Για τις εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό τοποθετήθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Νάουσας και η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ κα Φρόσω Καρασαρλίδου, τονίζοντας:
«Τις τελευταίες εβδομάδες βιώνουμε μια νέα κορύφωση της προσφυγικής κρίσης, η οποία δοκιμάζει τις αντοχές της χώρας μας και καθιστά επιτακτική προτεραιότητα την εξεύρεση λύσεων συναποφασισμένων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Γιατί το προσφυγικό είναι ένα κοινό ευρωπαϊκό ζήτημα.
Το δράμα εκατομμυρίων προσφύγων αποκαλύπτει δυστυχώς την κραυγαλέα αποτυχία της κυρίαρχης ευρωπαϊκής πολιτικής, τόσο στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού φαινομένου, όσο στην πολιτική ασφάλειας της ΕΕ. Η Ευρώπη από τη μια δημιουργεί το πρόβλημα με τη συμμετοχή της στις πολεμικές συρράξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και τη Συρία και από την άλλη κλείνει τα μάτια της και παράλληλα κλείνει τα σύνορά της μπροστά στην έλευση δεκάδων προσφύγων καθημερινά, αφήνοντας ουσιαστικά τη χώρα μας να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα.
Η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική κοινωνία καλούνται να διαχειριστούν ένα σοβαρό θέμα που πλέον έχει πάρει εθνικές διαστάσεις. Δεν θέλω σήμερα να γίνουμε πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων. Οφείλουμε να δούμε πως ως κοινωνία θα διαχειριστούμε καλύτερα την προσφυγική κρίση. Πως θα διαχειριστούμε καλύτερα την έλευση καθημερινά δεκάδων προσφύγων.
Μέσα από το δράμα του ξεριζωμού εκατομμυρίων ανθρώπων, η κοινωνία μας διαμορφώνει εκ νέου τη συλλογική της συνείδηση και καλείται να διαλέξει ανάμεσα σε δύο επιλογές.
Από τη μια όχθη υπάρχουν η αναλγησία, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η βαρβαρότητα και από την άλλη ο ανθρωπισμός, το απλωμένο αλληλέγγυο χέρι, η φιλοξενία.
Η ελληνική κοινωνία αντιστεκόμενη στις ακραίες φωνές, θα επιδείξει ανθρωπιά και αλληλεγγύη, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια.
Ο Δήμος Νάουσας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς οφείλουν να δημιουργήσουν πλέγμα αντίστασης στον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Οφείλουν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς διεκδικώντας παράλληλα από την Πολιτεία ανθρώπινους όρους διαβίωσης στους χώρους υποδοχή και φιλοξενίας των προσφύγων, ώστε με αλληλεγγύη, αρμονία και κατανόηση του ζητήματος, να συμβιώσουν με τους συν-δημότες μας.»