ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ, ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
«Στις 8-01-20 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας. Τα ποσοστά και οι έδρες που έλαβαν οι παρατάξεις στις εκλογές της 19-12-19 είναι :
Παράταξη Ποσοστό % Έδρες ΔΑΚΕ 40,1 3 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 22,4 2 ΣΥΝΕΚ 21,3 2 ΑΣΕ-ΠΑΜΕ 13,7 0 ΠΕΚ 2,5 0
Η πρόταση της ΔΑΚΕ ήταν να οριστεί Αναλογικό και Αντιπροσωπευτικό προεδρείο σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών. Δηλαδή Πρόεδρος από την 1η εκλογικά δύναμη, Αντιπρόεδρος από τη 2η και Γ. Γραμματέας από την 3η αντανακλώντας την καταγεγραμμένη βούληση των συναδέλφων. Οι άλλες δύο παρατάξεις (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ + ΣΥΝΕΚ) κατέθεσαν πρόταση για πολιτικό προεδρείο με συγκεκριμένο πλαίσιο θέσεων το οποίο διατύπωσαν στη συνεδρίαση και στο οποίο συμφώνησαν. Αποτέλεσμα αυτής της πρότασης ήταν η δημιουργία προεδρείου με τη συμμετοχή μόνο της 2ης και 3ης παράταξης.
Όπως φαίνεται οι μάσκες για ακόμη μία φορά έπεσαν:
-Από το 2015 ως σήμερα για την παράταξη των ΣΥΝΕΚ δεν υπήρχε θέμα πολιτικού προεδρείου και σήμερα ξαφνικά γεννήθηκαν οι λόγοι που το καθιστούν αναγκαίο.
-Εφόσον προφανώς «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» και «έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν», γιατί οι δύο παρατάξεις δεν τολμούν να κατέλθουν σε εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο για να τεθούν στην κρίση όλων των συναδέλφων; Αντί αυτού αγνοούν προκλητικά το 40 % μιας και μόνο παράταξης και προσπερνούν ανερυθρίαστα τη βούληση των μελών του σωματείου επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τα «δημοκρατικά» αντανακλαστικά τους
-Τα στελέχη της ΔΑΚΕ δεν αναγνωρίζουν «Σοφούς Πάπες» που κατέχουν τα πάντα για τα πάντα ούτε και «επαναστάτες» που σφετερίζονται ως δική τους κατάκτηση όσα θετικά σύσσωμος ο κλάδος πετυχαίνει.
-Αναρωτιόμαστε πόσο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ μπορεί να είναι άραγε ο «Ανεξάρτητος Συνδυασμός» της Ημαθίας που συμπορεύεται με τις ΣΥΝΕΚ, τις οποίες μόλις χθες κατήγγειλε ότι ασκούν κυβερνητικό συνδικαλισμό
ως γνήσιοι εκφραστές πολιτικών των ΟΟΣΑ, ΔΝΤ και Ε.Ε και μόνο για τη λύση των προβλημάτων του κλάδου μας δεν ενδιαφέρονταν;
- Οι αριστερές παρατάξεις αντιλαμβάνονται τον συνδικαλισμό κυρίως ως μέσο έκφρασης και παραγωγής πολιτικής με σκοπό την ιδεολογική χειραγώγηση των εκπαιδευτικών. Προσπαθούν να εμποτίσουν τον εκπαιδευτικό κόσμο με μια ιδεολογία που δοκιμάστηκε, κρίθηκε και απέτυχε παταγωδώς στις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού. Επιλέγουμε λοιπόν να τους αφήσουμε στην κρίση του εκπαιδευτικού κόσμου αλλά ταυτόχρονα ως ΔΑΚΕ να καταθέσουμε, όπως κάνουμε πάντα, υπεύθυνα, ειλικρινά, έντιμα, ανιδιοτελώς και ξεκάθαρα, τις αρχές σύμφωνα με τις οποίες θα πορευτούν τα στελέχη μας στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας:
1. όσο μας επιτρέπει η δημοκρατική διαδικασία, το καταστατικό λειτουργίας της ΕΛΜΕ και η αναλογία του αριθμού των εκλεγμένων μελών της ΔΑΚΕ στο 7μελές συμβούλιο της ΕΛΜΕ (3/7) θα υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματα όλων των συναδέλφων μας με μοναδικά κριτήρια τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, 2. στα μεγάλα ζητήματα του κλάδου μας (εργασιακά, μισθολογικά, συνταξιοδοτικά, μόνιμοι διορισμοί) θα συνεχίσουμε να σας αφουγκραζόμαστε και να καταγράφουμε τις αγωνίες σας και τις απόψεις σας για την εξεύρεση υλοποιήσιμων λύσεων, 3. με διεκδικητική διάθεση και απολογούμενοι μόνο στα μέλη του σωματείου μας, θα μπαίνουμε μπροστά στους αγώνες για μια ποιοτικότερη εργασία, για μια ποιοτικότερη παιδεία στην πατρίδα μας. 4. Δε θα επιτρέψουμε να γίνει το συνδικάτο πεδίο ιδεολογικής προπαγάνδας αλλά χώρος γνήσιας έκφρασης της αγωνίας του κλάδου και αναζήτησης ρεαλιστικών λύσεων στα πραγματικά του προβλήματα».