Δικαίωμα ψήφου θα έχουν για πρώτη φορά οι νέοι των 17 ετών, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές, περιφερειακές εκλογές και στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του ευρωκοινοβουλίου, χωρίς ωστόσο να έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.
Η καθιέρωση της εκλογικής ενηλικότητας στο 17ο έτος, έγινε με βάση το σκεπτικό να δοθεί στο πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας πιο ουσιαστικός ρόλος και λόγος.
Είναι έτοιμοι οι 17αρηδες να ψηφίσουν; Ή μήπως θα έπρεπε να διατηρηθεί η εκλογική ενηλικότητα των 18 ετών;
Παρά τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα, εντούτοις, οι νέοι ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι πολύπλευρα ενημερωμένοι, περισσότερο πολιτικοποιημένοι σε σχέση με κάποια χρόνια στο παρελθόν, δραστήριοι και φυσικά ανήσυχοι ως προς τα προβλήματα που επικρατούν στη χώρα μας και το μέλλον που μπορούν να έχουν σε αυτήν. Οι νέοι σήμερα συμμετέχουν σε πολυποίκιλες δράσεις εντός και εκτός του σχολικού τους περιβάλλοντος και εκφράζονται μέσω αυτών, έχουν άποψη και προτάσεις για τον πολιτισμό, την παιδεία, το περιβάλλον. Κατακλύζονται όμως και από το διαρκές άγχος του «αύριο», της εξασφάλισης μιας θέσης εργασίας και της αγωνίας εάν θα προστεθούν και αυτοί ως ένα ακόμη νούμερο στο σύνολο όσων αναζητούν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Αποτελούν λοιπόν ένα σύνολο της κοινωνίας μας ενεργό και ενημερωμένο, με ανησυχίες όμως, με στόχους και όραμα.
Πιστεύω λοιπόν πως οι νέοι μας επιθυμούν βαθιά το καλύτερο αύριο της πόλης, αλλά και της χώρας μας και για τον λόγο αυτό πρέπει να τους δείξουμε εμπιστοσύνη. Ως ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας θεωρώ πως είναι έτοιμοι να ψηφίσουν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, με γνώμονα πάντα το καλό της πόλης μας, αλλά και με στόχο την επίλυση των δεκάδων προβλημάτων αυτής.
Οι συγκυρίες της εποχής μας, η εξέλιξη – πρόοδος και οι εξελίξεις που τρέχουν, αποδεικνύουν πως κάθε γενιά είναι περισσότερο έτοιμη από την προηγούμενη σε πολλά θέματα και το δικαίωμα της ψήφου που δόθηκε στους νέους των 17 ετών, αποτελεί ευκαιρία για να ακουστεί η φωνή τους.
Βιογραφικό Σημείωμα
Γεννήθηκα στην Βέροια το έτος 1981, όπου μεγάλωσα και κατοικώ. Γονείς μου είναι ο Αλέξανδρος και η Μαίρη Σαββίδη.
Είμαι παντρεμένη με τον Ιωάννη Μπαλτζή του Αναστασίου και έχουμε ένα γιο 5,5 ετών.
Τον Μάρτιο του έτους 2005 αποφοίτησα από το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είμαι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας και από το έτος 2007 ασκώ ενεργά Δικηγορία διατηρώντας γραφείο στην πόλη της Βέροιας.
Από το έτος 2004 συνεργάστηκα επί οκτώ (8) έτη ως συντάκτρια – αρχισυντάκτρια στις εβδομαδιαίες εφημερίδες του Νομού Ημαθίας «ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ» & «αγροτικοί ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», ενώ κατά τα έτη 2009 έως 2012 παρείχα εκπαιδευτικό έργο σε τμήματα των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας.
Τον Οκτώβριο του έτους 2018 εισήχθην στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με τίτλο «ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ» με κατεύθυνση το Δίκαιο της Διαιτησίας.
Η υποψηφιότητά μου με τον συνδυασμό του Αντώνη Μαρκούλη «Προτεραιότητα στον Πολίτη» ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Βέροιας, εκκινεί από την αγάπη για τον τόπο μου, την θέληση για αλλαγή και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του επικεφαλής του συνδυασμού μας πως όσα πρεσβεύουμε πράγματι θα υλοποιηθούν μετά την εκλογή μας.
Πιστεύω ειλικρινά πως οι συμπολίτες μας αναγνωρίζουν στο πρόσωπό μου έναν εργατικό, δίκαιο και έντιμο άνθρωπο και για τον λόγο αυτό τους καλώ να με τιμήσουν με την ψήφο τους την 26η Μαΐου.