Οι μισοί Έλληνες, λένε τα στοιχεία της Eurostat, δε μπορούν να πάνε διακοπές ούτε για μία εβδομάδα.
Σύμφωνα με την έρευνα, για το 2018, το 51% των Ελλήνων δε μπορούσε να αντέξει οικονομικά κάποια καλοκαιρινή απόδραση. Από την άλλη, εδώ και μήνες τα καταλύματα στα περισσότερα νησιά, στην Χαλκιδική και σε άλλους παραθεριστικούς προορισμούς, είναι γεμάτα, ο αριθμός των αναχωρήσεων από λιμάνια και αεροδρόμια είναι αυξημένος, και το ερώτημα είναι ποιοι ανταποκρίνονται στα δεδομένα αυτά. Μια εξήγηση δίνει η έρευνα, στην οποία, ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου δηλώνει πως μαζεύει όλο το χρόνο χρήματα για να πάει για λίγες ημέρες σε κάποιο νησί. Μεγάλο ποσοστό καλύπτουν επίσης οι τουρίστες από άλλες χώρες και ηπείρους, ενώ υπάρχουν και οι Έλληνες που δε μπορούν να φύγουν ούτε για μία ημέρα. 1 στους 2 σύμφωνα με τα στοιχεία, περνούν το καλοκαίρι σπίτι τους, αφού στην φουλ σεζόν οι διακοπές για τον Έλληνα είναι πανάκριβες ακόμα κι αν παίρνει έναν αξιοπρεπή μισθό της τάξης άνω των 1000 ευρώ το μήνα.
Την ίδια στιγμή ο ευρωπαϊκός μέσος όρος βρίσκεται στο 28,3%. Τη πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Ρουμανία (58,9%), η Κροατία (51,3%) και η Κύπρος (51%). Με άνεση κάνουν διακοπές οι πολίτες σε Λουξεμβούργο και Σουηδία με τα ποσοστά των ανθρώπων που δεν μπορούν να πάνε διακοπές να μη ξεπερνά το 10%.
Σε μια χώρα με χιλιάδες παραλίες ο πληθυσμός της και δη οι οικογένειες δεν μπορούν να απολαύσουν λίγες μέρες διακοπών στις γαλάζιες μας θάλασσες.
Μήπως, εκτός από τον Έλληνα, που παρόλα αυτά όλο και κάποια λύση θα βρει, πρέπει να ψαχτεί λιγάκι το Υπουργείο και ο ΕΟΤ;