Περίεργες προεκτάσεις πήραν στην Τουρκία οι αγώνες του ΠΑΟΚ με την Μουράτπασα, από τους οποίους ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε την πρόκριση για το δεύτερο γύρο του Κυπέλλου EHF των γυναικών.
Ενώ οι δύο αγώνες κύλησαν ομαλά και χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα, ο Τούρκος υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας Μεχμέτ Μουσαρέμ Κασάπογλου, δήλωσε ότι δεν επετράπη να αναρτηθεί στον ιστό η τούρκικη σημαία, ενώ παράλληλα κατήγγειλε «βίαιη συμπεριφορά” των φίλων του ΠΑΟΚ εις βάρος των αθλητριών της τουρκικής ομάδας.
«Η συμπεριφορά και η επιθετικότητα του ΠΑΟΚ και των οπαδών του δεν συνάδουν με τον ειρηνικό και φιλικό χαρακτήρα του αθλητισμού. Παρότι ήταν κρεμασμένη μία ελληνική σημαία, η δική μας ένδοξη σημαία δεν επετράπη να κρεμαστεί, σε αντιδιαστολή με όσα ισχύουν στις διεθνείς διοργανώσεις. Συν τοις άλλοις, οι αθλήτριες μας υπέστησαν βίαιη συμπεριφορά. Θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες νομικές ενέργειες και αναμένουμε την ίδια ευαισθησία από την ελληνική πλευρά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός.
Τα παράδοξα της υπόθεσης
Στους διεθνείς κανονισμούς προβλέπεται η δυνατότητα να μην αναρτηθούν στον ιστό οι σημαίες των χωρών που εκπροσωπούν οι ομάδες, καθώς και οι σημαίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι διαιτητές και ο παρατηρητής, εφόσον αναρτηθούν οι σημαίες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και της διοργάνωσης, όπως και συνέβη. Αυτό ακριβώς, άλλωστε αποφασίστηκε στην τεχνική σύσκεψη, πριν τους δύο αγώνες.
Στην οροφή του Φιλίππειου γυμναστηρίου, όντως υπήρχε ελληνική σημαία, όμως όπως τονίζουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ βρίσκεται μόνιμα στο γυμναστήριο και δεν ζητήθηκε από κανέναν η υποστολή της.
Αξιοσημείωτο είναι πως κατά τη διάρκεια των αγώνων δεν υπήρξε κανένα παράπονο από τα μέλη της τουρκικής αποστολής για τη φιλοξενία, όπως λένε από τον ΠΑΟΚ, ενώ έως τώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη διαμαρτυρία από την τούρκικη ομοσπονδία στην αντίστοιχη ελληνική. Επίσης δεν υπήρξε καμία ενόχληση από την τούρκικη πλευρά στο μεσοδιάστημα των δύο αγώνων. Επιπλέον, ούτε στην αναφορά που κάνει η τούρκικη ομοσπονδία για τους συγκεκριμένους αγώνες, δεν υπάρχει κάτι καταγγελτικό.
Ενδιαφέρον, φυσικά θα έχει η έκθεση του Βούλγαρου παρατηρητή της αναμέτρησης Μιχάηλ Μπάσεφ, από το περιεχόμενο της οποίας θα εξαρτηθεί αν θα υπάρξει συνέχεια της υπόθεσης στα όργανα της EHF.
Χασεκίδης: Έχουν παραπληροφορήσει τον Τούρκο υπουργό «Την Παρασκευή το πρωί έγινε μία συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων και των εμπλεκόμενων φορέων και πάρθηκε η απόφαση να μην υπάρξει καμία σημαία. Ωστόσο, στην οροφή του γηπέδου υπήρχε πράγματι μία ελληνική σημαία, η οποία υπάρχει εδώ και 20 χρόνια από κατασκευής του γηπέδου. Στο συγκεκριμένο γήπεδο έχουν γίνει δεκάδες αγώνες της Εθνικής ομάδας και κανείς ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε για τη σημαία. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνουν τώρα οι Τούρκοι. Έχουν παραπληροφορήσει τον υπουργό τους», σχολίασε αρχικά o έφορος του ΠΑΟΚ στο makthes.gr, για να συμπληρώσει: «Τις δύο ημέρες των αγώνων δεν δεχθήκαμε καμία ενόχληση από τους Τούρκους, ώστε να κατέβει η σημαία. Όλα ξεκίνησαν από την στιγμή που γύρισαν στην Τουρκία και ήθελαν να βρουν δικαιολογία για τον αποκλεισμό τους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και τα όσα έχουν ειπωθεί ότι οι φίλαθλοί μας έριξαν λάδι στο γήπεδο. Αν είναι ποτέ δυνατόν…. Έπεσε ένα μπουκάλι με λίγο νερό, διεκόπη αμέσως το ματς για να σκουπιστεί το παρκέ και ο αγώνας συνεχίστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα. Όλα αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας τους για να δικαιολογήσουν τον αποκλεισμό τους».
πηγή. e- handball.gr