ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Απολογισμός δραστηριοτήτων πρώτου εξαμήνου 2019

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Απολογισμός δραστηριοτήτων πρώτου εξαμήνου 2019

Οι δραστηριότητες του Προέδρου,  του Διοικητικού Συμβουλίου, μελών και στελεχών, του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας γνωστοποιούνται  από τον Σύλλογο, για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιος 2019, ως εξής:

• Συνάντηση του Προέδρου ΔΣΒ με τον Γενικό Γραμματέα και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τα ζητήματα του Κυλικείου, της θέρμανσης και της ασφάλειας του Δικαστικού Μεγάρου.

• Επίσκεψη του Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασιλείου Πέππα στα γραφεία του Συλλόγου μας και στα Δικαστήρια Βέροιας, μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε, στις αρχές του έτους, ο Πρόεδρος του ΔΣΒ .

• Συνάντηση του Προέδρου ΔΣΒ και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με την Προϊσταμένη Προέδρων Πρωτοδικών Βέροιας για θέματα που αφορούν τη σωστή λειτουργία του Πρωτοδικείου.

• Συνάντηση του Προέδρου ΔΣΒ και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με την Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βέροιας για θέματα σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών της Εισαγγελίας (Αιτήσεις για τη λήψη αντιγράφων δικογραφίας, μη καταβολή μεγαροσήμου 3 ευρώ κ.α.).

• Συνάντηση Προέδρου και Αντιπροέδρου ΔΣΒ με την Προϊσταμένη Ειρηνοδικών για θέματα σχετικά με τη λειτουργία των τριών Ειρηνοδικείων - Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας -.

• Συνάντηση του Προέδρου ΔΣΒ και μελών ΔΣ Σοφίας Ζεϊμπέκη και Δημήτρη Μπατζιάκα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας κ. Σιμούλη για θέματα που μας απασχολούν.

• Συμμετοχή του Προέδρου ΔΣΒ, ως μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, σε Προσυνεδριακή διάσκεψη για το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων στη πόλη των Σερρών.

• Συμμετοχή του Προέδρου και του μέλους του Δ.Σ. Φωτεινής Κύρτσιου στο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που διοργανώθηκε μετά από 22 χρόνια στις Σέρρες το 3ημερο 19-22 Απριλίου 2019 υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

• Μετάβαση της Προϊσταμένης της Γραμματείας του Δικηγορικού Συλλόγου μας Ραχήλ Γαβριηλίδου, στο Τ.Υ.Δ.Ε., Ε.Φ.Κ.Α., ΤΑ.Ν., Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. στην Αθήνα και τακτοποίηση εκκρεμοτήτων Δικηγόρων σχετικά με την ασφαλιστική τους ικανότητα, την παράταση ασφάλισης, την έκδοση ευρωπαϊκής κάρτας ασφάλειας, τους συμψηφισμούς εισφορών, τις ασφαλιστικές ενημερότητες, κλπ.

• Συμμετοχή του στελέχους του Δικηγορικού Συλλόγου μας, Έφης Νικολοπούλου, στο σεμινάριο για τα προσωπικά δεδομένα (GDPR) στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

• Συμμετοχή του Προέδρου ΔΣΒ στην Επιτροπή αξιολόγησης Δικηγόρων πτυχιούχων Νομικών Σχολών Πανεπιστημίων εξωτερικού, στα γραφεία του ΔΣΑ.

• Συμμετοχή του Προέδρου ΔΣΒ στην Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στο Μεσολόγγι (θέμα: δικαστική διαμεσολάβηση κ.α) και στην Γ.Σ. του ΛΕΔΕ (θέμα: Αστική ευθύνη Δικηγόρων) στη Ναύπακτο, στις 1 και 2 Μαρτίου 2019.

• Συμμετοχή του Προέδρου ΔΣΒ στην Συντονιστική Επιτροπή Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στην Κέρκυρα (9 Μαΐου 2019) για την επίλυση θεμάτων που αφορούν την ηλεκτρονική υπογραφή, Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές (αύξηση εκλογικής αποζημίωσης κ.ά).

Συμμετοχή του Προέδρου ΔΣΒ στην Ετήσια Τακτική Γ.Σ. του ΛΕΔΕ στην Αθήνα (9 Ιουνίου 2019).

Συναντήσεις του Προέδρου ΔΣΒ με αρμοδίους παράγοντες του ΕΦΚΑ και του ΤΥΔΕ στα γραφεία του Δ.Σ. Αθηνών για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων που αφορούν το σοβαρό ζήτημα της ασφάλισής μας.

Συμμετοχή του Προέδρου ΔΣΒ στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου με θέμα: «Το Σχέδιο του Νέου Ποινικού Κώδικα», στην αίθουσα «Μιχάλης Ζαφειρόπουλος» του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Συμμετοχή μελών του Δ.Σ. και μελών του Δικηγορικού μας Συλλόγου σε ημερίδα για τον νέο Ποινικό Κώδικα που διοργανώθηκε από τον Δ.Σ. Θεσσαλονίκης στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Συνδιοργάνωση εκδήλωσης με το ΙΝ.Ε. της Γ.Σ.Ε.Ε., το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας, τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας, το 4ο Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ημαθίας, για συνταξιοδοτικά ζητήματα, στον Πολυχώρο «Ελιά» στη Βέροια.

Συνδιοργάνωση εκδήλωσης – ημερίδας με την Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Ημαθίας, την Π.ΟΜ.ΙΔ.Α., το 4ο Περιφερειακό Τμήμα Κεντροδυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ημαθίας, τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Θεσσαλονίκης και το Εργατικό Κέντρο Βέροιας, με θέμα το ακίνητο (φορολογία ακινήτων, φορολογικές, μισθώσεις ακινήτων, Εθνικό Κτηματολόγιο, τακτοποίηση αυθαιρέτων κ.ά.), στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ημαθίας, στην Βέροια.

• Δημοσιοποίηση – ανάδειξη θεμάτων του Συλλόγου μας με την παρουσία του Προέδρου ΔΣΒ στην εκπομπή ‘ΠΕΡΙΞ’ της τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100.

• Οργάνωση Εκδήλωσης - ημερίδας, με το Επιμελητήριο Ημαθίας, σχετικά με το θέμα του Γ.Ε.ΜΗ και άλλα συναφή θέματα που αφορούν πολλούς συναδέλφους μας

• Συμμετοχή σε ημερίδα με θέμα την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο – ενδοοικογενειακή βία που διοργανώθηκε από τον «Έρασμο» με συμμετοχή και εισήγηση από τα μέλη του Δ.Σ. Σοφία Ζεϊμπέκη και Φωτεινή Κύρτσιου.

• Παρουσία των μελών του Δ.Σ. Σοφίας Ζεϊμπέκη και Φωτεινής Κύρτσιου σε εκδήλωση του 6ου Γυμνασίου Βέροιας και εισήγηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

• Συμμετοχή μας σε ημερίδα Συλλόγου ΑΜΕΑ με Τροχαία Βέροιας για την Οδική Αγωγή και Ασφάλεια.

• Οργάνωση ημερήσιας εκδρομής (Απρίλιος 2019) σε Μετέωρα, Καλαμπάκα και Τρίκαλα, με πολύ χαμηλό κόστος, για την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών μας.

• Οργάνωση σεμιναρίων για τις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 και 2ας Ιουνίου 2019 υπό την ευθύνη και άοκνη προσπάθεια της συναδέλφου κ. Όλγας Κυριακίδου και συναδέλφων που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν εθελοντικά.

• Λειτουργία Προέδρου ΔΣΒ και Γενικού Γραμματέα Πρόδρομου Αβραμίδη στην Επιτροπή του κληροδοτήματος Κάππου.

• Δημιουργία, με πρωτοβουλία του Προέδρου ΔΣΒ, Επιτροπής για την διάσωση και αξιοποίηση του παλαιών Δικαστηρίων, στη Πλατεία Ωρολογίου στην Βέροια.

Προετοιμασία εκδηλώσεων – Νέες δράσεις

• Οργάνωση Εκδήλωσης – ημερίδας για την Διαμεσολάβηση και τις νέες προοπτικές στην άσκηση του επαγγέλματος (εντός των θερινών μηνών).

• Εκδήλωση για θέματα ΛΕΔΕ και ασφάλισής μας από αστική ευθύνη.

• Οργάνωση – Προετοιμασία από συναδέλφους εικονικής Ποινικής Δίκης που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του δικαστικού μας μεγάρου.

• Οργάνωση σεμιναρίου από συναδέλφους που προσφέρθηκαν εθελοντικά για ανάλυση των τροποποιήσεων και των νέων διατάξεων που συμπεριλήφθηκαν στον Ποινικό Κώδικα και στη Ποινική Δικονομία μετά τις τελευταίες αλλαγές (θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση του χρόνου του σεμιναρίου).

• Επεξεργασία πρότασης σε συνεργασία του Συλλόγου μας με τον φορέα Κυσπε για την λειτουργία του Κυλικείου στο Δικαστικό μας Μέγαρο.

• Οργάνωση σεμιναρίου για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 (θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση του χρόνου του σεμιναρίου).

Παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους για την κατά το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται.

Ο Πρόεδρος

Φώτης Αντ. Καραβασίλης 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις  για τους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τους 27 Βρεφονηπιακούς...

Συνεχίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για...

Τάσος Μπαρτζώκας:  Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση στους αγρότες για ζημιές  σε θερμοκήπια και φωτοβολταϊκά  από φυσικές καταστροφές

Τάσος Μπαρτζώκας: Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Τάσου...

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 3/7 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 3/7 του Δημοτικού Συμβουλίου...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας,...

Θανάσιμος τραυματισμός 85χρονου από  Τροχαίο στην Αλεξάνδρεια

Θανάσιμος τραυματισμός 85χρονου από Τροχαίο στην...

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και ώρα 11:05 περίπου, στην...

Δήμος Βέροιας: Έκτακτο  Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  για Τετάρτη 3/7  και Πέμπτη 4/7

Δήμος Βέροιας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για...

Ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε από την  Ε.Μ.Υ. Δελτίο...

Αεροψεκασμός, αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου, σε ορυζώνες και υγροτοπικά συστήματα του Αρδευτικού Κλειδίου

Αεροψεκασμός, αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου, σε ορυζώνες και...

Στα πλαίσια των ενεργειών εναέριας ακμαιοκτονίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Λαπατούρας σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Λαπατούρας σε ηλικία 91...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024...

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...