Απ. Βεσυρόπουλος: Αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης και ενίσχυση ΣΔΟΕ και ΣΕΠΕ

Απ. Βεσυρόπουλος: Αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης και ενίσχυση ΣΔΟΕ και ΣΕΠΕ

Αντιδράσεις, ερωτήµατα και πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε τις ημέρες αυτές  η απόφαση για κατάργηση της Ειδικής Γραµµατείας του Σώµατος ∆ίωξης Οικονοµικού Εγκλήµατος (Σ∆ΟΕ), έπειτα από 24 χρόνια, ενώ µε το ίδιο προεδρικό διάταγµα καταργείται και ο Ενιαίος ∆ιοικητικός Τοµέας του Σώµατος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Σ∆ΟΕ και ΣΕΠΕ ενσωµατώνονται στις νέες δοµές, µε όλες τις αρµοδιότητες του Σ∆ΟΕ να µεταφέρονται στη νεοσύστατη Γενική Γραµµατεία Φορολογικής Πολιτικής και ∆ηµόσιας Περιουσίας και του ΣΕΠΕ στη Γενική Γραµµατεία Εργασίας.

Για τις αλλαγές ο  εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε πως «10 µόλις µέρες µετά τις εκλογές, υποβαθµίζοντας το κράτος και θέτοντας σε κίνδυνο το δηµόσιο συµφέρον, η Ν∆ προχωρά στην κατάργηση του Σ∆ΟΕ και στην πλήρη υποβάθµιση του ΣΕΠΕ». Μάλιστα, υποστηρίζει πως «δεν πρόκειται για απλές διοικητικές ή γραφειοκρατικές µεταβολές, αλλά για κινήσεις που αποδιαρθρώνουν κρίσιµους ελεγκτικούς µηχανισµούς στην υπηρεσία της κοινωνίας και της δηµοκρατίας».

 Στο ίδιο µήκος κύµατος κινήθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Οικονοµικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος έκανε λόγο για κατάργηση του Σ∆ΟΕ, που, όπως είπε, «είναι το καλύτερο δώρο σε φοροφυγάδες και λαθρέµπορους».


Απάντηση Βεσυρόπουλου

«Το ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά ενισχύονται και αποκομματικοποιούνται» τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος αναφερόμενος στο Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο οι αρμοδιότητες του ΣΔΟΕ και του ΣΕΠΕ, οι θέσεις, το προσωπικό και οι εποπτευόμενοι φορείς τους μεταφέρονται στη Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας και στη Γενική Γραμματεία Εργασίας αντίστοιχα.

 «Η αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης είναι απαίτηση των Ελλήνων πολιτών. Επειδή αυτό δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό από τον κ. Αλεξιάδη, την κ. Αχτσιόγλου και τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουμε τα εξής», τόνισε ο υφυπουργός:

- Το ΣΔΟΕ και τα λοιπά ελεγκτικά σώματα (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας -Επιθεωρητές Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας) όχι μόνο δεν καταργούνται, αλλά ενισχύονται και αποκομματικοποιούνται. Αυτό θα γίνει με την κατάργηση της θέσης του μετακλητού προϊσταμένου γενικού ή ειδικού γραμματέα, προκειμένου να αποκτήσουν αυτά τα σώματα επιτέλους πλήρη ανεξαρτησία.

- Στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος που θα εισαχθεί στη Βουλή αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θεσμοθετούνται θέσεις Γενικών Διευθυντών που θα επιλέγονται με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία και θα προΐστανται των εν λόγω υπηρεσιών.

- Θα ηγούνται του ΣΔΟΕ και των λοιπών ελεγκτικών υπηρεσιών μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι από την ιεραρχία της δημόσιας διοίκησης, οι οποίοι θα λειτουργούν με πλήρη ανεξαρτησία και αμεροληψία στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Όσον αφορά στο λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή, ας κάνουν λίγη υπομονή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα αντιληφθούν τη διαφορά μεταξύ των δικών μας συγκεκριμένων δεσμεύσεων και των δικών τους ανεδαφικών, απραγματοποίητων υποσχέσεων».


Συνάντηση με την ΕΣΕΕ για την εκλογίκευση του φορολογικού συστήματος και τις 120 δόσεις

 Έχει ξεκινήσει η πορεία εκλογίκευσης του φορολογικού συστήματος και αποκατάστασης των ανισοτήτων και των λαθών, τόσο στο γενικότερο φορολογικό σύστημα όσο και στις 120 δόσεις, είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την φορολογική πολιτική και την δημόσια περιουσία Απόστολος Βεσυρόπουλος στη προχθεσινή συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΣΕΕ, στην ατζέντα της συνάντησης, ήταν οι αναγκαίες «ανάσες» που πρέπει να δοθούν στην αγορά και οι σχετικές προτάσεις της συνομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, ο αντιπρόεδρος Σταύρος Καφούνης και ο οικονομικός επόπτης Χρήστος Μπλουγούρας έθεσαν προς συζήτηση την αποκλιμάκωση της υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων, τις αλλαγές στο σύστημα ΦΠΑ, την αποκατάσταση των αδικιών στον ΕΝΦΙΑ, την πορεία προς την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος και άλλα θέματα. Παράλληλα, έγινε διεξοδική συζήτηση επάνω στην πορεία της ρύθμισης των 120 δόσεων και στις προτάσεις της ΕΣΕΕ για μια περισσότερο χρηστική πάγια ρύθμιση.

Ο υφυπουργός, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, διαβεβαίωσε την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ότι ήδη έχει ξεκινήσει η πορεία εκλογίκευσης του φορολογικού συστήματος και αποκατάστασης των ανισοτήτων και των λαθών, τόσο στο γενικότερο φορολογικό σύστημα όσο και στις 120 δόσεις, έχοντας δώσει προτεραιότητα στους συγκεκριμένους τομείς.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ πρότεινε και ο υφυπουργός δέχθηκε την δημιουργία μίας «ανοικτής γραμμής» συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο και στην συνομοσπονδία με συνεχείς επαφές και ειλικρινή διάλογο για τις αναγκαίες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διδάκτορας της Θεολογικής του Α.Π.Θ.  ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Μπακλαγής

Διδάκτορας της Θεολογικής του Α.Π.Θ. ο Αρχιμανδρίτης...

Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου το πρωί στην Αίθουσα Τελετών του...

Το λαμπρό πανηγυρικό τριήμερο του Προφήτη Ηλία στο Ξηρολίβαδο

Το λαμπρό πανηγυρικό τριήμερο του Προφήτη Ηλία στο...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΜε λαμπρότητα, και...

Το πρόγραμμα του Κινηματοθέατρου ΣΤΑΡ 25/7/24 – 31/7/24

Το πρόγραμμα του Κινηματοθέατρου ΣΤΑΡ 25/7/24 – 31/7/24

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ 2 (ΜΕΤΑΓΛ)Προβολές στην αίθουσα...

ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι θέσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας για το σχέδιο νόμου «ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης»

ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι θέσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας...

Η ενταγμένη ως τακτικό μέλος στη δύναμη της ΕΣΑμεΑ...

Την Παρασκευή 26/7 ειδική συνεδρίαση στη Νάουσα

Την Παρασκευή 26/7 ειδική συνεδρίαση στη Νάουσα

Δημόσια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Μαυρουδής σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Μαυρουδής σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τρίτη 23 Ιουλίου...

Δήμος Βέροιας: Ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 15 νέα σημεία μέσω του WiFi4GR

Δήμος Βέροιας: Ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 15...

Δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε...

Κωνσταντίνος Τσιάρας σε Τάσο Μπαρτζώκα: Καμία οικονομική επιβάρυνση για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών για την εγγραφή και ανανέωση εγγραφής στο ΜΕΝΟ

Κωνσταντίνος Τσιάρας σε Τάσο Μπαρτζώκα: Καμία...

Άμεσα ανταποκρίθηκε ο νέος Υπουργός Αγροτικής...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...