Πρόγραμμα και σχεδιασμό  παρουσίασε η Λαϊκή Συσπείρωση  Αλεξάνδρειας, στην πρώτη  επίσημη προεκλογική συγκέντρωση

Πρόγραμμα και σχεδιασμό παρουσίασε η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας, στην πρώτη επίσημη προεκλογική συγκέντρωση

Την πρώτη της προεκλογική εκδήλωση πραγματοποίησε την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας.

Στην εκδήλωση του συνδυασμού για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του 2019, παρουσιάστηκε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Ηλίας Ιακωβίδης και ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βαγγέλης Δόμανος.


Το λόγο πρώτος πήρε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δόμανος ο οποίος και έκανε μια σύντομη αναφορά στην Περιφέρεια, παρουσιάζοντας μια σειρά προτάσεων – δεσμεύσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης τόσο για την Ημαθία όσο και για όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια ο λόγος πέρασε στον Υποψήφιο Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Ηλ. Ιακωβίδης, ο οποίος αφού αρχικά παρουσίασε τις επίσημες θέσεις του ΚΚΕ για όλη την Ελλάδα τόσο για θέματα Αυτοδιοίκησης όσο και για θέματα όλης της επικαιρότητας, στη συνέχεια τόνισε την «ανάγκη ενίσχυσης» της φωνής της Λαϊκής Συσπείρωσης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσιάζοντας τις θέσεις – τα πεδία στα οποία θα εστιάσει ο συνδυασμός του. 

Αμέσως μετά ο κ. Ιακωβίδης αναφέρθηκε στη «δυναμική» παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης στα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια μέσω του κ. Αλευρά «δώσαμε τη μάχη ανάδειξης των προβλημάτων καθώς και προτάσεις για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Από την ομιλία του κ. Ιακωβίδη δεν έλειψε και η κριτική. Συγκεκριμένα άσκησε στους «πολιτικούς του αντιπάλους» αναφέροντας ότι «οι υποψήφιοι επικεφαλής των άλλων συνδυασμών έχουν περάσει από τις διοικήσεις του Δήμου, είτε ως Δήμαρχοι/Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ενώ τα κόμματά τους είναι αυτά που έφεραν κι επέβαλαν τα μνημόνια στον λαό της χώρας κι αντίστοιχα στους δημότες του Δήμου Αλεξάνδρειας. Οπότε ας τα αφήσουν κατά μέρος τα περί «ανεξάρτητων» κι «ακομμάτιστων», διότι έχουν μερίδιο ευθύνης για την συνολική εικόνα του σημερινού Δήμου της Αλεξάνδρειας».

Τέλος ο κ. Ιακωβίδης παρουσίασε τους τομείς που θα επικεντρωθεί ο συνδυασμός στο Δήμο Αλεξάνδρειας: 

• Εστιάζοντας στους τομείς που θα επικεντρωθεί ο συνδυασμός τους ανέφερε:

• Υγειονομική περίθαλψη/Ασφαλιστική κάλυψη/Άποροι

• Παιδεία/Παιδικοί σταθμοί/Σχολεία

• Ύδρευση / αποχέτευση

• Καθαριότητα

• Αντισεισμική – Αντιπλημμυρική – Αντιπυρική Θωράκιση

• Συντήρηση Αστικής – Αγροτικής Οδοποιίας με επαρκή φωτισμό

• Στήριξη των Αγροτών & Επαγγελματιών

• Συγκοινωνία

• Αθλητισμός / Πολιτισμός

• Εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων-υπηρεσιών του Δήμου

Κλείνοντας ο κ. Ιακωβίδης  τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα προβλήματα που έρχονται κι επανέρχονται στον Δήμο Αλεξάνδρειας είναι πολλά. Εμείς, ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης», θα έρθουμε σε αντιπαράθεση με αυτές τις πολιτικές που θέλουν τον λαό παθητικό αποδέκτη τους. Είναι δεδομένο πως θα συγκρουστούμε με το αφήγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που είναι «άξιος» συνεχιστής των προκατόχων του, της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (νυν Κίνημα Αλλαγής), αλλά και οποιουδήποτε λέει: συμβιβαστείτε με την άσχημη κατάσταση, συνηθίστε στα ψίχουλα που περισσεύουν».

 

Κίτσιος Γεώργιος


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι θέσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας για το σχέδιο νόμου «ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης»

ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι θέσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας...

Η ενταγμένη ως τακτικό μέλος στη δύναμη της ΕΣΑμεΑ...

Την Παρασκευή 26/7 ειδική συνεδρίαση στη Νάουσα

Την Παρασκευή 26/7 ειδική συνεδρίαση στη Νάουσα

Δημόσια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ Ανακοίνωση στήριξης εκπαιδευτικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ Ανακοίνωση στήριξης...

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας εκφράζει την αλληλεγγύη του...

Συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με τον ΔΙΔΕ Ημαθίας

Συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με τον ΔΙΔΕ Ημαθίας

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας ανακοινώνει τα εξής:«Ενημερώνουμε τις...

Καμάλα Χάρις: Υποψήφια πλανητάρχης με ινδικές ρίζες

Καμάλα Χάρις: Υποψήφια πλανητάρχης με ινδικές ρίζες

 -Η ΙΝΔΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΩΝ 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ...

H Διεθνής Κοινότητα  εδώ και 50 χρόνια κλείνει τα μάτια της  στην κατάφωρη  καταπάτηση των  ανθρωπίνων  δικαιωμάτων στην Κύπρο

H Διεθνής Κοινότητα εδώ και 50 χρόνια κλείνει τα μάτια...

50 χρόνια Τουρκικής Κατοχής στην Κύπρο!Όλα όσα έχουμε...

Βέροια: Σαββατοκύριακο με δύο φωτιές που περιορίστηκαν άμεσα από την ΠΥ, στην περιοχή Νοσοκομείου και Άλσους Παπάγου

Βέροια: Σαββατοκύριακο με δύο φωτιές που...

Λαχτάρισαν οι κάτοικοι γύρω από την περιοχή...

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...