Με γαστρονομικές προτάσεις ήρθε στην Πλατεία Δημαρχείο της Βέροιας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Γεωργίου, στην έναρξη της 5ης Γιορτής Κηπευτικών, που διοργανώνει, με δύο εκδηλώσεις. Η μία έγινε το απόγευμα στη Βέροια και η δεύτερη θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 20 Ιουλίου, με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου στις 9.00 μ.μ.
Στην
εκδήλωση της Πλατείας Δημαρχείου συμμετείχαν φέτος και ο «Κάρανος» (Σύλλογος
Γευσιγνωσίας) με δύο σεφ, τον Γιάννη Σαμούκα και τον Γιώργο Μεταξά, με συνταγές
που απογείωσαν τις γεύσεις των λαχανικών και δη της γνωστής πιπεριάς του Αγ.
Γεωργίου σε διάφορες εκδοχές, γλυκιές και αλμυρές.
Ο κόσμος που
συγκεντρώθηκε ή πέρασε από την Πλατεία, δοκίμασε μπάρμπεκιου πιπεριάς,
πιπερονάτι με σουτζούκι, ανατολίτικη μελιτζανοσαλάτα μπαμπαγκανούζ, και τσιζ
κέϊκ πιπεριάς.
Πολλοί οι
τρόποι να αξιοποιήσει κανείς τα κηπευτικά και την πιπεριά του Αγίου Γεωργίου,
μας είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φάνης Κουτρουλιάς για την ναυαρχίδα του
χωριού, που αναγνωρίζεται πλέον όχι μόνο στην Ημαθία, αλλά Πανελλαδικά.
Το «σουξέ»
πάντως της πιπεριάς, είναι η μεταποίησή της σε μαρμελάδες, και σάλτσες που
συνοδεύουν διάφορα πιάτα, ενώ σε κάθε εκδήλωση υπάρχουν σε πάγκους, νωπά
λαχανικά από τους παραγωγούς του Αγ. Γεωργίου.
Η εκδήλωση
γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Βέροιας, την Π.Ε. Ημαθίας και την αιγίδα του
Επιμελητηρίου και με χορηγό τον καφέ Γιάγκογλου.
Επόμενο
ραντεβού, το Σάββατο, με δημοτικό, λαϊκό και παραδοσιακό καλλιτεχνικό
πρόγραμμα στο σχολείο του χωριού.