Στέργιος Διαμάντης: Για την «ταμπακιέρα» κύριε Παυλίδη ούτε λόγος!

Στέργιος Διαμάντης: Για την «ταμπακιέρα» κύριε Παυλίδη ούτε λόγος!

Στην χθεσινή επιστολή του πρώην προέδρου του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας Παύλου Παυλίδη  τον οποίο ο κ. Διαμάντης κατηγόρησε για κακοδιαχείριση του ΚΑΠΑ ανταπαντάει ο νυν πρόεδρος, τονίζοντας τα εξής:

"Η δημόσια καταγγελία που έκανα προσωπικά εγώ ο ίδιος , ως πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας θεσμικά και όχι ως ρολίστας , εκτός βέβαια  αν θεωρεί ο κος Παυλίδης  τον εκάστοτε πρόεδρο ενός αυτοτελούς νομικού προσώπου ρολίστα , άρα και τον ίδιο  καθώς πέρασε από   την  ίδια θέση , αφορούσε δύο συγκεκριμένα θέματα :

  Πρώτον γιατί  τα λίτρα των καυσίμων  που δαπάνησε σε μία χρονιά , ανέρχονταν περίπου στα 120.000 λίτρα ενώ τα  λίτρα και  όχι τα χρήματα που δαπανήθηκαν τις επόμενες χρονιές , συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου του 2017 , που ο χειμώνας ήταν  ο πιο  βαρύς των τελευταίων ετών ήταν τα μισά. Σημειωτέον κατήγγειλα επίσης  το γεγονός ότι στην δεξαμενή του αθλητικού κέντρου   της Ελιάς χωρητικότητας 3.000,00 λίτρων κατόρθωσε να βάλει την ίδια μέρα , με ένα παραστατικό 3.500,00 λίτρα. 

Ποια είναι η απάντηση του κυρίου Παυλίδη στο θέμα αυτό , ότι  αφενός μεν υπεύθυνοι είναι οι υπάλληλοι που παρέλαβαν τα λίτρα καυσίμου και όχι ο ίδιος ως πρόεδρος ,ο οποίος δεν έλεγχε τους υπαλλήλους του (;),  αφετέρου δε , όπως ο ίδιος αναφέρει , ότι καλύφθηκαν με τον τρόπο αυτό ,από τον Μάρτιο του  2012 και έπειτα ,   οι υποχρεώσεις  των προηγούμενων ετών , πράγμα  που αποτελεί ομολογία από τον ίδιο σε κάθε περίπτωση περί εικονικότητας τιμολογίων από τον Μάρτιο του 2012 και μετά.

Προφανώς ο κύριος Παυλίδης βρίσκεται σε τρικυμία καθώς δεν μπορούν να συμβαίνουν και τα δύο  πράγματα ταυτόχρονα , δηλαδή οι υπάλληλοι να είναι υπόλογοι για τα λίτρα που εισήλθαν στις δεξαμενές του ΚΑΠΑ εν αγνοία του Προέδρου  και ταυτόχρονα ο πρώην πρόεδρος  να ομολογεί ότι καλύφθηκαν από τον Μάρτιο του 2012 και έπειτα όπως ο ίδιος αναφέρει όλες οι «εγγενείς αδυναμίες » του εξαμήνου του 2011 , ήτοι την περίοδο της συγχωνεύσεως των 19 νομικών προσώπων στο  υπάρχον Νομικό Πρόσωπο του Δήμου,  αποδεχόμενος σε κάθε περίπτωση ότι παραστατικά των καυσίμων  και όχι μόνο   ήταν «μαϊμού» .

Δεύτερον κατήγγειλα δημόσια πως ενώ υπάρχουν δύο εντάλματα του 2014  και ένα του 2013 , για προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα για το γήπεδο 5Χ5 του Προμηθέα στην Βέροια , το γήπεδο 5Χ5  του Δασκίου καθώς και του Τριλόφου , ο χλοοτάπητας αυτός δεν τοποθετήθηκε ποτέ , ενώ στον Τρίλοφο δεν υπάρχει καν γήπεδο 5Χ5 . Για αυτά τα εντάλματα που πληρώθηκαν με την υπογραφή του κυρίου Παυλίδη , στην τρισέλιδη απάντηση ο εν δυνάμει υποψήφιος δήμαρχος όπως ο ίδιος δηλώνει ,  δεν δίνει την παραμικρή απάντηση , εκτός βέβαια αν και στο θέμα αυτό είναι υπόλογοι επίσης οι υπάλληλοι , οι οποίοι εκτός από την παραλαβή έκαναν και την παραγγελία στον προμηθευτή ,  αφού πρώτα διαπίστωσαν την ανάγκη για την εκτέλεση της προμήθειας.

     Αν βέβαια συνέβαιναν   όλα αυτά, δηλαδή να φταίνε για όλα οι υπάλληλοι  , αλήθεια  ποιος ήταν ο ρόλος του κυρίου Παυλίδη ως προέδρου του Νομικού Προσώπου , μήπως του κομπάρσου ! Όλα βέβαια τα ανωτέρω εντάλματα ήταν αξίας κάτω των πέντε χιλιάδων ευρώ , εντελώς  «συμπτωματικά» όλα έφεραν ονομαστική αξία  κατώτερη των 5.000,00 ευρώ  , συνεπώς δεν πήγαν ποτέ στην κατά τόπο επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για έλεγχο.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνω ότι  δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω με τον κύριο Παυλίδη,  ασκώντας του δημόσια κριτική για τα παραπάνω  , εκτός βέβαια εάν προκληθώ , καθόσον η υπόθεση πλέον  από πλευράς μου με όλα τα έγγραφα   θα διαβιβαστεί στις αρμόδιες αρχές της δικαιοσύνης, οι οποίες θα επιληφθούν επί των καταγγελιών μου.

Στέργιος Διαμάντης

Πρόεδρος του ΔΣ ΝΠΔΔ με δτ ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας

Δημοτικός Σύμβουλος του Δ. Βέροιας "   

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια φρέσκια ματιά στις κοινωνικές εκδηλώσεις και τα πάρτι από την Ios Concept

Μια φρέσκια ματιά στις κοινωνικές εκδηλώσεις και τα...

Η Αντωνία Ιωσηφίδου είναι η 26χρονη διακοσμήτρια πίσω...

Δήμος Νάουσας: Εγκρίθηκε η πρόταση δημιουργίας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρίες

Δήμος Νάουσας: Εγκρίθηκε η πρόταση δημιουργίας Στέγης...

 Νίκος Κουτσογιάννης: «Μια σπουδαία εξέλιξη  για την...

Ν. Καρανικόλας:  «Ψεύτικες  οι προεκλογικές δεσμεύσεις  του κ. Κουτσογιάννη για  επίδομα σε νέα ζευγάρια!»

Ν. Καρανικόλας: «Ψεύτικες οι προεκλογικές δεσμεύσεις ...

 Από την δημοτική παράταξη  Νάουσας ΕΝΑ ΜΑΖΙ, του πρ....

Εργασίες φυσικού αερίου στη Βέροια

Εργασίες φυσικού αερίου στη Βέροια

Η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας γνωστοποιεί ότι από χθες...

Ο «παραλογισμός» και οι προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων χτυπάνε «κόκκινο» στα λογιστικά γραφεία και στην Ημαθία

Ο «παραλογισμός» και οι προθεσμίες υποβολής...

 Στ. Ζυγουλιάνος, πρόεδρος Ένωσης Φοροτεχνικών:  Η...

Από την Ομάδα Δίωξης Βέροιας συνελήφθη γυναίκα για κατοχή ηρωίνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών

Από την Ομάδα Δίωξης Βέροιας συνελήφθη γυναίκα για...

Συνελήφθη στις 2 Ιουλίου 2024 το απόγευμα σε περιοχή της...

Ξεκίνησε  η ασφαλτόστρωση του κεντρικού  δρόμου στα  Λευκάδια Νάουσας

Ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου στα ...

Ξεκίνησε το έργο της ασφαλτόστρωσης του κεντρικού...

Επίσκεψη του Διοικητή της Π.Υ. στο Δήμαρχο Αλεξάνδρειας

Επίσκεψη του Διοικητή της Π.Υ. στο Δήμαρχο...

Τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...