Η συζήτηση για το ποιο πολιτικό ή όχι πρόσωπο θα προτείνει ο Πρωθυπουργός για το ύπατο αξίωμα της χώρας καλά κρατεί, έχει ξεπεράσει όμως τα όρια και αρχίζει να <<ευτελίζει>> τον Ανώτατο Πολιτειακό θεσμό. Όταν γυρίσει ο Κυριάκος από το Μέτσοβο, μετά που θα γυρίσει από την Αμερική, μπορεί σε μία εβδομάδα, μάλλον τότε κ.ά. Όλα όμως αυτά που λέγονται πρώτα πρώτα και με απλά λόγια απαξιώνουν το πρόσωπο που υπηρετεί σήμερα τον θεσμό και λέγεται Προκόπης Παυλόπουλος. Έχω την άποψη δε ότι αφού τα βλέπει αυτά που γίνονται και ακούγονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα έπρεπε μέχρι τώρα τουλάχιστον να έχει δηλώσει παραίτηση από την πιθανότητα επαναπροτάσεώς του ονόματός του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, για λόγους πολιτικής αξιοπρέπειας.
Μήπως όμως πρέπει να εξεταστεί η περίπτωση αναβάθμισης του ρόλου του ΠτΔ ώστε να καταστεί επί της ουσίας η Κεφαλή του Κράτους και μιλώ φυσικά για απευθείας εκλογή του Προέδρου από τον λαό και μετατροπή του Πολιτικού μας Συστήματος σε Προεδρική Δημοκρατίας τύπου Γαλλίας.
Ο σημερινός διακοσμητικός ρόλος του ΠτΔ θα ταίριαζε σε έναν βασιλιά, σαν και αυτούς που υπάρχουν σήμερα σε μερικά Ευρωπαϊκά Κράτη και όχι σε έναν Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Άποψή μου.
Για να έρθω όμως στα τρέχοντα φρονώ ότι χρειάζεται προσοχή και αντικειμενικότητα στην επιλογή του προσώπου για ΠτΔ. Εδώ θα αναφέρω για παράδειγμα, τι έπαθαν σε μία Αφρικανική χώρα (συγγνώμη που δεν μπορώ να θυμηθώ το όνομά της τώρα) όπου είχαν επιλέξει για υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας έναν Καθηγητή Νομικής που δίδασκε στο Πανεπιστήμιο της συμπρωτεύουσας της χώρας αυτής.
Ο εν λόγω κύριος είχε το προσωνύμιο <<Βιαστής φοιτητριών>> επειδή ήταν τοις πάσι γνωστό ότι χρησιμοποιούσε τη θέση του, του καθηγητού δηλαδή, για να προβαίνει σε σεξουαλικούς εκβιασμούς σε βάρος φοιτητριών που του γυάλιζαν στο μάτι.
- Ή κοιμάσαι μαζί μου ή κόβεσαι στο μάθημά μου!
Ήταν ο κλασσικός του εκβιασμός, επειδή δε ήταν και υπέρβαρος μέχρι να τελειώσει η ερωτική πράξη αγκομαχούσαν οι φοιτήτριες. Αίσχος! Αυτό που έκανε εκ συστήματος ήταν και ποινικώς κολάσιμο (προσβολή γενετήσιας ορμής) αλλά και ηθικώς απαράδεκτο.
Του είπαν λοιπόν όταν έγινε γνωστή η δράση του στους κύκλους της Προεδρίας, ότι πρέπει να ευνουχιστεί για να μην ευτελίσει τον θεσμό του Προέδρου, τώρα που θα γίνει Πρόεδρος, μιας και όπως του είχε πει ένας ανώτερος υπάλληλος της Προεδρίας <<ο λύκος μόνο δέρμα αλλάζει και όχι συνήθεια>>. Έτσι λοιπόν παραιτήθηκε ο Καθηγητής από τη διεκδίκησή του και οι Αφρικάνοι γλίτωσαν τον διασυρμό του ανώτατου θεσμού της χώρας τους.
Μακριά λοιπόν από την διεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας άνθρωποι ανήθικοι και παράνομοι που είναι ελεύθεροι σήμερα και όχι στη φυλακή, επειδή δεν τόλμησαν να τους καταγγείλουν.