-Ιστορίες του παππού του κατέγραψε ο Γιάννης Ιντζεβίδης σε ένα βιβλίο που συγκινεί και διδάσκει…
«Ένας άνθρωπος είναι μισός όταν δεν ξέρει την ιστορία του και ανύπαρκτος όταν δεν έχει ιστορία…».
Το ανήσυχο πνεύμα του αείμνηστου Γιάννη Ιντζεβίδη (της γνωστής οικογένειας ηλεκτρολόγων στη Βέροια, του Βαγγέλη που ήταν πατέρας του και του παππού του Ανέστη) που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 58 του χρόνια τον οδηγούσε πάντα στα παλιά, στις ρίζες της οικογένειας, στις ρίζες των Ποντίων, στις ρίζες των παππούδων που άκουγε ευλαβικά.
Η έκδοση του βιβλίου, από τη σύζυγο και τα παιδιά του, μετά τον θάνατό του, αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για πολλούς. Ο λόγος και η γραφή του ζωντανεύουν τις διηγήσεις του παππού του, του Ανέστη Κωνσταντινίδη που ήρθε πρόσφυγας από το Βατούμ στη Θεσσαλονίκη και έφτιαξαν με κόπο αλλά και σοφία, τη ζωή τους στην Ελλάδα.
Ωστόσο η πατρίδα ήταν πάντα ο Πόντος… Η νοσταλγία, η αγάπη, οι μνήμες και τα γεγονότα, ειπωμένα από τον παππού του, ζωντανεύουν την παλιά Θεσσαλονίκη μέσα από τη ζωή των προσφύγων και από την πέννα του συγγραφέα, του Γιάννη Ιντζεβίδη, ή όπως υπέγραφε, του «Γιάννες Ιντζάς τη Βαγγέλ’».
Συναισθηματικός, ζωντανός και ευθύς ο λόγος του, σαν σπόρος σε χώμα πατρίδας που φύτρωσε και έβγαλε καρπούς, σε πάει κατευθείαν στα γεγονότα της ιστορίας που γράφτηκαν από την καθημερινότητα, τις δυσκολίες, τις χαρές και τις πίκρες των ανθρώπων.
Η πρώτη του έκδοση (Αρίστη) ήδη έχει εξαντληθεί και νομίζουμε ότι πολλοί περιμένουν την επόμενη παρτίδα για να διαβάσουν τον «Γέρο του Πόντου».
Το βιβλίο παρουσίασαν η φιλόλογος Αναστασία Μαχαιρίδου, αποσπάσματα διάβασε η παιδαγωγός Δέσποινα Γερουλίδου, ενώ ο γιος του συγγραφέα, Βαγγέλης Ιντζεβίδης, μίλησε για την έκδοση του βιβλίου, σε μια συγκινησιακά φορτισμένη αλλά όχι βαριά ατμόσφαιρα.