Το αίτημα για την τοποθέτηση λίθων μνήμης σε διάφορα σημεία της Βέροιας, απ’ όπου ξεκίνησαν το αμετάκλητο ταξίδι τους οι Εβραίοι που ζούσαν στην πόλη μας, έθεσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την τοποθέτηση των Λίθων Μνήμης, στην εκδήλωση της Τετάρτης, στο Φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών της Βέροιας διεκδικώντας από κοινού, έναν κύβο μνήμης για τους ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ το δικαίωμα σε έναν τάφο. Στο χρονολόγιό του στο facebook, ο συγγραφές και δικηγόρος Γιώργος Λιόλιος, γράφει:
«Είναι οι πρώτες "ταφές" που διεκδικούμε στην Βέροια.
Ας δωρίσουμε κάτι από την ψυχή μας σε αυτά τα παιδιά που δεν έτυχαν ποτέ κανενός τάφου...
Ας δωρίσουμε από την ψυχή μας έναν λίθινο κύβο μνήμης σ' αυτά τα παιδιά. Να είναι οι λίθοι τους μία πρόκα στο μάτι του φασισμού.
• Πίντο Ισαάκ του Μπαρούχ και της Μπέλλας, ο οποίος το 1943 ήταν 15 χρόνων. Φοιτούσε στην 5η τάξη του Γυμνασίου της Βέροιας. Εκτοπίστηκε το Μάιο του 1943 στο Άουσβιτς όπου εξοντώθηκε.
• Πίντο Μωϋσής του Μπαρούχ και της Μπέλλας, ο οποίος το 1943 ήταν 14 χρόνων. Φοιτούσε στην 3η τάξη Γυμνασίου της Βέροιας. Εκτοπίστηκε το Μάιο του 1943 στο Άουσβιτς όπου εξοντώθηκε.
• Δανιέλ Ασέρ του Ιακώβ και της Φλώρας, ο οποίος το 1943 ήταν 12 χρόνων. Φοιτούσε στην 1η τάξη του Γυμνασίου της Βέροιας. Εκτοπίστηκε το Μάιο του 1943 στο Άουσβιτς όπου εξοντώθηκε.
• Αζαριά Μισέλ του Ασσέρ και της Ρασέλ, ο οποίος το 1943 ήταν 14 χρόνων. Φοιτούσε στην 4η τάξη του Γυμνασίου της Βέροιας. Εκτοπίστηκε το Μάιο του 1943 στο Άουσβιτς όπου εξοντώθηκε.
• Αζαριά Λώρα του Ασσέρ και της Ρασέλ, η οποία το 1943 ήταν 10 χρόνων. Φοιτούσε στο εβραϊκό δημοτικό σχολείο της Βέροιας. Εκτοπίστηκε το Μάιο του 1943 στο Άουσβιτς όπου εξοντώθηκε.
• Μπενρουμπή Ρασέλ του Ασσέρ και της Ρέινα. η οποία το 1943 ήταν 12 χρόνων. Φοιτούσε στην 1η τάξη του Γυμνασίου της Βέροιας. Εκτελέστηκε στη Βέροια, όπου κρυβόταν με την οικογένειά της, στις 13.01.1944.