Χθες το μεσημέρι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας κορύφωσαν τις κινητοποιήσεις τους, μετά την κατάληψη που έκαναν την Τετάρτη, οργανώνοντας πορεία που κατέληξε μετά μουσικής στην Πλατεία Δημαρχείου, ενώ αντίστοιχες πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες συντονισμένα όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας.
Την στιγμή της διαμαρτυρίας και ενώ το προεδρείο του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, μίλησαν ζωντανά στην ραδιοφωνική εκπομπή ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ στον ΑΚΟΥ 99.6, δύο μέλη του 15μελούς ο Σπύρος Καλατζόπουλος και ο Δημήτρης Δημάκας. Οι μαθητές αναφέρθηκαν στις κινητοποιήσεις που γίνονται πανελλαδικά από όλα τα Μουσικά Σχολεία συντονισμένα τις 3 τελευταίες ημέρες, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη καθηγητών σε κάποιες ειδικότητες την μη χορήγηση βιβλίων, όπως και καθορισμένης ύλης για μαθήματα που θα εξεταστούν στις πανελλήνιες εξετάσεις. Υπογράμμισαν το γεγονός ότι ενώ αποφοιτούν από ένα σχολείο με εξειδικευμένο αντικείμενο σπουδών την μουσική, δεν λαμβάνουν πιστοποίηση μουσικής επάρκειας, αλλά μόνο το «κλασσικό» απολυτήριο του Γενικού Λυκείου, στοιχείο που υποβαθμίζει τον θεσμό και το περιεχόμενο του Μουσικού Σχολείου.
Ωστόσο εκτός από τα γενικά αιτήματα που αγγίζουν όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας, υπάρχουν και εξειδικευμένα αιτήματα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, που εντοπίζονται κυρίως στα προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα οι μαθητές αναφέρθηκαν σε ένα μικρό εγκαταλειμμένο κτίριο εντός των εγκαταστάσεων, που υποστηρίζουν ότι είναι επικίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα και θα πρέπει να επισκευαστεί και να χρησιμοποιηθεί αφού υπάρχουν ανάγκες για περισσότερο διαθέσιμο χώρο. Επίσης ζητούν να γίνει διαμόρφωση του αύλειου χώρου, υποστηρίζουν ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση.
Με συνθήματα όπως «Μουσικό σχολείο χωρίς καθηγητές είναι κιθάρα χωρίς χορδές», αλλά και τα τραγούδια «Κάποτε θα’ ρθουν» του Π. Σιδηρόπουλου, «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον» των Κατσιμίχα και το «Μια φορά και έναν καιρό» των Μπλε πραγματοποιήθηκε μια από τις πιο εύηχες καλλιτεχνικές διαμαρτυρίες, από μαθητές ενός σχολείου που εκτός από μόρφωση παράγει και πολιτισμό.