Η Εκκλησία κοντά στους φοιτητές - Παράδοση υποτροφιών σε 48 Έλληνες φοιτητές και σε 37 φοιτητές αδελφών Εκκλησιών

Η Εκκλησία κοντά στους φοιτητές - Παράδοση υποτροφιών σε 48 Έλληνες φοιτητές και σε 37 φοιτητές αδελφών Εκκλησιών

Το συνολικό ποσό των υποτροφιών

ανέρχεται  σε 333.000 ευρώ

Πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού η τελετή παραδόσεως υποτροφιών σε 48 Έλληνες φοιτητές, για μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, και σε 37 φοιτητές αδελφών Εκκλησιών για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα.

Το συνολικό ποσό των υποτροφιών, το οποίο θα διαθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020 ανέρχεται συνολικά σε 333.000 ευρώ. Η τελετή αυτή πραγματοποιήθηκε κατόπιν αποφάσεως της Συνεδρίας της Δ.Ι.Σ. της 26ης Ιουνίου 2019.

Στην τελετή ήσαν παρόντες ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Ιεράρχες, τα Μέλη της Υποεπιτροπής Υποτροφιών Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, και ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Φιλόθεος Θεοχάρης.

Αρχικά ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιγραμματεύς, αφού καλωσόρισε τους υποτρόφους, αναφέρθηκε στον θεσμό των υποτροφιών παρέχοντας στοιχεία για το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020 και τονίζοντας ότι οι υποτροφίες αυτές αποτελούν μία ελάχιστη προσφορά της Μητέρας Εκκλησίας στον αγώνα των υποτρόφων να σπουδάσουν.

Ο Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Υποτροφιών, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι αποτελεί κατόρθωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος να διατηρεί σε καιρούς δυσκόλους αυτόν τον θεσμό και υπενθύμισε ότι ο θεσμός χορηγήσεως υποτροφιών δεν είναι πρόσφατος, αλλά μακροχρόνιος και αγκαλιάζει φοιτητές και σπουδαστές Έλληνες και αλλοδαπούς, πλείστοι εκ των οποίων διαπρέπουν ως στελέχη των τοπικών Εκκλησιών στις οποίες ανήκουν, ενώ συνεχάρη τον Γραμματέα της Υποεπιτροπής Υποτροφιών, Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη για την υποδειγματική, όπως τόνισε, τήρηση της προβλεπομένης διαδικασίας.
Κατόπιν, δύο υπότροφοι (ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός) έλαβαν τον λόγο και εξέφρασαν εκ μέρους όλων των υποτρόφων τις ευχαριστίες τους προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο για την χορήγηση των υποτροφιών, τονίζοντας την σημασία που αυτές έχουν για τους ιδίους και για την πορεία των σπουδών τους.

Ο Μακαριώτατος, πριν επιδώσει τα σχετικά έγγραφα που αφορούν στις υποτροφίες, ευχαρίστησε τα Μέλη της Υποεπιτροπής Υποτροφιών, τα οποία, όπως τόνισε, παρακολουθούν με πολύ ενδιαφέρον και ζήλο το θέμα της ενισχύσεως των υποτρόφων. Η οικονομική δυσπραγία, ανέφερε ο Μακαριώτατος, ανάγκασε την Εκκλησία της Ελλάδος να προσφέρει σήμερα αυτά που μπορεί. Όμως, λόγω της επιμονής των Μελών της Υποεπιτροπής, συνεχίζεται αυτή η προσπάθεια, έστω και με περικοπές, μέχρι να ανταποκριθεί στις σύγχρονες περιστάσεις.

Κατά το τέλος του χαιρετισμού του προς τους υποτρόφους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μακαριώτατος, αφού τους συνεχάρη για όσα κατόρθωσαν μέχρι τώρα, τους διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για την υγίεια, την πρόοδο, την επιτυχία και την εξέλιξή τους και ευχήθηκε να είναι πρέσβεις στις τοπικές Εκκλησίες και στις χώρες τους της μεγάλης ευεργεσίας, της οποίας έγιναν αποδέκτες.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

πηγή: dogma.gr

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόγραμμα κοινωνικού  τουρισμού ΔΥΠΑ: Συνεχίζεται το ενδιαφέρον συμμετοχής από τουριστικά καταλύματα  και ακτοπλοϊκές

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ΔΥΠΑ: Συνεχίζεται το...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις τουριστικών καταλυμάτων και...

Με αίτημα Μητσοτάκη διαγραφή Αυγενάκη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας μετά το  περιστατικό με εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Με αίτημα Μητσοτάκη διαγραφή Αυγενάκη από την Κ.Ο. της...

Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας...

Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600 συναλλαγές

Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600...

Την κατάργηση του Τέλους Χαρτοσήμου για πάνω από 600...

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα...

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η αύξηση των τιμών...

One Stop Liaison Office :  Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά με την ανάπτυξη  της Βιο-οικονομίας στην ΠΚΜ

One Stop Liaison Office : Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά...

 Σχετικά με τις στρατηγικές και τα σχέδια δράσης που...

80.000 έκαναν διακοπές  τον Ιούνιο με voucher  κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

80.000 έκαναν διακοπές τον Ιούνιο με voucher κοινωνικού...

Συνολικά 79.977 επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 της...

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για...

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου και...

ΕΣΕΕ: Παράταση απόσυρσης  ταμειακών μηχανισμών, διασύνδεσης ERP  λογισμικών με POS  και υποχρεωτικής αποδοχής άμεσων πληρωμών με το σύστημα IRIS

ΕΣΕΕ: Παράταση απόσυρσης ταμειακών μηχανισμών,...

Για τις  αποφάσεις της ΑΑΔΕ  ενημερώνει η ΕΣΕΕ τους...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...