Μετά τη χορήγηση προκαταβολής ποσού 1.034.705 ευρώ στον ανάδοχο, η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας αναμένεται  να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018

Μετά τη χορήγηση προκαταβολής ποσού 1.034.705 ευρώ στον ανάδοχο, η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018

Σύσκεψη χθες στο γραφείο

του διοικητή με πρωτοβουλία Καλαϊτζίδη


Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη ενεργειακής

αναβάθμισης και επικουρικών - ειδικευόμενων γιατρών


Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη , πραγματοποιήθηκε, σε φιλικό κλίμα, την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου σύσκεψη  στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου Ημαθίας, Δημήτρη Μαυρογιώργου, στην οποία παρέστησαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης υγείας της ΠΚΜ, Δημήτρης Χατζηβρέτας και η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη σε θέματα υγείας, Νίκη Καρατζιούλα. Οι κ.κ Καλαϊτζίδης και Χατζηβρέτας ενημέρωσαν τον κ. Μαυρογιώργο για την εξέλιξη της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Βέροιας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι πληρωμές που έχουν δηλωθεί στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα και αφορούν τη Β’ φάση του έργου, ανέρχονται σε 3.116.567 ευρώ και η αναγκαία πίστωση μέχρι και την ολοκλήρωση του έργου είναι εξασφαλισμένη καθώς έχει εγγραφεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων με την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον φορέα υλοποίησης, δηλαδή τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., στις 31-07-2018, λήφθηκε  απόφαση του διοικητικού τους συμβουλίου για τη χορήγηση προκαταβολής ποσού 1.034.705 ευρώ στον ανάδοχο του έργου, χρησιμοποιώντας και τις απαραίτητες δικλίδες ασφαλείας, έτσι ώστε ο ανάδοχος να καλύψει το χαμένο έδαφος με στόχο το έργο να έχει περαιωθεί έως τις 31-12-2018.

Ενεργειακή αναβάθμιση

Ο κ.Καλαϊτζίδης τόνισε στον διοικητή την αναγκαιότητα ενεργειακής αναβάθμισης των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας, λέγοντας ότι θα προσπαθήσει να βρει τρόπο χρηματοδότησης τους, μέσα από την ΠΚΜ.

Πρότεινε  στον κ. Μαυρογιώργο να εξεταστεί από κοινού η δυνατότητα σύναψης προγραμματικής σύμβασης του Νοσοκομείου Ημαθίας, με την Περιφερειακή  Ενότητα Ημαθίας, στην χρηματοδότηση των  σχετικών μελετών ενεργειακής αναβάθμισης και το Νοσοκομείο να προχωρήσει τις διαδικασίες επιλογής αναδόχου και ανάθεσής τους.   

Τέλος, αναφέρθηκε στην αποδοχή του αιτήματος του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας από την ΠΚΜ, για την δωρεά τριών φορείων βαρέου τύπου, κόστους 7.500 ευρώ, ώστε να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες λειτουργικές ανάγκες της Μονάδας.

Επικουρικοί και ειδικευόμενοι γιατροί

 Ο κ. Χατζηβρέττας και η κα Καρατζιούλα στάθηκαν ιδιαιτέρως στο θέμα των επικουρικών και των ειδικευόμενων γιατρών, μεταφέροντας τη διάθεση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να υπάρξει στενή συνεργασία το αμέσως επόμενο διάστημα με τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Περιφέρειας.

Επιπλέον, θα υπάρξει συνεργασία, έτσι ώστε να επιτευχθεί αύξηση στις θέσεις ειδικευόμενων ιατρών στις μονάδες μας, που θα φέρει περισσότερους γιατρούς στα νοσοκομεία της περιοχής και θα μειώσει το πρόβλημα των επιστημόνων που περιμένουν σε μακρές λίστες αναμονής για να πραγματοποιήσουν την ειδίκευσή τους.

Δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη

Για την σύσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ.Καλαϊτζίδης, δήλωσε τα εξής: «Ο Απόστολος Τζιτζικώστας και εμείς οι συνεργάτες του είμαστε άνθρωποι των πράξεων και όχι των λόγων. Η προκαταβολή ενός εκ. ευρώ, με τις ανάλογες δικλείδες ασφαλείας, στον ανάδοχο, ώστε να καλύψει την καθυστέρηση, που οφείλεται στα δικά του προβλήματα, καταδεικνύει ότι  η διοίκηση της ΠΚΜ θέλουμε να ολοκληρωθεί η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας, μέχρι το τέλος του 2018. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν με την μειωμένη διάθεση επικουρικών ιατρών να εργαστούν στην περιοχή και ιδιαιτέρως στη μονάδα της Νάουσας, θα εξετάσουμε τη δυνατότητα να “πριμοδοτήσει” η Περιφέρεια από τον προϋπολογισμό της τις συγκεκριμένες θέσεις. Είχα ζητήσει  επίσης από τον κ.διοικητή την παρουσία των διευθυντών των κλινικών της Μονάδας, αλλά προφανώς δεν κατέστη δυνατόν, λόγω των καθηκόντων τους. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα τους καλέσω στο γραφείο μου, όπως και τον σύλλογο των εργαζομένων, ώστε να τους ενημερώσω για τα όσα πράξαμε για την αποπεράτωση της νέας πτέρυγας, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Για τα λειτουργικά ζητήματα των δυο Νοσοκομείων της Ημαθίας έχω ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό υγείας, αλλά ακόμη δεν έχω λάβει απάντηση».


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Ζάρρα Αικατερίνη σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζάρρα Αικατερίνη σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται αύριο Δευτέρα 29 Ιουλίου...

Έφυγε από τη ζωή η Κουϊμίκογλου Μερόπη σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Κουϊμίκογλου Μερόπη σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Παντελεήμονος στην Παναγία Δοβρά

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Παντελεήμονος...

Το εσπέρας της Παρασκευής, 26ης Ιουλίου, στο καθολικό...

 Την Δευτέρα 19 Αυγούστου ο Scooby-Doo και η παρέα του στο θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»

Την Δευτέρα 19 Αυγούστου ο Scooby-Doo και η παρέα του στο...

Την παιδική Σκηνή Ροντίδη με την θεατρική παράσταση...

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ...

Μόλις κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Ἀνάλεκτο»,...

Κόκκινο φεγγάρι

Κόκκινο φεγγάρι

Τούτο το φεγγάρι του Ιούλη είναι πανέμορφο..Το είδα...

Συνεχίζεται η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, στην Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου»

Συνεχίζεται η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και...

Συνεχίζεται μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου η Καλοκαιρινή...

ΣΑΝ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ;

ΣΑΝ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ;

Και γιατί δεν γράφεις κάτι  για την βία;για την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...