Το οικονομικό ζήτημα κυριάρχησε στη συνάντηση των 12 προερχόμενων ομάδων από τη Γ’ Εθνική με τον πρόεδρο της Football League Λεωνίδα Λεουτσάκο.
Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν εκπρόσωποι από όλες τις ομάδες και εκφράστηκε ο προβληματισμός των παρευρισκομένων για τα οικονομικά δεδομένα της κατηγορίας, όπως προκύπτουν μετά την αναδιάρθρωση.
Ουσιαστικά το ποσό που προβλέπεται για κάθε ομάδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο συν το ποσοστό συνεισφοράς της Super League 2 δεν ξεπερνά τις 150 χιλιάδες ευρώ μικτά, χρήματα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης ενός ανταγωνιστικού συνόλου. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε και κλείστηκε ραντεβού με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη την Τετάρτη (22/5) στις 10 το πρωί, στην οποία θα συζητηθεί το οικονομικό.Παράλληλα, υπογραμμίστηκε πως θα συνεχιστεί η προσπάθεια για αναζήτηση επιπλέον πόρων. Στρατηγικός στόχος στο πλαίσιο αυτό είναι η επίτευξη συμφωνίας με εταιρεία, η οποία θα αναλάβει την κεντρική χορηγία του Πρωταθλήματος. Επιπλέον, επί τάπητος έπεσαν και διάφοροι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να μειωθεί το λειτουργικό κόστος. Συμφωνήθηκε, μάλιστα, να επιχειρηθεί μέσω καλύτερης προσφοράς η αγορά ως πακέτου του συνόλου των εισιτηρίων όλης της σεζόν για τις ομάδες σε αεροπορικά και ακτοπλοϊκά ταξίδια.
Να σημειωθεί πως δεν έγινε ουσιαστική κουβέντα επί των διαδικαστικών του νέου Πρωταθλήματος (σύσταση ΠΑΕ, αδειοδότηση, ομάδες Κ19), αφού αυτό που κυριάρχησε ήταν το οικονομικό. Τα του νέου Πρωταθλήματος αναμένεται να απασχολήσουν σε νέα συνεδρίαση, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.