Δεν είναι μόνο μια εξαιρετική μαγείρισσα, όπως προτιμάει να τη λένε (σε σχέση με το «σεφ»), αλλά και μια πολυγραφότατη συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, με συνταγές που αν τις ακολουθήσεις έχεις ένα επιτυχημένο πάντα αποτέλεσμα.
Κατάγεται από τον Σταυρό Ημαθίας και είχε πάντα μεράκι να αναδείξει το τοπικό μας ροδάκινο, την καλλιέργεια του νομού με την οποία μεγάλωσε όλος ο κάμπος.
«Τις είχα ήδη έτοιμες τις συνταγές και έψαχνα εκδότη, ώστε να πάει το ροδάκινο πιο πέρα από την Ημαθία. Εγώ δεν ήθελα χρήματα, ήθελα μόνο να αναδειχθούν οι δεκάδες τρόποι που μπορεί να παρουσιαστεί το ροδάκινο σ’ ένα τραπέζι, σε ένα γεύμα» είπε η κα Εμμανουηλίδου χθες στον ΑΚΟΥ 99.6.
Από τα σεμινάρια που παρακολούθησε με μεγάλους σεφ απ’ όλο τον κόσμο, διαπίστωσε το μεγάλο φάσμα χρήσης, του μαγειρεμένου ροδάκινου, στο καθημερινό φαγητό κυρίως στην Ασία και την Αμερική. Έτσι ετοίμασε 50 συνταγές με ροδάκινο, οι οποίες έγιναν βιβλίο που εκδόθηκε από την Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών Συν/σμών Ημαθίας και θα παρουσιαστεί το Σάββατο 16 Ιουνίου στην Πλατεία Εληάς, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Ροδάκινου του ΤΟΒ. Την ημέρα εκείνη στο πάρκο θα στηθεί κουζίνα και θα πάρουν φωτιά τα μαγειρέματα, με πρώτη ύλη το ροδάκινο!
«Πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα για το τοπικό μας προϊόν, πρώτα εμείς, από τον δικό μας τόπο και μετά οι άλλοι. Μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλές συνταγές, για γλυκά με ροδάκινα, σαλάτες, αλμυρές γεύσεις, πικάντικες κ.ά. Ότι γίνεται με άλλα φρούτα μπορεί να γίνει και με το ροδάκινο», προτείνει με έμφαση η δική μας σεφ!
Για να δούμε τί θα ετοιμάσει στην εκδήλωση του ΤΟΒ.