Η πρωτοβουλία να ενεργοποιηθεί μετά από 20 χρόνια ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Βέροιας, αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη, αφού στα δύο χρόνια λειτουργίας του ο Σύλλογος που έτυχε της απόλυτης αποδοχής όλων των ζαχαροπλαστών, έχει καταγράψει ένα σωρό δράσεις στην τοπική κοινωνία και στις γιορτές της πόλης, με συνεργασίες του Δήμου, του Επιμελητηρίου και της Π.Ε. Ημαθίας.
Αλλά και δικές τους δράσεις καθώς και κλαδικές διεκδικήσεις που φαίνεται να έφεραν αποτελέσματα, χωρίς να σημειωθούν «συγκρούσεις» και γκρίνιες.
Περίπου 30 είναι τα μέλη του Συλλόγου, νέα άνθρωποι οι περισσότεροι, που το ψάχνουν και ψάχνονται σχετικά με τις νέες τάσεις της ζαχαροπλαστικής, με ποιοτική πάντα πρώτη ύλη.
Στις προοπτικές μάλιστα του Συλλόγου προβλέπεται και η συνεργασία, ίσως και η ενοποίησή τους, μέσω των Ομοσπονδιών τους με τους αρτοποιούς, στο κομμάτι της Αρτοζαχαροπλαστικής.
Ένα δύσκολο επάγγελμα γενικότερα, το οποίο απαιτεί πολύωρη παρουσία και εργασία των ζαχαροπλαστών και των εργαζομένων τους, αφού η δουλειά δεν έχει ούτε γιορτές, ούτε αργίες.
Οι Βεροιώτες πάντως τιμούν ιδιαιτέρως τα προϊόντα τους, αγαπούν τα γλυκά, ενώ στους επισκέπτες, αυτό που ξεχωρίζει στις προτιμήσεις τους είναι σταθερά το ρεβανί Βεροίας.
Για όλα αυτά μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τάσος Παγούρας μιλώντας χθες στην εκπομπή «Πρωινές Σημειώσεις» της Σοφίας Γκαγκούση στον ΑΚΟΥ 99.