Ο Δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης στον ΑΚΟΥ 99.6 για τη νέα χρονιά - Οι βασικοί στόχοι του Δήμου Βέροιας για το 2020

Ο Δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης στον ΑΚΟΥ 99.6 για τη νέα χρονιά - Οι βασικοί στόχοι του Δήμου Βέροιας για το 2020

Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση, Νεκροταφεία, Κλειστό Γυμναστήριο κάτω από την Εληά, αναβάθμιση σχολείων 

Καλό καλοκαίρι για τη γέφυρα Κούσιου!


«Η dream team του Δήμου που πήγε στην Περιφέρεια κατόρθωσε και απέσπασε το φλουρί», έτσι σχολίασε, χαριτολογώντας, ο δήμαρχος Βέροιας την πρωτοχρονιάτικη τύχη του Δήμου, να κερδίσει το φλουρί της πίτας που κόπηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη το πρωί της Πρωτομηνιάς. Ο κ. Βοργιαζίδης, καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΚΟΥ 99.6, «πρωινές σημειώσεις» έστειλε τις ευχές του για το νέο έτος και μίλησε για τους στόχους του Δήμου, το 2020.

«Κατ’ αρχάς, περιμένουμε την τελική έγκριση από την Διαχειριστική Αρχή, προκειμένου να δημοπρατήσουμε τα έργα που σχετίζονται με το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Είναι τρία διαφορετικά έργα, εκ των οποίων, το μεγαλύτερο που έχει προϋπολογισμό άνω των 25 εκατ. ευρώ, αφορά την βιοκλιματική, πολιτιστική διαδρομή των ιστορικών σημείων του Δήμου, το δεύτερο αφορά  στη δημιουργία κυκλικών κόμβων στην ευρύτερη περιοχή του Προμηθέα, και στις περιοχές των σχολείων και το τρίτο αφορά στις πράσινες αυλές, στα σχολεία επίσης», είπε ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι και τα τρία έργα μαζί, ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ, στον προϋπολογισμό τους.

Επόμενος στόχος (και το 2020) είναι η ολοκλήρωση της γέφυρας Κούσιου, η οποία δεν θα παραδοθεί τελικά την Άνοιξη, αλλά σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, το έργο θα «τραβήξει» μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

«Ο νέος εργολάβος  ζήτησε και πήρε παράταση μέχρι το τέλος Μαΐου και μέχρι τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί. Θα εξαρτηθεί βέβαια και από τις καιρικές συνθήκες» δήλωσε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι κάθε ημέρα κακοκαιρίας, το έργο πηγαίνει προς τα πίσω. «Εάν έχουμε ένα κακό χειμώνα, ενδεχομένως να μην αρκεί η παράταση του Μαΐου, αλλά να χρειαστούν ένα ή δύο μήνες ακόμα» πρόσθεσε ο κ. Βοργιαζίδης.

Στην ατζέντα του Δήμου για το 2020, ο δήμαρχος πρόσθεσε και τις ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολείων, έργα αγροτικής οδοποιίας και τα καινούργια νεκροταφεία, τα οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες μελετούν εδώ και καιρό. Όπως είπε ο κ. Βοργιαζίδης, αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια να λυθεί ένα θέμα με την αρχαιολογία, η οποία έχει κάνει τομές σε διάφορα σημεία για να εκτιμήσει εάν υπάρχει αρχαιολογικό ενδιαφέρον, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει το ζήτημα των νέων νεκροταφείων στην περιοχή, πάνω από το ιδιωτικό ΚΤΕΟ «Ζερβός» και 300 μέτρα περίπου από το σχολικό συγκρότημα των Λυκείων στο Εργοχώρι, στην περιοχή ενός παλιού στρατοπέδου που υπήρχε εκεί πριν από χρόνια.

«Εργαζόμαστε επίσης σε επίπεδο προμελέτης, για το χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων κάτω από την Εληά, όπου θέλουμε να ολοκληρώσουμε, εντός της θητείας μας, ένα νέο κλειστό γυμναστήριο», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ρωτήθηκε επίσης ο κ. Βοργιαζίδης, για τις κινήσεις του Δήμου σχετικά με την πρόταση του Μητροπολίτη για ανταλλαγή του 3ου-14ου Δημοτικού Σχολείου, με το κτίριο του Δημαρχείου που ανήκει στη Μητρόπολη, ένα ζήτημα το οποίο, όπως είπε και ο ίδιος, θα ανοίξει μέσα στη νέα χρονιά. «Πέρα όμως από την ανταλλαγή, το σοβαρό που πρέπει να δούμε, είναι πού θα πάνε τα παιδιά του 3ου-14ου δημοτικού. Πρώτα θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τη μεταστέγασή τους και μετά να προχωρήσουμε και τυπικά στην ανταλλαγή» εκτίμησε ο κ. Βοργιαζίδης.

Ο δήμαρχος, έκλεισε την πρώτη του συνέντευξη-ποδαρικό, στον ΑΚΟΥ 99.6, με ευχές: «Ξεκινάω με την ειρήνη, γιατί ο γείτονάς μας εξ Ανατολών μας δημιουργεί καθημερινά προβλήματα, αλλά σε τοπικό επίπεδο, εάν είχα ένα μαγικό ραβδί, θα ευχόμουν και θα προσπαθούσα, να επανέλθει το βιωτικό επίπεδο του αγροτικού μας πληθυσμού, στα επίπεδα προγενέστερων ετών. Διότι, πραγματικά, οι αγρότες μας «έπεσαν» πολύ και μαζί τους πέφτει και η Αγορά και ο Δήμος γενικότερα. Όσον αφορά το έργο της δημοτικής Αρχής, πιστεύω ότι με μεθοδικότητα και υπομονή, αλλά και σε συνεργασία με την πολιτεία, θα εξακολουθήσουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, για την επίλυση των προβλημάτων».

Σ.Γκ.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροψεκασμός αύριο σε ορυζώνες και υγροτοπικά συστήματα του Κλειδίου

Αεροψεκασμός αύριο σε ορυζώνες και υγροτοπικά...

Στα πλαίσια των απαραίτητων ενεργειών για την...

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΥΤΕΙΑ: Ιερά Πανήγυρις και εγκαίνια του ανακαινισμένου Γραφείου- Αρχονταρίκι

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΥΤΕΙΑ: Ιερά Πανήγυρις και εγκαίνια του...

Γίνεται γνωστό στον ευσεβή λαό, πως εν όψει της εορτής...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις  για τους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τους 27 Βρεφονηπιακούς...

Συνεχίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης σε ηλικία 87...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου...

Πέντε Νέοι Πτυχιούχοι του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας

Πέντε Νέοι Πτυχιούχοι του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκαν στην Εστία...

"Έφυγε" ο Χρήστος Παπαδόπουλος στα 95

Ένας από τους γνωστούς επαγγελματίες της Βέροιας, ο...

Ξεκίνησε η Α’ Περίοδος της «Φιλοξενίας Δοβρά 2024»

Ξεκίνησε η Α’ Περίοδος της «Φιλοξενίας Δοβρά 2024»

Την Τρίτη 2 Ιουλίου το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος...

Τάσος Μπαρτζώκας:  Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση στους αγρότες για ζημιές  σε θερμοκήπια και φωτοβολταϊκά  από φυσικές καταστροφές

Τάσος Μπαρτζώκας: Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Τάσου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...