Με τη γιορτή γαστρονομίας και
τη συναυλία του Δώρου
Δημοσθένους, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, στην πλατεία της Εληάς, το τριήμερο
του 3ου Φεστιβάλ Ροδάκινου που διοργάνωσε ο
Τουριστικός Όμιλος Βέροιας, σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Ο.Π. και Συνεταιρισμών
Ημαθίας, τον Δήμο Βέροιας και το Επιμελητήριο Ημαθίας.
Η γιορτή γαστρονομίας έδωσε την
ευκαιρία στον κόσμο να δοκιμάσει νόστιμες συνταγές με ροδάκινο σε πιροσκί, πίτες,
γλυκά, γκουρμέ προτάσεις με ξινοτύρι, καρπάτσιο, ποτά και τοπική μπύρα,
με επίγευση ροδάκινου!
Από όλα τα στάντ των επιχειρήσεων και
φορέων(όπως το Δ.ΙΕΚ Βέροιας) που συμμετείχαν, πέρασαν με μικρόφωνα, η
δημοσιογράφος Δέσποινα Βογιατζόγλου και ο Άρης Ορφανίδης, μέλος του ΤΟΒ,
μιλώντας μαζί τους για τις συνταγές και τους τρόπους που αξιοποίησαν το τοπικό μας
προϊόν, ενώ στην έξοδο ο κόσμος έφευγε με μια χάρτινη σακούλα με ροδάκινα από τον
κάμπο της Βέροιας.
Εξάλλου το πρωί της Κυριακής, πολλοί
ήταν αυτοί που έζησαν την εμπειρία της συγκομιδής, μια δράση που ήταν φέτος
ενταγμένη στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.
Η βραδιά έκλεισε με τη συναυλία του Δώρου
Δημοσθένους, με παλιά αγαπημένα τραγούδια διασκευασμένα στα σύγχρονα ακούσματα,
με σουίνγκ, rock n’ roll και όχι μόνο, με πολύ
κέφι και χορό!
Σε έναν πρώτο απολογισμό πάντως, το 3ο
Φεστιβάλ του ΤΟΒ έκλεισε με θετικό πρόσημο και έβαλε στέρεες βάσεις, μέσα και από
διευρυμένες συνεργασίες, για να παίξει σημαντικό ρόλο στην προβολή και την
προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού στην Ημαθία.