Μια εκδήλωση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πολιτών και μαθητών δημοτικών σχολείων, σχετικά με την ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο, και λευκοσίδερο στους μπλε κάδους, στήθηκε χθες το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας, από τον Δήμο σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.
Μαθητές από τα δημοτικά σχολεία 9ο, 16ο, 13ο και Αγίας Βαρβάρας, συμμετείχαν σε παιχνίδια που είχαν προσαρμοστεί κατάλληλα, με μηνύματα ανακύκλωσης και ενημερώθηκαν διασκεδάζοντας, με απώτερο σκοπό να τους γίνει αυτή η διαδικασία, στάση ζωής.
Παρόντες και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος με τον υπεύθυνο μάρκετιγκ της Εταιρείας Ανακύκλωσης Δημήτρη Παπασωτηρίου (φωτο).
«Όλα αυτά τα χρόνια της θητείας μου προσπαθούμε να κάνουμε καθημερινή συνήθεια των δημοτών την ανακύκλωση. Οι προσπάθειες μας συνεχίζονται με το σύνθημα της σημερινής εκδήλωσης: Ανακύκλωση στους Μπλε κάδους… Προσπαθούμε αδιάκοπα να πείσουμε όλους τους δημότες μας πως η ανακύκλωση είναι στάση ζωής και όχι μόδα. Με τη χρήση των εργαλείων που έχουμε στα χέρια μας (δελτία τύπου, ενημερωτικό υλικό, επισκέψεις σε σχολεία), επικοινωνούμε με τους δημότες μας παρέχοντας οδηγίες ως προς τη σωστή χρήση του πλούτου που έχουν στα χέρια τους και που δυστυχώς θεωρείται «σκουπίδι» από τους περισσότερους. Στόχος μας είναι να πειστεί και ο τελευταίος πως μέσα από τη συλλογικότητα μπορούμε να επιτύχουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, μία όμορφη καθαρή πόλη, ένα περιβάλλον προστατευμένο και φιλικό για μας και τα παιδία μας, όπου θα κυριαρχεί το πράσινο και η γαλήνη και όχι πεταμένοι τόνοι απορριμμάτων»., δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος.
Η πρώτη σύμβαση συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. υπογράφηκε το 2005 και συνεχίζεται έως σήμερα. Από το 2012-2017 έχουν ανακτηθεί 7.148 των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας από τους οποίου οι 104 τόνοι αφορούν γυάλινες συσκευασίες.
Οι προσπάθειες του Δήμου επεκτείνονται και στα άλλα ρεύματα της ανακύκλωσης, όπως οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, μπαταρίες, υφασμάτινα είδη και είδη υπόδησης, οχήματα που έκλεισαν τον κύκλο τους, καθώς και απόβλητα εκσκαφών κατασκευών και κατεδαφίσεων «Λόγω του αγροτικού χαρακτήρα της περιοχής μας, ήμασταν οι πρώτοι σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας που ενταχθήκαμε στο πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων» πρόσθεσε τέλος ο κ Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος δε θα ησυχάσει, αν δεν ευαισθητοποιήσει έτσι τους πολίτες, ώστε και η μικρότερη ποσότητα ανακυκλώσιμου αποβλήτου να καταλήγει στην ανακύκλωση.
Σ.Γκ.