Αλ. Τσίπρας: “Η ιστορική απόφαση του Eurogroup καθιστά το χρέος βιώσιμο” Πανηγυρισμοί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χθες στο Ζάππειο

Αλ. Τσίπρας: “Η ιστορική απόφαση του Eurogroup καθιστά το χρέος βιώσιμο” Πανηγυρισμοί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χθες στο Ζάππειο

Την «ιστορική απόφαση» του Eurogroup, που καθιστά «το χρέος βιώσιμο», ανέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο, φορώντας γκρενά γραβάτα.

Η «χώρα γυρίζει σελίδα» και αυτό είναι μια νίκη «κυρίως όσων υπέφεραν οκτώ χρόνια τώρα και σε αυτούς θέλουμε να απευθυνθούμε και να τους στηρίξουμε» τόνισε στα πρώτα λεπτά της ομιλίας του.

«Η Ελλάδα επιστρέφει στους Έλληνες» τόνισε ο πρωθυπουργός, ερμηνεύοντας τα όσα προβλέπονται στη συμφωνία για τη «μεταμνημονιακή εποπτεία» και τα οποία έχουν δεχθεί κριτική. Επέμεινε ότι στο εξής αποκλειστικά υπεύθυνη για τη χάραξη των πολιτικών, ώστε να πετύχει τους στόχους για τους οποίους έχει δεσμευτεί η χώρα, θα είναι η ελληνική κυβέρνηση.

«Δεν έχουμε σκοπό να επιστρέψουμε στην Ελλάδα του χτες, της σπατάλης και των πελατειακών σχέσεων, της γενικευμένες φοροδιαφυγής και της διαφθοράς» είπε ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνοντας ότι αποτελεί και κυβερνητικό στόχο η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, επομένως η αναφορά τους στη συμφωνία του Eurogroup δεν αποτελεί πρόβλημα.

Ο πρωθυπουργός μπήκε καταχειροκροτούμενος στο Ζάππειο με όλους όσους βρίσκονταν στην πρώτη σειρά να χαμογελούν με νόημα μόλις τον είδαν με τη γραβάτα, την οποία πάντως, όπως δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει στο τέλος της ομιλίας του, δεν πρόκειται να υιοθετήσει, καθώς «τις μάχες της δίνω με τη στολή εργασίας, χωρίς γραβάτα».

Και επειδή, όπως εξήγησε μένουν ακόμη πολλές μάχες να δοθούν, αφού «ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμη», την ομιλία του την έκλεισε κρατώντας τη γραβάτα στο χέρι.

Από την πρώτη γραμμή έλειπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λόγω του χθεσινού ξενυχτιού. «Του άξιζε η τιμητική άδεια που του έδωσα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ευχαρίστησε τους άμεσα εμπλεκόμενους με το μνημόνιο υπουργούς και στελέχη, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφεραν, με σημαντικό προσωπικό αρκετές φορές κόστος.

Αίσθηση προκάλεσε και η προσωπική αναφορά του πρωθυπουργού στον Πάνο Καμμένο και στην κυβερνητική συνεργασία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη φράση «Πάνο, να ξέρεις έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε και πολλές μάχες να δώσουμε» εστιάζοντας στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε λίγες μέρες η εφαρμογή του προσωπικού αριθμού  - Αλλάζει το σύστημα ραντεβού για νέα ταυτότητα

Σε λίγες μέρες η εφαρμογή του προσωπικού αριθμού -...

Μια τεράστια αλλαγή για τον πυρήνα των μητρώων του...

Πρόγραμμα κοινωνικού  τουρισμού ΔΥΠΑ: Συνεχίζεται το ενδιαφέρον συμμετοχής από τουριστικά καταλύματα  και ακτοπλοϊκές

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ΔΥΠΑ: Συνεχίζεται το...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις τουριστικών καταλυμάτων και...

Με αίτημα Μητσοτάκη διαγραφή Αυγενάκη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας μετά το  περιστατικό με εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Με αίτημα Μητσοτάκη διαγραφή Αυγενάκη από την Κ.Ο. της...

Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας...

Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600 συναλλαγές

Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600...

Την κατάργηση του Τέλους Χαρτοσήμου για πάνω από 600...

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα...

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η αύξηση των τιμών...

One Stop Liaison Office :  Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά με την ανάπτυξη  της Βιο-οικονομίας στην ΠΚΜ

One Stop Liaison Office : Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά...

 Σχετικά με τις στρατηγικές και τα σχέδια δράσης που...

80.000 έκαναν διακοπές  τον Ιούνιο με voucher  κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

80.000 έκαναν διακοπές τον Ιούνιο με voucher κοινωνικού...

Συνολικά 79.977 επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 της...

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για...

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...