Θριαμβευτική σκακιστική παρουσία του Σ.Ο Βέροιας για το 2018

Θριαμβευτική σκακιστική παρουσία του Σ.Ο Βέροιας για το 2018

Ο αγωνιστικός απολογισμός για την Σκακιστική ομάδα της Βέροιας για το 2018 ήταν ίσως ο καλύτερος από όλα τα προηγούμενα  χρόνια.

Η πρώτη επιτυχία της ομάδας για το 2018  ήρθε καταλαμβάνοντας  την 4η θέση στην γενική κατάταξη στο πρωτάθλημα για την άνοδο στην Α’ Εθνική.  Παρόλο που πολλές ομάδες έκαναν χρήση ξένων ή Ελλήνων GM σκακιστών υψηλού επιπέδου, η ομάδα του ΣΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, στηριζόμενη μόνο στους δικούς της αθλητές, κατάφερε με άνεση να παίξει σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος  φέρνοντας αποτελέσματα που στο τέλος όλοι οι αντίπαλοι της να θαυμάζουν για το πόσο δεμένη είναι αυτή η ομάδα  (μικροί και μεγάλοι) και την συνεχώς ανοδική σκακιστική τους πορεία.

Η δεύτερη επιτυχία της ομάδας για το 2018 ήρθε καταλαμβάνοντας την 2η θέση από τους εφήβους της Βέροιας στο αντίστοιχο 11ο πρωτάθλημα σκάκι παίδων-κορασίδων Κεντροδυτικής Μακεδονίας. Τα παιδιά της Βέροιας έδειξαν ότι δεν ήταν τυχαία η παρουσία τους στα ΠΟΑ για την άνοδο της ομάδας στην Α’ Εθνική αφού στο εφηβικό πρωτάθλημα έκαναν μόνο μία ήττα από τον ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Πρωταθλητής Παίδων – Κορασίδων για το 2018).  Τα παιδιά του ΣΟ Βέροιας κατάφεραν να φτάσουν έως εδώ από την μια γιατί ανέβηκε το σκακιστικό τους επίπεδο αλλά και από την άλλη γιατί όλα τα παιδιά  είναι δεμένα μεταξύ τους με χαρακτηριστικό παράδειγμα να πηγαίνουν στους εκτος έδρας αγώνες ακόμη και  οι αναπληρωματικοί ως θεατές χωρίς να αγωνίζονται μόνο και μόνο για να είναι δίπλα στους συναθλητές τους.

Κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς πολλοί σκακιστές μικροί και μεγάλοι σε ατομικό επίπεδο έφερναν συνεχώς διακρίσεις με κύπελλα και μετάλλια δείχνοντας έτσι την ισχυρή παρουσία τους όχι μόνο στην Κεντροδυτική Μακεδονία αλλά και σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Επίσης σε όλα αυτά συνέβαλλαν και οι γονείς που για ακόμη μια φορά βοήθησαν με το να στηρίζουν τα παιδιά τους να αγαπούν αυτό το μοναδικό άθλημα και να τα ωθούν να συνεχίσουν το μαγικό ταξίδι στον κόσμο του σκακιού.

Ευχαριστούμε, επίσης, το ΚΑΦΕ «ΜΙΚΡΟ  ΧΑΝΙ» για την αρωγή που δίνει στον σκακιστικό κόσμο της Βέροιας προσφέροντας του το μοναδικό σκακιστικό στέκι στην Πόλη μας.

Τέλος τα παιδιά αλλά και όλος ο σκακιστικός κόσμος της ομάδας της Βέροιας αφιερώνει τις παραπάνω σκακιστικές διακρίσεις του στον αδικοχαμένο και αξέχαστο  φίλο-σκακιστή ΤΣΑΚΕΛΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟ.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΑΡΩΣΕ Η ΒΕΡΟΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ 2 ΧΡΥΣΑ – 2 ΑΣΗΜΕΝΙΑ – 1 ΧΑΛΚΙΝΟ – 5 η ΘΕΣΗ

ΣΑΡΩΣΕ Η ΒΕΡΟΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ...

Φορτωμένες με μετάλλια αλλά και μοναδικές εμπειρίες...

4οι ΑΓΩΝΕΣ ΦΙΛΙΑΣ,  Οι αγώνες  της  ένταξης, της αποδοχής και της συμπερίληψης του Αθλητικού Σωματείου  ΑμεΑ Ν.Ημαθίας “Αιγές Βεργίνα”

4οι ΑΓΩΝΕΣ ΦΙΛΙΑΣ, Οι αγώνες της ένταξης, της αποδοχής...

Το πρωί της Τετάρτης, 17 Απριλίου, το Αθλητικό Σωματείο...

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Para Table Tennis 2024: Με 5 αθλητές συμμετέχει το

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Para Table Tennis 2024: Με 5 αθλητές...

­Για το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα της χρονιάς...

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφαίρισης Νάουσας: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο τουρνουά του ΑΣΕΝ με το

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφαίρισης Νάουσας: Ολοκληρώθηκε...

Με τη συμμετοχή 16 αθλητών πραγματοποιήθηκε την...

World Boccia Challenger Zagreb 2024: Αποκλείστηκε στον Όμιλο ο Ντουμανόπουλος

World Boccia Challenger Zagreb 2024: Αποκλείστηκε στον Όμιλο ο...

Με δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, αποχαιρέτησε το...

Έκλεισε πανηγυρικά την κανονική σεζόν ο Ποσειδώνας Βέροιας!

Έκλεισε πανηγυρικά την κανονική σεζόν ο Ποσειδώνας...

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και σε ένα γεμάτο από...

Επίσκεψη του ΚΔΑΠ μεΑ

Επίσκεψη του ΚΔΑΠ μεΑ "Ορίζοντας" Δ. Έδεσσας στο...

Ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ μεΑ Δήμου Έδεσσας...

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ 10ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ «ARMONIA CUP»

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ 10ο...

Σάρωσαν τα μετάλλια οι αθλήτριες του ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Φορτωμένες με μετάλλια αλλά και μοναδικές εμπειρίες επέστρεψαν στη Βέροια το βράδυ της Μ.Δευτέρας οι αθλήτριες του συλλόγου ΒΕΡΟΗ από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικής Γυμναστικής που συμμετείχαν...

Το πρωί της Τετάρτης, 17 Απριλίου, το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Ν.Ημαθίας “Αιγές Βεργίνα” και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας διοργάνωσαν στο ΔΑΚ “Βικέλας” του Μακροχωρίου τους Αγώνες...

­Για το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα της χρονιάς αναχωρεί την Παρασκευή 26 Απριλίου από τη Βέροια η αποστολή του "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρα Επιτρ. Αντισφαίρισης θα...

Με τη συμμετοχή 16 αθλητών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου 2024, το 1ο Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Νάουσας. Το Τουρνουά πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του "Λαππείου" 1ου...