Αναβαθμισμένη θα είναι η παρουσία των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων στην έκθεση που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1 Μαρτίου.
Η Ελλάδα θα συμμετάσχει για έκτη διαδοχική φορά στη διεθνή έκθεση-συνέδριο GSMΑ Mobile World Congress 2018, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1 Μαρτίου, καθώς και για πρώτη φορά, στην ειδική παράλληλη εκδήλωση Four Years from Now (4YFN) που απευθύνεται στις νεοφυείς επιχειρήσεις – startups.
Η φετινή ελληνική παρουσία στην κορυφαία αυτή εκδήλωση, θα είναι αναβαθμισμένη, με δύο εθνικά περίπτερα, στον κεντρικό χώρο της έκθεσης και στο χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων, στα οποία καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι συλλογικοί φορείς επιχειρήσεων από το χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας και επικοινωνίας, αλλά και τα συναφή ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, καθώς και οι δομές υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Η ελληνική συμμετοχή συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Enterprise Greece και τον ΣΕΚΕΕ, με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ και του Corallia και την υποστήριξη της ΕΕΚΤ, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας. Επιπλέον, η ελληνική συμμετοχή τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΓΕΤ. Περιλαμβάνει δε τη συμμετοχή στις μεγαλύτερες διεθνείς εκδηλώσεις. Κυριότερες από αυτές είναι: CeBIT, IoT World Congress, Game Connection, Aerospace Show, κλαδικές εκθέσεις Ναυτιλιακής Τεχνολογίας, Αγροδιατροφής κ.ά
Το 2017, στις διάφορες εκδηλώσεις του συνεδρίου και έκθεσης GSMΑ Mobile World Congress, με θέμα «The Next Element», είχαν συμμετάσχει περισσότεροι από 108.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ενώ 2.300 επιχειρήσεις από 208 χώρες εξέθεσαν τις δραστηριότητες και τα προϊόντα τους σε 2.000 περίπτερα που καταλάμβαναν συνολικά 98.000 τ.μ.. Το συνέδριο και η έκθεση έτυχαν εντονότατης κάλυψης από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα οποία απέστειλαν περισσότερους από 3.600 δημοσιογράφους.
Η ελληνική συμμετοχή τα προηγούμενα έτη, σχολιάστηκε θετικά από το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου και των μέσων ενημέρωσης σε Ελλάδα και εξωτερικό και συνέβαλε καθοριστικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεων, στην παρουσίαση των επιτευγμάτων τους στο απαιτητικό διεθνές κοινό και στη δικτύωσή τους με ενδιαφερόμενους συνεργάτες από άλλες χώρες.
Στόχος είναι να δοθεί ξανά η δυνατότητα σε 25-30 μικρές και μεσαίες εταιρείες να εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, στο σημαντικό αυτό παγκόσμιο γεγονός στον χώρο όχι μόνο των κινητών επικοινωνιών, αλλά στον ευρύτερο τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας και των σχετικών τεχνολογιών. Τους κοινόχρηστους χώρους του περιπτέρου θα έχουν δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και άλλες εταιρείες που θα συμμετάσχουν στην αποστολή. Εκτός από την παρουσία στην έκθεση, ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί και στη διάχυση της εμπειρίας και στην αξιοποίηση των επαφών από την έκθεση (follow-up).