Τις θέσεις και τις προτάσεις  του συνδυασμού του «ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ», κατέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος  Αλεξάνδρειας  Κώστας Ναλμπάντης

Τις θέσεις και τις προτάσεις του συνδυασμού του «ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ», κατέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Κώστας Ναλμπάντης

Τις θέσεις και τις προτάσεις του συνδυασμού του για το δήμο Αλεξάνδρειας κατέθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Ναλμπάντης το πρωί της Κυριακής 27 Ιανουαρίου, στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου Μάνθος.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού: «ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ», αρχικά ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την πραγματικά εντυπωσιακή τους παρουσία, στη συνέχεια έκανε μια σύντομη αναφορά στην 17χρονη παρουσία του στα δημοτικά δρώμενα του Δήμου. 

Αμέσως μετά ο κ. Ναλμπάντης απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους δημότες, ανεξαρτήτως κομματικής αποχρώσεως, κάνοντας αναφορά σ’ αυτή του τη νέα του προσπάθεια, της διεκδίκησης του Δημαρχιακού θώκου.


Στη συνέχεια, άσκησε κριτική στη νυν διοίκηση, χωρίς ωστόσο να την προσωποποιήσει. 

Οι προτεραιότητες του συνδυασμού

Κατά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων που θέτει ο κ. Ναλμπάντης και ο συνδυασμός του, τόνισε με απόλυτη σαφήνεια ότι είναι η καθημερινότητα του δημότη. 

Συγκεκριμένα ο κ. Ναλμπάντης είπε ότι στις προθέσεις του είναι η βελτιστοποίηση των συνθηκών λειτουργίας των σχολικών μονάδων με «μικρές-ωστόσο καίριες παρεμβάσεις» όπως είπε, καθώς επίσης και του οδικού δικτύου, με παρεμβάσεις που θα στοχεύουν απλά και μόνο στην καθημερινότητα του πολίτη. 

Μένοντας στην καθημερινότητα του πολίτη, έκανε εκτενή αναφορά στους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες, για τους οποίους τόνισε ότι «δέσμευση και υποχρέωση» όλων είναι η πρόσβαση χωρίς δυσκολίες σ’ απλά καθημερινά πράγματα.

Σ’ ότι αφορά στο μόνιμο πρόβλημα των ημερών μας, που δεν είναι άλλο πέρα από την ανεργία των νέων, ο κ. Ναλμπάντης αφού αρχικά εξέφρασε την αγωνία του γι’ αυτό το «σημείο των καιρών μας…», στη συνέχεια δεσμεύτηκε για μια σειρά μέτρων που θα συμβάλουν στην μείωση της, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην απόφαση του για λήψη μέτρων στήριξης των ελεύθερων επαγγελματιών της περιοχής, για τους οποίους και είπε ότι οφείλουμε να τους στηρίξουμε όλοι, δεδομένου του ότι αυτοί είναι που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας του τόπου μας. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεδομένης και της ειδικότητας του «τεχνολόγος γεωπόνος», ο κ. Ναλμπάντης δεσμεύτηκε για μια σειρά κινήσεων που αφορούν στην ενίσχυση του αγροτικού τομέα και της κτηνοτροφίας, σε συνεργασία πάντα με όμορους Δήμους και την περιφέρεια, ώστε να βελτιστοποιηθούν οι αποδόσεις τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επίλυση της διαχείρισης των απορριμμάτων που ταλανίζει το Δήμο εδώ και πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα ο κ. Ναλμπάντης δεσμεύτηκε ότι από την επόμενη μέρα που θα αναλάβει ο ίδιος και οι συνεργάτες του, τη διοίκηση, εφόσον ο λαός τον εμπιστευτεί, θα επιδιώξουν συνεργασία με όμορους Δήμους και την Περιφέρεια για την οριστική λύση αυτού του μείζονος προβλήματος. 

Κατά την ομιλία του ο κ. Ναλμπάντης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανάγκη αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και Προγραμμάτων, δεσμευόμενος για τη δημιουργία γραφείου αξιοποίησης Ευρωπαϊκών  Προγραμμάτων για την καλύτερη και μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση όλων των ευκαιριών που δίνονται από αυτά.


Αντιπλημμυρικά έργα

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στα αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη να κάνει τόσο ο Δήμος όσο και όλη η περιφέρεια, δεδομένων των κλιματικών αλλαγών, γεγονός που δημιουργεί νέες ανάγκες και νέες προτεραιότητες, για «τη θωράκιση» όπως είπε του Δήμου Αλεξάνδρειας και γενικά της Ημαθίας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Ναλμπάντης επισήμανε ότι έχει έτοιμο το πρόγραμμα του συνδυασμού του, το οποίο και θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει, ενώ απεύθυνε και κάλεσμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, να συστρατευτούν μαζί του, ‘ώστε να κερδηθεί το «χαμένο έδαφος των τελευταίων χρόνων….» 


Γεώργιος Κίτσιος

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή...

 Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Βέροιας...

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς Νάουσας

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς...

Μόλις κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Ἀνάλεκτο»,...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 7/7 έως 10/7/24

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη  των θεσμών και η επιβαλλόμενη αντίδραση του πολίτη

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη των θεσμών...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΟι διάφορες  έρευνες...

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100:  Στόχος να κάνουμε την  καθημερινότητα του πολίτη καλύτερη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100: Στόχος να κάνουμε την ...

Για θέματα της επικαιρότητας μίλησε σε συνέντευξη που...

ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ  ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ…

ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ…

Μιλούσαμε στον Πληθυντικό όταν οι έρωτες μπήκαν στη...

H Πρωτοβουλία για το Παιδί  συνυπογράφει κείμενο της  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: Συνεργασία για το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ

H Πρωτοβουλία για το Παιδί συνυπογράφει κείμενο της ...

H Πρωτοβουλία για το Παιδί,  μαζί με περισσότερες από 60...

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή  για την κάλυψη θέσης Επιμελητή  Κοινωνικής Αρωγής Βέροιας

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή για την κάλυψη θέσης...

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ημαθίας της Ελληνικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...