Η αναζήτηση τρόπων επικοινωνίας και διασύνδεσης μεταξύ της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας και των Σχολικών Βιβλιοθηκών των Δημοτικών Σχολείων της Ημαθίας που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα των Σχολικών Βιβλιοθηκών του Υπουργείου Παιδείας ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης στο χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.
Ο Διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας με τους Διευθυντές και τους Υπευθύνους των Βιβλιοθηκών των επτά Δημοτικών Σχολείων της Ημαθίας που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα (1ο, 4ο,5ο, 8ο, 10ο, 16ο Δ. Σ. Βέροιας και Δ.Σ. Ριζωμάτων) αντάλλαξαν απόψεις και κατέθεσαν προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των Σχολικών Βιβλιοθηκών ώστε να επιτευχθεί ο βασικός στόχος της ενίσχυσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας.
Εκ μέρους της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, ο κ. Γιάννης Τροχόπουλος, που ως γνωστόν ανέδειξε τη Βιβλιοθήκη της Βέροιας ως βιβλιοθήκη-πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα, παρουσίασε τις δυνατότητες και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν τα σχολεία να συνδεθούν ηλεκτρονικά και να αποκτήσουν πρόσβαση όχι μόνο στους ψηφιακούς πόρους, αλλά και στο πλούσιο δανειστικό υλικό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας.
Η κοινή δέσμευση Σχολείων και Δημόσιας Βιβλιοθήκης να προωθηθεί η συγκεκριμένη συνεργασία και η ηλεκτρονική διασύνδεση θέτει τις βάσεις για την υλοποίηση μιας εκπαιδευτικής δράσης που θα είναι πρωτοποριακή. Για το λόγο αυτό η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας θα ενημερώσει αναλυτικά το Υπουργείο Παιδείας για τους τρόπους υλοποίησης της καινοτόμου αυτής δράσης, ώστε να αποτελέσει πρότυπο για ανάλογες δράσεις σε όλη τη Χώρα.
Στο τέλος της συνάντησης, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Δ. Διαμαντόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Γιάννη Τροχόπουλο για την πρωτοβουλία του, αλλά και για τη δέσμευσή του να ενισχύσει με σημαντικό αριθμό βιβλίων τις Σχολικές Βιβλιοθήκες των σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.