Διευκρινήσεις για τη Γυναικολογική Κλινική  του Νοσοκομείου Νάουσας

Διευκρινήσεις για τη Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Νάουσας

Η λειτουργία μιας Κλινικής στην Μονάδα Νάουσας του Γ.Ν. Ημαθίας ούτε απλή ούτε εύκολη είναι. Το ίδιο συμβαίνει και με την Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Νάουσας.

Επειδή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο καθένας λέει το κοντό και το μακρύ του για τη λειτουργία του Γυναικολογικού – Μαιευτικού Τμήματος του Νοσοκομείου Νάουσας, καλό είναι να πούμε την πραγματικότητα.

 Η Γυναικολογική –Μαιευτική Κλινική στο Νοσοκομείο της Νάουσας έχει καταργηθεί με τον Οργανισμό του 2012 και μετατέθηκαν οι τότε υπηρετούντες Γυναικολόγοι και ο αντίστοιχος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός.

Το 2016 ενεργοποιήσαμε την Προκήρυξη του 2011 για πρόσληψη δύο Γυναικολόγων στην Μονάδα Νάουσας και ήρθε και ανέλαβε υπηρεσία μόνο ένας και έτσι ξεκίνησε η λειτουργία Τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου, δύο ημέρες την εβδομάδα. Στο τέλος του 2018 ενδιαφέρθηκε και δεύτερος Γυναικολόγος να εργαστεί στο Γ.Ν. Ημαθίας και προσελήφθη επικουρικός στην Μονάδα Νάουσας. 

Η ειδικότητα των Γυναικολόγων είναι και χειρουργική ειδικότητα και η αποστασιοποίηση των εν λόγω χειρουργών από την ενάσκηση της χειρουργικής θα του αχρηστεύσει την εξειδίκευση.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ημαθίας έχει να διαχειριστεί δύο νοσοκομεία, της Νάουσας και της Βέροιας και η λειτουργία τους απευθύνεται σε όλους του Ημαθιώτες κατά κύριο λόγο άλλα και σε όλους τους Έλληνες και τους κατοικούντες στον Ελληνικό χώρο ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα ή εθνικότητα. Σχόλια του τύπου « πληρώνει η Νάουσα για την Βέροια» είναι λιγότερο άστοχα αν όχι κακόβουλα.

 Η Γυναικολογία είναι ειδικότητα που χρειάζεται προσωπική σχέση γιατρού – ασθενή και αυτή χτίζεται στο Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο, καθοδηγούμενοι οι ασθενείς από τον γιατρό για την διεκπεραίωση της ιατρικής πράξης ( Χειρουργείο – τοκετός) στην Κλινική της Μονάδας έδρας  Βέροιας του Γ.Ν. Ημαθίας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου εργάζεται στην κατεύθυνση να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την πρόσληψη και άλλων Γυναικολόγων στο νοσοκομείο Νάουσας, να τροποποιηθεί ο Οργανισμός του ώστε η λειτουργία να είναι ασφαλής για τον ασθενή.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής στο Λουτρό Ημαθίας

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής στο Λουτρό...

Την Κυριακή 7 Ιουλίου πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίας...

Μητροπολίτης Βεροίας: «Κανείς δεν στέκεται αδιάφορος στον διαμελισμό της Κύπρου»
Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή...

 Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Βέροιας...

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς Νάουσας

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς...

Μόλις κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Ἀνάλεκτο»,...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 7/7 έως 10/7/24

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη  των θεσμών και η επιβαλλόμενη αντίδραση του πολίτη

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη των θεσμών...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΟι διάφορες  έρευνες...

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100:  Στόχος να κάνουμε την  καθημερινότητα του πολίτη καλύτερη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100: Στόχος να κάνουμε την ...

Για θέματα της επικαιρότητας μίλησε σε συνέντευξη που...

ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ  ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ…

ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ…

Μιλούσαμε στον Πληθυντικό όταν οι έρωτες μπήκαν στη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...