Η εταιρεία «Μέλιμα» είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των βιολογικών τροφίμων από το έτος 2002, υπό τη διεύθυνση της Ευαγγελίας Χατζηαράπογλου, με την παραγωγή παραδοσιακών παστελιών με πιστοποίηση της ΔΗΩ.
Με έδρα τη Βέροια, η
οικογένεια ίδρυσε μια μικρή και συνεχώς αναπτυσσόμενη μονάδα παραγωγής, χρησιμοποιώντας
αποκλειστικά αγνές πρώτες ύλες, όπως μέλι, αναποφλοίωτο σουσάμι, καρύδι,
αμύγδαλο, ινδοκάρυδο και σιρόπι ταπιόκας, αποκλειστικά βιολογικής γεωργίας, για
να δημιουργήσει τέσσερις διαφορετικές αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες γεύσεις
παστελιών.
Όλα τα είδη παράγονται με τρόπο παραδοσιακό και χειροποίητο, χωρίς να καβουρδίζονται ή να ψήνονται, προκειμένου να μη χάσουν τα θρεπτικά συστατικά τους, και κυρίως χωρίς προσθήκη ζάχαρης, γλυκόζης ή άλλων συντηρητικών. Αποκλειστικό συστατικό τους είναι το μέλι, και απόδειξη είναι το γεγονός ότι τα παστέλια είναι μαλακά και όχι πετρωμένα όπως αυτά της μαζικής παραγωγής.
Λόγω των αγνών
συστατικών τους και του παραδοσιακού, χειροποίητου τρόπου παραγωγής, είναι
πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο,
κάλιο κ.α., σε ποσοστό 30% περίπου της Συνιστώμενης Ημερήσιας Ποσότητας σε κάθε
συσκευασία των 30 – 35 γραμμ. Ενδείκνυται για καθημερινή κατανάλωση για μικρούς
και μεγάλους, και κυρίως για πιο ευαίσθητες ομάδες, όπως εγκύους, αθλητές,
μαθητές. Είναι το καλύτερο σνάκ, συμπλήρωμα διατροφής, καθώς και ένα παραδοσιακό
ελληνικό γλυκό, με ρίζες από την αρχαιότητα.
Τα παστέλια ΜΕΛΙΜΑ είναι παραδοσιακά δημιουργημένα μην έχοντας κανένα κοινό σημείο με τα υπόλοιπα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας που κυκλοφορούν στην αγορά. Εκπλήσσουν ευχάριστα τον καταναλωτή με την διαφορετικότητα της γεύσης και της υφής τους, όπως και με την ποικιλία των συνταγών που κυκλοφορούν.
Οι
διαφορές τους σε σχέση με τα βιομηχανοποιημένα παστέλια της αγοράς είναι ότι παράγονται
ΜΟΝΟ με μέλι
χωρίς την προσθήκη
άλλων γλυκαντικών (ζάχαρης,
γλυκόζης κλπ.), παρασκευάζονται με παραδοσιακό
τρόπο, ζυμωμένα με πλάστη, χειροποίητα κι όχι βιομηχανοποιημένα.
Το σουσάμι που χρησιμοποιείται είναι αναποφλοίωτο,
γι’ αυτό και έχουν πιο σκούρο χρώμα από τα βιομηχανοποιημένα. Έτσι διατηρεί όλα τα ιχνοστοιχεία και τις
φυτικές ίνες του σουσαμιού.
Επίσης τα συστατικά των παστελιών δεν καβουρδίζονται για να μην καταστραφούν οι θρεπτικές τους αξίες.
Τα προϊόντα:
Το «Παστέλι Μελιού», με σουσάμι και μέλι.
Το «Μελαμύγδαλο», με αμύγδαλο και μέλι.
Το «Σησαμελοκάρυο», με σουσάμι, καρύδι και μέλι.
Το « Μελινδοκάρυδο», με ινδική καρύδα, μέλι και σιρόπι ταπιόκας.
Η «Extra Energy Bar», με 9 συστατικά (βρώμη, σουσάμι, αμύγδαλο, κρανμπερυ,
σταφίδα, κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο, μέλι και σιρόπι ταπιόκας)
«Το Ταχίνι από τη Βέροια», από αναποφλοίωτο σουσάμι, αλεσμένο σε παραδοσιακό πετρόμυλο
Λόγω της αποκλειστικής χρήσης μελιού, τα παστέλια συντηρούνται σε θερμοκρασία <=25ο C. Αν εκτεθούν σε μεγαλύτερη θερμοκρασία, το μέλι ζεσταίνεται και μαλακώνει το μείγμα με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο να το φάει κάποιος.
Απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες!! Από νήπια έως υπερήλικες, οποιοσδήποτε μπορεί να τα καταναλώσει, αφού είναι πολύ μαλακά και δεν κολλάνε στα δόντια!
Είναι νηστίσιμα, χορταστικά και δίνουν την απαραίτητη
ενέργεια σε περιόδους έντονης σωματικής άσκησης.
59100 ΒΕΡΟΙΑ
ΤΗΛ1/FAX: 2331077506
ΤΗΛ2: 2331068148
ΚΙΝ: 6947842449
Email: melima_pasteli@yahoo.gr