Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πέρασε το πρώτο κύμα κακοκαιρίας και χιονόπτωσης από την Ημαθία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πέρασε το πρώτο κύμα κακοκαιρίας και χιονόπτωσης από την Ημαθία

Λόγω παγετού, κλειστά σήμερα τα σχολεία

στους Δήμους Βέροιας,Αλεξάνδρειας και Νάουσας


Τα πρώτα δύσκολα του χιονιά πέρασαν και ο απολογισμός είναι ικανοποιητικός σε σχέση με την κατάσταση και την εικόνα στο Νομό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Το επαρχιακό δίκτυο ευθύνης της Π.Ε. Ημαθίας έμεινε ανοιχτό χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ και στην περιοχή Δήμου Βέροιας οι υπηρεσίες ανταπεξήλθαν στις ανάγκες και τις δυσκολίες από την χιονόπτωση.

Οι οδηγοί των μηχανημάτων και όσοι νυχθημερόν επιχειρούσαν μέσα στα χιόνια, έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για τον αποχιονισμό του νομού, για τον οποίο συνεργάστηκαν σε καλό κλίμα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε., του Δήμου Βέροιας καθώς και των Δήμων Νάουσας και Αλεξάνδρειας.


Ευχαριστίες Καλαϊτζίδη


Για το αποτέλεσμα των ημερών, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τις Υπηρεσίες και τους εργαζόμενους, αναφέροντας τα εξής:

«Αισθάνομαι την ανάγκη, για μία ακόμη φορά, να ευχαριστήσω, τους συνεργάτες μου στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και στο τμήμα πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής μας ενότητας, που ανταπεξήλθαν με απόλυτη επιτυχία στα καθήκοντά τους, διατηρώντας ανοιχτό και σε άριστη κατάσταση, το σύνολο του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς μας.

Για πολλοστή φορά στα πέντε έτη της θητείας μου, βλέπουμε τα αποτελέσματα του έγκαιρου σχεδιασμού και της συναδελφικής σχέσης που έχει αναπτυχθεί με το προσωπικό των υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας.

Επικεφαλής, εργάτες, χειριστές, εργάσθηκαν νυχθημερόν, χωρίς ξεκούραση και χωρίς επιπλέον αμοιβές κάτω από δύσκολες συνθήκες, ώστε οι πολίτες της Ημαθίας, να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στις μετακινήσεις τους.

Τους ευχαριστώ από καρδιάς».


Πού χρειάζονται αλυσίδες

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Τροχαίας στην Ημαθία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στα παρακάτω σημεία:

-Από το 82ο έως το 97ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς)

-Στο οδικό δίκτυο προς τα Χιονοδρομικά Κέντρα Σελίου και 3/5 Πηγάδια

-Από το 21ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Βέροιας – Δασκίου

-Στη Δημοτική Οδό Νάουσας – Ροδοχωρίου

-Στη Δημοτική Οδό Νάουσας - Αρκοχωρίου



Κλειστά σήμερα τα σχολεία στους Δήμους Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας

Τη διακοπή των μαθημάτων για σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) των σχολικών μονάδων του Δήμου, για λόγους ασφάλειας μαθητών και διδασκόντων, αποφάσισε ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιζίδης.

Ανοιχτοί θα είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Τα μαθήματα της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, όπως ισχύει και για τα σχολεία του Δήμου Βέροιας, δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που καθιστά την προσέλευση των μαθητών επικίνδυνη.  

Κλειστά επίσης θα παραμείνουν και τα σχολεία στο Δήμο Αλαξάνδρειας.


Για τα σχολεία του Δήμου Νάουσας, ενώ ανακοινώθηκε αρχικά ότι θα ανοίξουν σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου, στις 9.15 λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένονται για αύριο το πρωί, επανήλθε ο Δήμος με νέο δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει τελικά ότι: «Λόγω δυσκολιών που διαπιστώθηκαν στη δρομολόγηση σε νέες ώρες των αστικών και υπεραστικών γραμμών  - ως συνέπεια της αλλαγής της ώρας έναρξης των σχολείων από 8.15 σε 9.15 - που εκτελούν τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών μας μεταξύ των κοινοτήτων, αλλά και από τις κοινότητες στα σχολεία της πόλης της Νάουσας, ενημερώνουμε πως τα σχολεία μόνο για αύριο θα παραμείνουν κλειστά σε όλο τον Δήμο για να μην στερηθούν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους μεγάλο μέρος των μαθητών από τις κοινότητες μας. Όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου.


Πώς κινήθηκαν υπεραστικά λεωφορεία,αστικά και ταξί

Πώς λειτούργησαν όμως τα μέσα μαζικής μεταφοράς του Νομού; Πού συνάντησαν προβλήματα, πού υπήρξαν καθυστερήσεις και πού εντόπισαν τα δύσκολα σημεία;

Για τις ημέρες της χιονόπτωσης μίλησαν χθες στον ΑΚΟΥ 99.6, στην εκπομπή «Λαϊκά και Αιρετικά» οι πρόεδροι των ΚΤΕΛ Υπεραστικών και Αστικών κ.κ. Τάσος Συμεωνίδης και Παύλος Παυλίδης και ο γραμματέας των Ράδιο Ταξί Βέροιας Χαρ. Τσολακίδης.


Τάσος Συμεωνίδης πρόεδρος ΚΤΕΛ υπεραστικά:


«Την Παρασκευή και το Σάββατο τα δρομολόγια στους κεντρικούς οδικούς άξονες προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Νάουσα και Αλεξάνδρεια πραγματοποιήθηκαν με μικρές καθυστερήσεις λόγω του χιονιού, ενώ «κόπηκαν» και κάποια, λόγω έλλειψης επιβατικού κοινού. Επίσης δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια προς τα χωριά, όπως η Μελίκη. Το Σάββατο έγιναν μόνο δύο δρομολόγια γιατί ο δρόμος ήταν επικίνδυνος.  Χθες Δευτέρα εκτός από το δρομολόγιο για Δάσκιο όλα τα υπόλοιπα εκτελέστηκαν κανονικά στην ώρα τους. To κοινό να προτιμά τα ΚΤΕΛ, διαθέτουμε ασφαλή αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις του».


Χαράλαμπος Τσολακίδης γραμματέας σωματείου ΤΑΞΙ Ημαθίας:


«Είχαμε πολλά προβλήματα γιατί απ’ ότι φαίνεται ο δήμος δεν ήταν άμεσα έτοιμος να αντιμετωπίσει τον χιονιά, αλλά όλα κινήθηκαν σχετικά σε καλές γραμμές. Οι συνάδελφοι είναι έμπειροι, έχουν εφοδιασμένα τα ταξί τους με χιονολάστιχα και αλυσίδες και προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Μετά τις 2 το βράδυ βγήκαν τα εκχιονιστικά και καθάρισαν, αφού ακόμη και ο δρόμος προς το νοσοκομείο μέχρι εκείνη περίπου την ώρα δεν είχε καθαριστεί. Μετά τις 2 έγινε εξαιρετική δουλειά. Από την Παρασκευή το απόγευμα υπήρχε πολύς κόσμος που είχε ανάγκη να μετακινηθεί με ΤΑΞΙ, γιατί δεν έχουν χιονολάστιχα, αλλά δεν έχουν και την ευχέρεια να κινηθούν στη Βέροια που έχει πολλές ανηφόρες, κατηφόρες και στενά. Υπήρξε πολλή κίνηση, ήταν καλό για την δουλειά μας, αφού κάναμε «γιορτές» έστω και με καθυστέρηση. Επίσης για να στηρίξουμε το κοινό συνεχίζουμε να μην εισπράττουμε δώρο, αλλά και να μην χρεώνουμε την τηλεφωνική κλήση». 


Παύλος Παυλίδης, πρόεδρος αστικών:


«Είναι γεγονός ότι όταν χιονίσει ξαφνικά στην αρχή «τρέχουμε» γιατί δεν γνωρίζουμε την κατάσταση των δρόμων, αν έχουν καθαριστεί   κι αν μπορούν να φτάσουν τα οχήματα. Τις επόμενες ημέρες με την παγωνιά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, γιατί ο πάγος καθιστά τους δρόμους επικίνδυνους και χρειάζεται αλάτι… Είναι δύσκολο να ελέγξεις το όχημα, πόσο  μάλλον ένα μεγάλο και βαρύ όχημα όπως το αστικό λεωφορείο. Έτσι σε κάποια χωριά όπως Τριπόταμος, Γεωργιανοί και Ραχιά για λόγους ασφάλειας δεν στείλαμε το Σάββατο οχήματα γιατί άργησαν να καθαριστούν οι δρόμοι. Από την Κυριακή ομαλοποιήθηκε η κατάσταση, ωστόσο σε κάποιες ορεινές περιοχές χρειάζεται και πάλι προσοχή. Στη Ραχιά και τα Ασώματα  το αστικό λεωφορείο πηγαίνει μόνο μέχρι την πλατεία του χωριού».

 Αναφορικά με την απόφαση του δημάρχου για την λειτουργία των σχολείων ο κ. Παυλίδης δήλωσε ότι «θα ήταν φρόνιμο να υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις μια σύσκεψη φορέων με την συμμετοχή και των μεταφορέων για να υπάρχει μια καλύτερη ενημέρωση. Δυστυχώς όμως δεν έχει γίνει ποτέ και όλοι οι εμπλεκόμενοι τα μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ. Καλό θα ήταν τέτοιες δύσκολες ημέρες οι πολίτες να εμπιστευτούν τα λεωφορεία και τα ταξί, με έμπειρους οδηγούς και ειδικά τα βαριά οχήματα που παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στο κοινό».

 Σε ερώτημα αν υπήρξε πρόβλημα με δρόμους που δεν καθαρίστηκαν έγκαιρα και ειδικά για τον δρόμο προς το νοσοκομείο, απάντησε πως υπήρξαν και θα υπάρχουν προβλήματα σε κάποια δύσκολα σημεία με ανηφόρες, κατηφόρες, που θα πρέπει οπωσδήποτε να πέφτει και αλάτι. Επίσης δημιουργεί πρόβλημα, όπως τόνισε, το γεγονός ότι κάποιοι περίοικοι αφήνουν τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους παρατημένα επάνω στο δρόμο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καθαριστεί ο δρόμος σωστά, αλλά να δυσχεραίνουν και την κυκλοφορία.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια φρέσκια ματιά στις κοινωνικές εκδηλώσεις και τα πάρτι από την Ios Concept

Μια φρέσκια ματιά στις κοινωνικές εκδηλώσεις και τα...

Η Αντωνία Ιωσηφίδου είναι η 26χρονη διακοσμήτρια πίσω...

Δήμος Νάουσας: Εγκρίθηκε η πρόταση δημιουργίας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρίες

Δήμος Νάουσας: Εγκρίθηκε η πρόταση δημιουργίας Στέγης...

 Νίκος Κουτσογιάννης: «Μια σπουδαία εξέλιξη  για την...

Ν. Καρανικόλας:  «Ψεύτικες  οι προεκλογικές δεσμεύσεις  του κ. Κουτσογιάννη για  επίδομα σε νέα ζευγάρια!»

Ν. Καρανικόλας: «Ψεύτικες οι προεκλογικές δεσμεύσεις ...

 Από την δημοτική παράταξη  Νάουσας ΕΝΑ ΜΑΖΙ, του πρ....

Εργασίες φυσικού αερίου στη Βέροια

Εργασίες φυσικού αερίου στη Βέροια

Η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας γνωστοποιεί ότι από χθες...

Ο «παραλογισμός» και οι προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων χτυπάνε «κόκκινο» στα λογιστικά γραφεία και στην Ημαθία

Ο «παραλογισμός» και οι προθεσμίες υποβολής...

 Στ. Ζυγουλιάνος, πρόεδρος Ένωσης Φοροτεχνικών:  Η...

Από την Ομάδα Δίωξης Βέροιας συνελήφθη γυναίκα για κατοχή ηρωίνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών

Από την Ομάδα Δίωξης Βέροιας συνελήφθη γυναίκα για...

Συνελήφθη στις 2 Ιουλίου 2024 το απόγευμα σε περιοχή της...

Ξεκίνησε  η ασφαλτόστρωση του κεντρικού  δρόμου στα  Λευκάδια Νάουσας

Ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου στα ...

Ξεκίνησε το έργο της ασφαλτόστρωσης του κεντρικού...

Επίσκεψη του Διοικητή της Π.Υ. στο Δήμαρχο Αλεξάνδρειας

Επίσκεψη του Διοικητή της Π.Υ. στο Δήμαρχο...

Τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...