Δήμος Νάουσας: μεγάλη η κινητοποίηση των πολιτών για βοήθεια  στους πυρόπληκτους της Αττικής

Δήμος Νάουσας: μεγάλη η κινητοποίηση των πολιτών για βοήθεια στους πυρόπληκτους της Αττικής

-Αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας
-Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στην Εύξεινο

Λέσχη Ποντίων Νάουσας


Τεράστια είναι η κινητοποίηση των πολιτών στη Νάουσα, και γενικότερα στο νομό Ημαθίας, με δεκάδες πολίτες να προσέρχονται στα κατά τόπους σημεία για να προσφέρουν έστω και μία μικρή βοήθεια σε μια μεγάλη καταστροφή, σε μία ανείπωτη τραγωδία.

Στην Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας συλλέγονται καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα στις ώρες 9.30- 1.30 στη Γραμματεία του Συλλόγου (Χατζηγρηγοριάδη 30). Όπως μας δήλωσε η Γραμματέας του Συλλόγου, κα Βάσω Καραγιαννίδου, η προσφορά του κόσμου είναι τεράστια. Προσέρχεται πλήθος κόσμου στο Σύλλογο- ακόμα και ομάδες, σωματεία και εταιρίες. Συγκεκριμένα, απ’ ότι πληροφορηθήκαμε, αναμένεται να προσφέρει τη δική της βοήθεια και  η ομάδα του Ζαφειράκη, καθώς και το ΚΤΕΟ Νάουσας. 

Η ατομική συνεισφορά είναι, επίσης, μεγάλη και μάλιστα οι πολίτες τηλεφωνούν διαρκώς στην Ε.Λ.Π.Ν. για να μάθουν για τις νέες ανάγκες και ελλείψεις των πυρόπληκτων της Αττικής. . Συγκινητική είναι και η βοήθεια των εθελοντών πολιτών στη συσκευασία των τροφίμων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και μικρά παιδιά!

Ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Π.Ν., κ. Φώτης Φανιάδης, μας δήλωσε ότι, αφού συσκευαστούν τα δέματα ανά κατηγορία, στέλνονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ του Αμαρουσίου καθημερινά με την ACS, απ’ όπου διανέμονται στις πληγείσες περιοχές. Η κινητοποίηση του κόσμου είναι μεγάλη και υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για φαρμακευτικά είδη, τονίζει ο κ. Φανιάδης.

Σημαντική είναι και η ροή των πολιτών στα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων του νομού μας. Συγκεκριμένα, στο Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας, το κάλεσμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας έχει βρει πλήθος ανταποκριτών, εθελοντών και μη, οι οποίοι δίνουν το αίμα τους καθημερινά για να βοηθήσουν τους τραυματίες και εγκαυματίες των πυρκαγιών της ανατολικής Αττικής. Οι προϊστάμενες του τμήματος αιμοδοσίας επισημαίνουν ότι υπάρχει επάρκεια και οι αιμοδότες είναι πολλοί, είτε εθελοντές αιμοδοσίας είτε απλοί πολίτες. Τα δείγματα στέλνονται στο Εθνικό Κέντρο αιμοδοσίας, το οποίο είναι ένα εθνικό δίκτυο, και στη συνέχεια αντικαθιστώνται. 

Όποιος ενδιαφέρεται να δώσει αίμα στην πόλη της Νάουσας, μπορεί να προσέλθει καθημερινά στο τμήμα αιμοληψίας του Νοσοκομείου και ώρες 09:00- 13:00 και 17:00-19:00, και το Σαββατοκύριακο 09:00-13:00.

Η Αττική μάς χρειάζεται. Άνθρωποι σαν κι εμάς χάνουν οικογένεια και σπίτια. Μία μικρή συνεισφορά είναι αρκετή, για να κάνει τη ζωή των ανθρώπων αυτών λίγο πιο εύκολη. 

Έλλη Πολάκη 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστήριο για τη δωρεά φαρμάκων και  αναλώσιμων ειδών στο Κοινωνικό Φαρμακείο Αλεξάνδρειας

Ευχαριστήριο για τη δωρεά φαρμάκων και αναλώσιμων...

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος του Τμήματος Κοινωνικής...

Συγχαρητήριο του 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας

Συγχαρητήριο του 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας

Συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ...

Επιτυχόντες του ΓΕΛ Μελίκης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Επιτυχόντες του ΓΕΛ Μελίκης στην Τριτοβάθμια...

Η Δ/νση και οι Καθηγητές του Γενικού Λυκείου Μελίκης...

5ο ΓΕΛ Βέροιας: Καλή αρχή στις σπουδές σας  και στην καινούργια σας ζωή!

5ο ΓΕΛ Βέροιας: Καλή αρχή στις σπουδές σας και στην...

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος...

Η Πανήγυρις της Αγίας  Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής αθληφόρου, πολιούχου της Μελίκης

Η Πανήγυρις της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής...

Γράφει ο Αντώνης Κ. ΤσιπρόπουλοςΜε κατάνυξη,...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ  Η αλήθεια που … «σίγησε» στην τελετή έναρξης των Αγώνων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ Η αλήθεια που...

 Του Μάκη ΔημητράκηΠριν από λίγες ημέρες...

Τάσος Μπαρτζώκας: Στηρίζουμε έμπρακτα τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία

Τάσος Μπαρτζώκας: Στηρίζουμε έμπρακτα τους...

Ως μία διάταξη που μας πηγαίνει μπροστά ως κοινωνία,...

Παραπλανητική διαφήμιση δωρεάν μαθημάτων βοηθού φαρμακοποιού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Παραπλανητική διαφήμιση δωρεάν μαθημάτων βοηθού...

Την προσοχή των πολιτών εφιστά το Περιφερειακό Τμήμα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...