Γεωργία Μπατσαρά: Βασικός μοχλός της καθημερινότητας, οι εργαζόμενοι   των εξωτερικών συνεργείων

Γεωργία Μπατσαρά: Βασικός μοχλός της καθημερινότητας, οι εργαζόμενοι των εξωτερικών συνεργείων

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εξωτερικών Συνεργείων Δήμου Βέροιας (εργαζόμενοι των υπηρεσιών καθαριότητας, περιβάλλοντος, τεχνικών κ.λ.π.), είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Μαΐου η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ», κ. Γεωργία Μπατσαρά.

Η Υποψήφια Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν έναν εποικοδομητικό διάλογο χρησιμοποιώντας αμφότεροι την μαγική λέξη «συνεργασία», κάτι που υπερτονίζει η κ. Μπατσαρά σε κάθε συνάντηση που πραγματοποιεί με φορείς και συλλόγους του Δήμου Βέροιας.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν στην κ. Μπατσαρά το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, τονίζοντας πως «εδώ και χρόνια το προσωπικό στην υπηρεσία μας συνεχώς μειώνεται λόγω των συνταξιοδοτήσεων, χωρίς να αναπληρώνεται. Έτσι αυξάνεται ο φόρτος εργασίας των εν ενεργεία συναδέλφων μας, οι οποίοι στερούνται αδειών και ρεπό, έτσι ώστε να κρατήσουμε την πόλη καθαρή. Μια μικρή ανακούφιση προκύπτει, μόνο όταν προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, αλλά ο αριθμός τους είναι μικρός και δεν μπορεί να καλύψει με επάρκεια τις ανάγκες».

Από την δική της πλευρά η Υποψήφια Δήμαρχος έδωσε τα συγχαρητήριά της στους εργαζόμενους, γιατί κατά την διάρκεια των χιονοπτώσεων εργάστηκαν με υπερβολικό ζήλο, έτσι ώστε να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί και να μην υπάρξουν σημαντικοί εγκλωβισμοί κατοικιών και κτηνοτροφικών μονάδων.

«Όπως αναφέρω στις ομιλίες και συναντήσεις που κάνω, το πρώτο που μας ενδιαφέρει ως συνδυασμός και θα το πράξουμε όταν γίνουμε η νέα Δημοτική Αρχή, θα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Και εσείς είστε ένας βασικός μοχλός για τον σκοπό αυτό. Η καθαριότητα, το περιβάλλον, ο φωτισμός των δρόμων, η εξυπηρέτηση των πολιτών και άλλα μικρά, είναι ζητήματα της καθημερινότητας που συνθέτουν τα μεγάλα. Πρέπει να καλλιεργήσουμε πνεύμα συνεργασίας μεταξύ Δημοτικής Αρχής, εργαζομένων και πολιτών. Να υπάρξει αλληλοκατανόηση και θα βρούμε λύσεις με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Όσον αφορά την αύξηση του έμψυχου δυναμικού με προσλήψεις, θα πιέζουμε την όποια κυβέρνηση να δώσει λύσεις, γιατί είναι ένα ζήτημα καθαρά δικής της αρμοδιότητας και απόφασης» ανέφερε η κ. Μπατσαρά.


Ενημερώθηκε στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Το πρωί της Τετάρτης η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας κ. Μπατσαρά επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) που εδρεύει στο Μακροχώρι.

Ενημερώθηκε από τα στελέχη για τους σκοπούς της δομής που είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας, η ψυχολογική, κοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη, η ενημέρωση των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους, η προεπαγγελματική και επαγγελματική κατάρτιση των Ατόμων με Αναπηρίες, η λειτουργική τους αποκατάσταση, η υποστήριξη για ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό, η συνεργασία με τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε τοπικό επίπεδο για το συντονισμό της δράσης τους.

Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης, η κ. Μπατσαρά εξέφρασε την ικανοποίησή της για το παραγόμενο έργο που προσφέρεται σε μια ευαίσθητη κατηγορία συμπολιτών μας.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποκατάσταση Οδικού Δικτύου στα 3-5 Πηγάδια

Αποκατάσταση Οδικού Δικτύου στα 3-5 Πηγάδια

Εργασίες αποκατάστασης  του Οδικού Δικτύου Νάουσα –...

Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών Δήμου Αλεξάνδρειας: Ανακοινώνεται η Κίνηση των συνεργείων έως και την Παρασκευή, 12 Ιουλίου

Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών Δήμου...

O Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει το πρόγραμμα των...

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Κομνηνών στην πόλη της Αλεξάνδρειας, την Τρίτη 9 Ιουλίου

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Κομνηνών στην πόλη...

Από το Τμήμα Συγκοινωνιών, Εγκαταστάσεων &...

Έφυγε από τη ζωή ο Ταντεσσε Τζιγκιε σε ηλικία 74 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Ταντεσσε Τζιγκιε σε ηλικία 74 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου...

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Ιωαννίδου σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Ιωαννίδου σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024...

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής στο Λουτρό Ημαθίας

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής στο Λουτρό...

Την Κυριακή 7 Ιουλίου πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίας...

Μητροπολίτης Βεροίας: «Κανείς δεν στέκεται αδιάφορος στον διαμελισμό της Κύπρου»
Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή...

 Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Βέροιας...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...