Μιχάλης Χαλκίδης: Από σήμερα η νίκη είναι δική μας, από την πρώτη Κυριακή

Μιχάλης Χαλκίδης: Από σήμερα η νίκη είναι δική μας, από την πρώτη Κυριακή

-Με τη στήριξη πολλών και υψηλών στελεχών της Ν.Δ. η προχθεσινή συγκέντρωση του υποψηφίου Δημάρχου Αλεξάνδρειας

Πλήθος κόσμου  παραβρέθηκε στη συγκέντρωση του υποψηφίου Δημάρχου Αλεξάνδρειας Μιχάλη Χαλκίδη, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟΝ. Παρόντες ήταν οι   βουλευτές Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, Πέλλας κ. Καρασμάνης Γιώργος, Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Γκιουλέκας, Χαλκιδικής  κ. Βαγιωνάς Γιώργος, Β’ Θεσσαλονίκης κ. Αναστασιάδης Σάββας, οι πρώην Βουλευτές Ημαθίας κ.κ. Ηλίας Φωτιάδης, και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, η πρώην Βουλευτής και νυν Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας κα  Μπατσαρά Γεωργία,οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα Καρατζιούλα Νίκη και Τελληγιαννίδης Θεόφιλος, ο πολιτευτής της ΝΔ στην Ημαθία κ. Μπαρτζώκας Τάσος, το μέλος του Μητρώου Στελεχών της Ν.Δ.  κ. Κουτσουπιάς Φώτης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ημαθίας κ. Παλπάνας Παναγιώτης, ο Πρόεδρος της Τ.Ε. ΝΔ Αλεξάνδρειας κ. Νίκος Τάκης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας κ. Καλαιτζίδης Αλέξης, η υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ολυμπία Σουγιουλτζή κ.α.


Στη συνέχεια αναγνώσθηκε μήνυμα στήριξης από τον επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ και πρώην Προέδρου της, κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Λευτέρη Αυγενάκη Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και από τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ κ. Γιώργο Αυτιά, για τον οποίο μάλιστα ανέφερε ότι απουσίαζε λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, παρά το γεγονός του ότι είχε δρομολογήσει να παραβρίσκεται στην ομιλία του κ. Χαλκίδη, τον οποίο προλόγισε ο πρώην Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και νυν υποψήφιος Ευρωβουλευτής  με τη ΝΔ. κ. Μελάς. Κατά τη σύντομη τοποθέτηση του, αφού αρχικά εξήρε τον κ. Χαλκίδη για την προσφορά του και για τους αγώνες του όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσα στο κοινοβούλιο, στη συνέχεια εξέφρασε τη σιγουριά για την επιτυχία του, σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Ο κ. Μελάς δεν παρέλειψε να ασκήσει και κριτική στη σημερινή κυβέρνηση, τονίζοντας μάλιστα ότι θα πρέπει να νικηθούν όλες οι ακραίες φωνές που βάζουν σε κίνδυνο τη συνοχή τόσο της χώρας όσο κα της ευρωπαικής ένωσης, είτε αυτές είναι από δεξιά, είτε από αριστερά. Παράλληλα ο κ. Μελάς, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΝΔ θα είναι η παράταξη που θα είναι η μεγάλη κερδισμένη σ’ όλες τις επερχόμενες εκλογικές μάχες (Δημοτικές – Περιφερειακές Εκλογές, Ευρωεκλογές και στο τέλος Κοινοβουλευτικές). Μάλιστα λόγω και της υποψηφιότητας του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ευρωεκλογές τονίζοντας πως το διακύβευμα σ’ αυτές τις εκλογές είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και αυτές με απόλυτη σοβαρότητα και χωρίς την παραμικρή χαλαρότητα.

Ομιλία Χαλκίδη

Ο λόγος στη συνέχεια πέρασε στον υποψήφιο Δήμαρχο. Ο κ. Χαλκίδης αναφερόμενος αρχικά στην προσέλευση του κόσμου είπε: «Με βάση την πρωτοφανή σε όγκο προεκλογική συγκέντρωση, ο αγώνας αυτός έχει ήδη κριθεί. Από σήμερα η νίκη είναι δική μας. Από σήμερα επιβάλλεται να αλλάξουμε τους στόχους και να ανεβάσουμε τον πήχη. Νίκη από την πρώτη Κυριακή. Μας υποχρεώνει…» και συνέχισε «….Μετά από 7ετή πολιτική ανάπαυλα βλέπω κατά την επιστροφή μου την αγάπη και το σεβασμό του κόσμου και νιώθω σαν άνθρωπος βαθύτατα συγκινημένος και συγχρόνως πολιτικά πανίσχυρος. Είμαστε η «ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ – ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ» (είναι και το όνομα του συνδυασμού)» είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια δεσμεύτηκε να κάνει πράξεις όλες τις δεσμεύσεις του.

Αμέσως μετά, ο κ. Χαλκίδης, όπως άλλωστε αναμενόταν, άσκησε κριτική στους πολιτικούς του αντιπάλους, τονίζοντας με νόημα ότι η αστική ευγένεια και ο πολιτικός πολιτισμός δεν σημαίνουν για αυτόν και τους συνεργάτες του συγκάλυψη κακών πολιτικών πρακτικών. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως η όποια κριτική και η όποια κόντρα, αφορούν μόνο στην πολιτική και σε καμιά περίπτωση δεν είναι προσωπική.

Αναφερόμενος αρχικά στον κ. Ναλμπάντη αφού πρώτα του ευχήθηκε καλή δύναμη, στη συνέχεια τόνισε ότι θα πρέπει να δείξει το πολιτικό θάρρος και να πει ότι στηρίζεται μεταξύ άλλων και από τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην μένει μόνο στο ότι είναι αυτοδιοικητικά ανεξάρτητος, διότι όπως είπε όλοι προερχόμαστε από κάπου, αλλά θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι προς κάθε κατεύθυνση. Αναφερόμενος στη συνέχεια στην πορεία του κ. Ναλμπάντη στην πολιτική τόνισε ότι δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει το νέο απ’ τη στιγμή που βρίσκεται στο προσκήνιο της πολιτικής, εδώ και χρόνια. Τέλος για τον κ. Ναλμπάντη είπε ότι το γεγονός του ότι του δόθηκε η δυνατότητα να ελπίζει σε θετική για τον ίδιο έκβαση των εκλογών, οφείλεται στο γεγονός του ότι υπάρχουν τρεις υποψήφιοι που προέρχονται από το χώρο της ΝΔ και αυτό τους αποδυναμώνει.

Σ’ ότι αφορά στον κ. Πανταζόπουλο, ο κ. Χαλκίδης τον χαρακτήρισε ένα άνθρωπο με ευγενή πολιτικό στόχο και σκοπό, που πραγματικά θέλει να προσφέρει στον τόπο, ωστόσο πρόσθεσε ότι από πίσω του βρίσκονται κάποιοι που θέλουν να εκμεταλλευτούνε την υποψηφιότητα Πανταζόπουλου, για να έχουν αυτοί την εξουσία.

Αναφερόμενος στο νυν Δήμαρχο και εν νέου υποψήφιοι κ. Παναγιώτη Γκυρίνη θέλοντας να απαξιώσει την προσφορά του, τόνισε ότι ο κ. Γκυρίνης έχει ήδη κριθεί από το «μηδενικό του έργο». Μάλιστα κάνοντας και μια σύντομη αυτοκριτική, για το ότι τον στήριξε στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές, ο κ. Χαλκίδης είπε ότι ουσιαστικά έπεσε έξω σ’ ότι αφορούσε στις προθέσεις του κ. Γκυρίνη, για τον οποίο είπε πως από την επόμενη μέρα της εκλογής του έγινε ένας αλαζόνας Δήμαρχος. Τέλος δεν παρέλειψε να αναφέρει για ακόμη μια φορά, ότι λόγω της στήριξης τους προς το πρόσωπο του κ. Γκυρίνη, αδίκησε έναν πλέον ικανό πολιτικό, τον κ. Φώτη Δημητριάδη.

Για τον κ. Ιακωβίδη είπε σέβεται τους αγώνες του και συμφωνεί σε επιμέρους θέματα, ωστόσο έχει άλλη προσέγγιση στην πλειονότητα των θεμάτων. Παρόλα αυτά όμως είπε ότι την επόμενη μέρα θα ζητήσει και τη συμβολή του κ. Ιακωβίδη για καλύτερα αποτελέσματα στη διοίκηση του Δήμου. 

Ο κ. Χαλκίδης ολοκλήρωσε την ομιλία του με το σχεδιάγραμμα του προγράμματος του, επισημαίνοντας  πως αυτό θα ολοκληρωθεί, αφού πρώτα συνομιλήσει μ’ όλους τους αρμόδιους φορείς του Δήμου, αλλά και τους απλούς δημότες του. 

Κίτσιος Γεώργιος



Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι θέσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας για το σχέδιο νόμου «ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης»

ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι θέσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας...

Η ενταγμένη ως τακτικό μέλος στη δύναμη της ΕΣΑμεΑ...

Την Παρασκευή 26/7 ειδική συνεδρίαση στη Νάουσα

Την Παρασκευή 26/7 ειδική συνεδρίαση στη Νάουσα

Δημόσια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ Ανακοίνωση στήριξης εκπαιδευτικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ Ανακοίνωση στήριξης...

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας εκφράζει την αλληλεγγύη του...

Συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με τον ΔΙΔΕ Ημαθίας

Συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με τον ΔΙΔΕ Ημαθίας

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας ανακοινώνει τα εξής:«Ενημερώνουμε τις...

Καμάλα Χάρις: Υποψήφια πλανητάρχης με ινδικές ρίζες

Καμάλα Χάρις: Υποψήφια πλανητάρχης με ινδικές ρίζες

 -Η ΙΝΔΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΩΝ 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ...

H Διεθνής Κοινότητα  εδώ και 50 χρόνια κλείνει τα μάτια της  στην κατάφωρη  καταπάτηση των  ανθρωπίνων  δικαιωμάτων στην Κύπρο

H Διεθνής Κοινότητα εδώ και 50 χρόνια κλείνει τα μάτια...

50 χρόνια Τουρκικής Κατοχής στην Κύπρο!Όλα όσα έχουμε...

Βέροια: Σαββατοκύριακο με δύο φωτιές που περιορίστηκαν άμεσα από την ΠΥ, στην περιοχή Νοσοκομείου και Άλσους Παπάγου

Βέροια: Σαββατοκύριακο με δύο φωτιές που...

Λαχτάρισαν οι κάτοικοι γύρω από την περιοχή...

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...