Κίνδυνος να πάρει φωτιά η Πυροσβεστική; Δείτε το βίντεο

Υπάρχουν πολλές καταγγελίες αναγνωστών μας το τελευταίο διάστημα για κίνδυνο που διατρέχει ο Σταθμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Βέροια να πάρει φωτιά.


Σπεύσαμε στην οδό Πλουτάρχου και πράγματι  διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ένα χέρσο οικόπεδο ακριβώς κάτω από τις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής που είναι πραγματική ζούγκλα.


Πυκνά αγριόχορτα και «βρωμοκαρυδιές» που ξεπερνούν σε ύψος, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, σταθμευμένα φορτηγά. Το μικρό δρομάκι πλάτους λίγων μέτρων που χωρίζει το εγκατελειμμένο οικόπεδο από το προαύλιο της Π.Υ. σίγουρα δεν μπορεί να παράσχει ασφάλεια σε περίπτωση που ξεσπάσει φωτιά.


Ο κίνδυνος επιτείνεται από το γεγονός ότι στην πλευρά αυτή που συνορεύει με το «επικίνδυνο» οικόπεδο βρίσκονται και οι αντλίες καυσίμων του πυροσβεστικού σταθμού. 

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αναπληρωτή διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας  Αλέξανδρο Κουβακά, μας δήλωσε ότι η υπηρεσία απευθύνθηκε αρμοδίως στο Δήμο και γίνονται οι νόμιμες ενέργειες, αφού πρόκειται για ακίνητο ιδιώτη και δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης παρέμβασης.


Στη συνέχεια του ρεπορτάζ επικοινωνήσαμε με την αρμόδια υπάλληλο του δήμου Βηθλεέμ Μαυροματίδου, η οποία μας ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει η υπηρεσία. Έχει αποσταλεί η έγγραφη ειδοποίηση προς τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, με την οποία ο δήμος τον καλεί να καθαρίσει το οικόπεδο, αλλιώς θα επιβληθεί πρόστιμο και θα χρεωθεί με τα έξοδα καθαρισμού που θα προχωρήσει να κάνει ο δήμος.


«Δυστυχώς τα εγκατελειμμένα οικόπεδα και χωράφια είναι πολλά και όταν δεν ανταποκρίνονται οι ιδιώτες στις έγγραφες ειδοποιήσεις μας, προσπαθούμε με τις περιορισμένες δυνάμεις μας να δώσουμε λύση», μας δήλωσε. Για το συγκεκριμένο οικόπεδο μας είπε η κα Μαυροματίδου, ότι και πέρυσι μετά από έγγραφη όχληση προς τον ιδιοκτήτη και την «απειλή» του προστίμου προχώρησε στον καθαρισμό του.


Μέσα στις επόμενες ημέρες πάντως αν δεν ενεργοποιηθεί ο ιδιοκτήτης συνεργείο του δήμου θα προχωρήσει στον καθαρισμό, επιβάλλοντας τις νόμιμες συνέπειες στην «αδιαφορία» του ιδιοκτήτη. Μέχρι τότε οι πυροσβέστες ας επαγρυπνούν διπλά, γιατί ο κίνδυνος είναι στην πόρτα τους. 

Z.M.Π.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έγκριση συμμετοχής πωλητών στις Θρησκευτικές Εμποροπανηγύρεις της Αγίας Κυριακής Λουτρού και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας του Δήμου Αλεξάνδρειας, για το έτος 2024

Έγκριση συμμετοχής πωλητών στις Θρησκευτικές...

Εκδόθηκε η υπ΄αριθ. 302/13782/04-07-2024 (ΑΔΑ: 9ΚΑ4ΩΨΠ-3ΘΚ)...

Έφυγε από τη ζωή η Λουλούδα Γιαννακοβίτου σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Λουλούδα Γιαννακοβίτου σε ηλικία 88...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024...

Έφυγε από τη ζωή ο Θωμάς Τζανόπουλος σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Θωμάς Τζανόπουλος σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024...

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλειος Μπαγανας σε ηλικία 70 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλειος Μπαγανας σε ηλικία 70 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε σήμερα Παρασκευή 5...

Δράσεις - Επισκέψεις του ΚΔΑΠ Δήμου Νάουσας στο ΚΗΦΗ

Δράσεις - Επισκέψεις του ΚΔΑΠ Δήμου Νάουσας στο ΚΗΦΗ

Παιχνίδια, γέλιο, χαρά και πολύ συγκίνηση προσέφεραν...

Εκπαιδευτική Εκδρομή του Παιδικού Σταθμού Άνω Ζερβοχωρίου στο Εκτροφείο Θηραμάτων στον Άγιο Νικόλαο

Εκπαιδευτική Εκδρομή του Παιδικού Σταθμού Άνω...

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 ο Παιδικός Σταθμός Άνω...

Μια φρέσκια ματιά στις κοινωνικές εκδηλώσεις και τα πάρτι από την Ios Concept

Μια φρέσκια ματιά στις κοινωνικές εκδηλώσεις και τα...

Η Αντωνία Ιωσηφίδου είναι η 26χρονη διακοσμήτρια πίσω...

Δήμος Νάουσας: Εγκρίθηκε η πρόταση δημιουργίας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρίες

Δήμος Νάουσας: Εγκρίθηκε η πρόταση δημιουργίας Στέγης...

 Νίκος Κουτσογιάννης: «Μια σπουδαία εξέλιξη  για την...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...