατροφή σας καλύτερη

10 tips για να γίνει η διατροφή σας καλύτερη

«Ο ερχομός του νέου χρόνου μας γεμίζει αισιοδοξία και μπαίνουμε στη διαδικασία να βάζουμε νέους στόχους για τη βελτίωση των συνηθειών μας. Η διατροφή είναι ένας από τους παράγοντες που παίζει βασικό ρόλο τόσο στη διατήρηση της υγείας μας όσο και στην πρόληψη διαφόρων νοσημάτων».

Αυτό σημειώνεται σε ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας και ακολουθούν 10 απλές διατροφικές συμβουλές:

1. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας και επιλέξτε ποικιλία τροφίμων. Κάθε τροφή έχει διαφορετικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας.

2. Περιορίστε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων.

3. Προσπαθήστε να μειώστε την κατανάλωση της ζάχαρης. Κρυμμένη ζάχαρη περιέχετε σε αναψυκτικά, φρουτοποτά, διάφορα αρτοσκευάσματα, σε σάλτσες, σε δημητριακά πρωινού.

4. Μειώστε την κατανάλωση αλατιού. Η μεγάλη κατανάλωση αλατιού επιβαρύνει τον οργανισμό μας. Τροφές πλούσιες σε αλάτι είναι τα αλλαντικά, τα γαριδάκια, τα πατατάκια, τα παστά και διάφορα τυποποιημένα προϊόντα. Διαβάστε προσεκτικά τις διατροφικές ετικέτες των τροφίμων. Αν ένα τρόφιμο έχει μέσα στα τρία πρώτα συστατικά του το αλάτι αυτό σημαίνει ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι (το ίδιο ισχύει και για τη ζάχαρη).

5. Μειώστε την κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων και αλλαντικών. Μελέτες δείχνουν ότι η αυξημένη κατανάλωση τους συνδέεται με διάφορα νοσήματα.

6. Καταναλώστε ψάρια και θαλασσινά τουλάχιστον 2 φορές εβδομαδιαίως. Οι τροφές αυτές μας εφοδιάζουν με πρωτεΐνη και πολύτιμα απαραίτητα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.

7. Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν είναι ευεργετικές για τον οργανισμό μας και μας προστατεύουν από διάφορα χρόνια νοσήματα. Προτιμήστε τα φρούτα από τους χυμούς, ακόμη κι αν είναι φρεσκοστυμμένοι.

8. Μειώστε το μέγεθος της μερίδας. Σημασία δεν έχει μόνο τι καταναλώνουμε αλλά και η ποσότητα.

9. Καταναλώστε καλά λιπαρά. Τροφές με καλά λιπαρά είναι το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, το ταχίνι , το φυστικοβούτυρο, το αβοκάντο, οι ελιές. Παράλληλα όμως, δώστε προσοχή στην ποσότητα.

10. Βάλτε στη ζωή σας την άσκηση. Βρείτε μια δραστηριότητα που σας ευχαριστεί και ασκηθείτε για τουλάχιστον 3 φορές/εβδομάδα.

Πηγή

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας απο τον Δήμο Βέροιας

Πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας απο τον Δήμο...

Ο Δήμος Βέροιας μέσω του ΚΕΠ Υγείας και του Δημοτικού...

Στη δράση για την πρόληψη  του καρκίνου του Παχέος Εντέρου  συμμετέχουν τα φαρμακεία της Ημαθίας  -Ενημέρωση και για επερχόμενες δράσεις αυτοφροντίδας

Στη δράση για την πρόληψη του καρκίνου του Παχέος...

Οι Φαρμακοποιοί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας,...

ΙΣΗ: Εκπαιδευτική συνάντηση για την θεραπεία του  σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2

ΙΣΗ: Εκπαιδευτική συνάντηση για την θεραπεία του ...

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας (ΙΣΗ) διοργανώνει την...

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο  για τον προσωπικό γιατρό  – Ποια είναι τα βασικά σημεία

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον προσωπικό γιατρό –...

Νόμος του κράτους είναι ο προσωπικός γιατρός, μετά την...

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου: Αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας (09:00 – 13:00)

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου: Αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ:  Ενημερωτική δράση στο Κέντρο Υγείας Βέροιας

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ: Ενημερωτική...

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού...

Εκπαιδευτική συνάντηση του ΙΣΗ την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου

Εκπαιδευτική συνάντηση του ΙΣΗ την Τετάρτη 30...

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας (ΙΣΗ) διοργανώνει...

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ Κ. Υ. ΗΜΑΘΙΑΣ: «Καταδικάζουμε την πρωτοφανή απόφαση   της διοίκησης του Νοσοκομείου Νάουσας  για πρόωρη παύση της θητείας  του επιστημονικού συμβουλίου - Άδικα εκτίθεσθε»

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ Κ. Υ. ΗΜΑΘΙΑΣ:...

ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ι.Ν.ΚΥ.Ν.Η. ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:« Μετά την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 1.     Πότε πρέπει να χορηγείται το αντιγριπικό εμβόλιοΤο αντιγριπικό εμβόλιο πρέπει να χορηγείται έγκαιρα και πριν την έναρξη της συνήθους περιόδου εμφάνισης της έξαρσης των κρουσμάτων γρίπης, δεδομένου...

Η εποχική γρίπη είναι μία νόσος του αναπνευστικού που προκαλείται από τον ιό της γρίπης και είναι μεταδοτική. Προσβάλλει τα άτομα όλων των ηλικιών, αλλά κινδυνεύουν περισσότερο από τις σοβαρές επιπλοκές της...

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα είδος ανοσοποιητικού κυττάρου, που μπορεί να εξοντώνει σχεδόν όλα τα καρκινικά κύτταρα, μια ανακάλυψη που μπορεί να αποδειχθεί ιστορική για τη θεραπεία.Ένα νέο είδος...

Κύμα λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού (ιγμορίτιδα – ρινοκολπίτιδα) σαρώνει τη χώρα μας με την έλευση του νέου χρόνου και πλήττει κυρίως τα μικρά παιδιά, χωρίς… φυσικά να κάνει εξαίρεση και σε...